reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Piersi rosna caly czas.? Cala ciaze ? Czy na poczatku, potem stop i dopiero pod koniec ?
Kazda ma inaczej[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Az z ciekawosci weszlam w google
Mozna jogging do konca 2 trimestru ale to racxej szybszy marsz niz bieg i kazdy sport skonsultowac z dr
Oczywiscie net czasem klamie
No ale mi starczy corka 10 mscy jej zabawy bo nie leze plus basen i spacery

Pisze ze ruchy zdrowe sa w ciazy;) lepsze niz lezenie;)

Jak sie duzo ruszasz w ciazy to lepszy porod :) a ja sie zebrac nie moge nawet na cwiczenia w domu :D

Dziewczyny które robią sobie zastrzyki... Macie czasami tak że "kiepsko" traficie? Ja np dziś trafiłam w jakieś kijowe miejsce... Chyba trafiłam na jakieś naczynko :/ bolało i niestety była krew :/ a zazwyczaj idzie powiedzmy gładko

p19u3e3kuhiw9hfo.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Aktualnie się nie kuję, ale robiłam to 3 lata temu po zlamaniu nogi. Niektóre miejsca na brzuchu są bardziej ukrwione i potem taki efekt... Tez ze 2 razy tak trafilam i mi się siniaki rozlały.

Az z ciekawosci weszlam w google
Mozna jogging do konca 2 trimestru ale to racxej szybszy marsz niz bieg i kazdy sport skonsultowac z dr
Oczywiscie net czasem klamie
No ale mi starczy corka 10 mscy jej zabawy bo nie leze plus basen i spacery

Pisze ze ruchy zdrowe sa w ciazy;) lepsze niz lezenie;)
Ja od 3 dni ćwiczę bo dostałam już zgodę :) Cwiczę sobie pilates i ogólnie takie rozluźniające ćwiczenia, delikatna zumba. Oczywiście nie wykonuję ćwiczeń angażujących dolne partie brzucha :)

Wronka199 my co dzien makaron a zero nadwagi ( przed ciaza[emoji23]) wazne jesc z glowa np nie pol kilo makaronu a 150 po tym plaster filet z kurczaka napchac sie salata z pomidorem I tylko olivka z olivek plus P.O. kazdym posilku owoc malo chleba zero masla , tak jedt u nas[emoji16][emoji16]
Dieta, która by pasowała mojemu mężowi - uwielbia makaron ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny, co do wyników badań... ja się wyleczyłam z DIAGNOSTYKI. Mieszkam w malutkim mieście, i jedyny ośrodek zdrowia korzysta z ich badań, więc z lenistwa chodziłam do ośrodka. Już 3 razy "nacięłam się" na ich błędny wynik. Moja gin nie bardzo chce uznawać od nich wyniki... Więc przerzuciłam się na szpital, mam sporo dalej ale trudno. Przynajmniej pewność, że wynik prawidłowy.
Znam też koleżankę, której w ciaży sporo namieszali... Więc mam złe nastawienie do nich.

Oczywiście, u was to może być faktycznie strata przeciwciał, ale piszę o własnych doświadczeniach.
U mnie badania robione każdorazowo w tym samym, dobrym laboratorium (wiem jakie mają podejście, mama tam wiele lat pracowała), więc wynik pewny...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Ja tez się uryczalam dzisiaj... Po kapieli wychodząc spod prysznica poslizgnelam sie zrobilam szpagat i poszlam prosto na brzuch... Do tej pory boli i mam nadzieje ze nic sie z dzidzia nie stalo[emoji26][emoji26]

0d1ysek2ashcgepe.png
O żesz... Trzymam kciuki oczywiście [emoji106]
Ale na szczęście na tym etapie ciąży maleństwo jest dobrze chronione, jak rozmawiałam z lekarzem o pasach bezpieczeństwa, to opowiadał, że na takim etapie (generalnie mówił o pierwszej połowie, a nawet ciut więcej), to przy wypadku samochodowym też często nic się nie dzieje, tzn to, co się dzieje, to na skutek czego innego niż uderzenie w brzuch (utrata krwi, krwotok wewnętrzny, oklejanie łożyska, wszelakie urazy kobiety, itd), ale samo maleństwo jest jeszcze całkiem dobrze chronione

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry