reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jesteś pewna? Ja dałabym sobie rękę uciąć że ospy nie miałam. Tak samo moja mama głowę by dała że z całego rodzeństwa tylko ja nie miałam. A jak w. 5tc dzieci mi ospę do domu przyniosły to sralam że strachu. Poszłam do szpitala zakaźnego powiedziałam że w domu ospa, ja nie miałam a początek ciąży. Pobrali krew zrobili przeciwciała przeciw ospie i wyszło że mam dużo więc musiałam przechodzić totalnie bez objawów.
Ja też się bałam ze nie przechodziłam ospy zrobiłam przeciwciala i wyszło ze przeszłam bez obiawowo właśnie

reklama
@olaaa7 @Jola92 @Wronka199 tak chorowałam juz na ospę ale ospa jest bardzo niebezpieczna dla płodu i Organizm w ciąży tez jest bardziej osłabiony. Oczywiście panikowałam cały czwartek czy czasem mnie nie zaraził.
Ostatnio od tego samego kolegi zaraziłam grypa bo on notorycznie przychodzi chory, jak nie z zapaleniem płuc to teraz z ospa.

Czy któraś z was szczepiła sie na grypę w ciąży? Tu bardzo polecają ale ja zrezygnowałam.
Jak chorowalas na ospe to nie zlapiesz, ale mozesz zlapac polpasca. Ponoc jako wtorne zakazenie nie jest tak szkodliwy jak pietwotne. W kazdym razie trzymam kciuki zeby Cie ominelo!
Na grype sie nie szczepilam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dzień dobry :) co do chrzestnych to u nas na pewno moja siostra i mojego brat :) także nie będzie myślę problemu :)

@peszek mnie od mięsa odrzuciło ale w poprzedniej ciąży. Teraz mogę jeść śmiało :)

p19u3e3kuhiw9hfo.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
U mnie też problem z chrzestnymi będzie. My sami po cywilnym tylko. Pierwsze ma naszą koleżankę i kuzyna męża za chrzestnych. Znajomi się sprawdzili, a kuzyn jeszcze ani razu życzeń nie złożył, na urodzinach nie był, a jak byliśmy u nich to nic się nie interesował. Brat męża nawet bierzmowania nie ma, a moje rodzeństwo za daleko. Po za tym też po cywilnym, lub inna wiara i też już są chrzestnymi. Moja cała rodzinka około 400 km dalej mieszka. Męża niby blisko ale mają spięcia i już się ponad 20 lat nie kontaktują. No już sam kuzyn męża jest dowodem, że ich nie warto.

Dostajesz kubeczek z glukoza i musisz zapiać od razu całość czeka się godz mierzą cukier potem po drugiej godz znów i wychodzi czy jesteś narażona na cukrzyce ciążowa najgorzej ze nie można się ruszyć i trzeba czekać na miejscu
Uwierz mi to taka dawka cukru ze można się porzygac

16udyx8di9hvrs5t.png

Okropnosc.. Ale to bardzo wazne badanie. I przepic pewnie tez nie mozna ?

Dostajesz kubeczek z glukoza i musisz zapiać od razu całość czeka się godz mierzą cukier potem po drugiej godz znów i wychodzi czy jesteś narażona na cukrzyce ciążowa najgorzej ze nie można się ruszyć i trzeba czekać na miejscu
Uwierz mi to taka dawka cukru ze można się porzygac

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja mialam glukoze z krwi. Ciekawe czy tez bede musiala pić mam nadzieje ze to wystarczy

0d1ysek2ashcgepe.png

Dziewczyny, a chcialabym sie Was zapytac o to jakie badania wam zleca lekara po kazdej wizycie ? Bo zastanawiam sie czy moj troche nie olewa. Na 13 tydzien kazal.zrobic zestaw badan, zrobilam. A na 16 tydzien kazal mi zrobic tylko mocz. Moze zrobic jeszcze morfologie ? Nie wydaje wam sie, ze mocz to troche za malo ?
Mocz i morfologia powinny byc co miesiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kilkadziesiat lat temu ciezarnej nie wolno bylo nic. Teraz mozna 'wszystko'. Mozna brac leki, mozna sie szczepic. Oczywiscie dla dobra ciezarnej i dziecka :-D

Ja nigdy nie przechodzilam zadnych zakaznych chorob,moje dzieci takze. Nie szczepie sie na nic.
Pracowalam w szpitalu,gdzie bylam o wiele bardziej narazona na kontakty z wirusami i bakteriami,a nigdy nie bylam chora, nawet przeziebienie mnie nie lapalo.
Oczywiscie,ze lekarze beda zalecac wykonywanie szczepien,bo dostaja od tego prowizje,a i firmy,ktore produkuja szczepionki musza w koncu jakos zarobic.
Najlepiej zasiac panike, dodac kilka slow na temat kilku smiertelnych przypadkach i gotowe.
W ciazy sie nie szczepimy,bo szczepionka przenika do krwiobiegu czyli do plodu,do naszego dziecka 'atakujac' go jeszcze przed narodzeniem lub 'nadajac mu dozywotnie przeciwciala' jak kto woli :rolleyes:
Ale decyzje pozostawiam Wam. Nic na sile, kazdy ma swoj rozum :yes:
Mam takie delikatne pytanie a dzieciaki masz szczepione?

Jesteś pewna? Ja dałabym sobie rękę uciąć że ospy nie miałam. Tak samo moja mama głowę by dała że z całego rodzeństwa tylko ja nie miałam. A jak w. 5tc dzieci mi ospę do domu przyniosły to sralam że strachu. Poszłam do szpitala zakaźnego powiedziałam że w domu ospa, ja nie miałam a początek ciąży. Pobrali krew zrobili przeciwciała przeciw ospie i wyszło że mam dużo więc musiałam przechodzić totalnie bez objawów.
Albo mama nie pamieta[emoji6] A nie masz w ksiazeczce zdrowia?
Najlepiej wlasnie zrobic poziom przeciwcial jak sie ma watpliwosc.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry