reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jesteś pewna? Ja dałabym sobie rękę uciąć że ospy nie miałam. Tak samo moja mama głowę by dała że z całego rodzeństwa tylko ja nie miałam. A jak w. 5tc dzieci mi ospę do domu przyniosły to sralam że strachu. Poszłam do szpitala zakaźnego powiedziałam że w domu ospa, ja nie miałam a początek ciąży. Pobrali krew zrobili przeciwciała przeciw ospie i wyszło że mam dużo więc musiałam przechodzić totalnie bez objawów.
Ja też się bałam ze nie przechodziłam ospy zrobiłam przeciwciala i wyszło ze przeszłam bez obiawowo właśnie

reklama
@olaaa7 @Jola92 @Wronka199 tak chorowałam juz na ospę ale ospa jest bardzo niebezpieczna dla płodu i Organizm w ciąży tez jest bardziej osłabiony. Oczywiście panikowałam cały czwartek czy czasem mnie nie zaraził.
Ostatnio od tego samego kolegi zaraziłam grypa bo on notorycznie przychodzi chory, jak nie z zapaleniem płuc to teraz z ospa.

Czy któraś z was szczepiła sie na grypę w ciąży? Tu bardzo polecają ale ja zrezygnowałam.
Jak chorowalas na ospe to nie zlapiesz, ale mozesz zlapac polpasca. Ponoc jako wtorne zakazenie nie jest tak szkodliwy jak pietwotne. W kazdym razie trzymam kciuki zeby Cie ominelo!
Na grype sie nie szczepilam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dzień dobry :) co do chrzestnych to u nas na pewno moja siostra i mojego brat :) także nie będzie myślę problemu :)

@peszek mnie od mięsa odrzuciło ale w poprzedniej ciąży. Teraz mogę jeść śmiało :)

p19u3e3kuhiw9hfo.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
U mnie też problem z chrzestnymi będzie. My sami po cywilnym tylko. Pierwsze ma naszą koleżankę i kuzyna męża za chrzestnych. Znajomi się sprawdzili, a kuzyn jeszcze ani razu życzeń nie złożył, na urodzinach nie był, a jak byliśmy u nich to nic się nie interesował. Brat męża nawet bierzmowania nie ma, a moje rodzeństwo za daleko. Po za tym też po cywilnym, lub inna wiara i też już są chrzestnymi. Moja cała rodzinka około 400 km dalej mieszka. Męża niby blisko ale mają spięcia i już się ponad 20 lat nie kontaktują. No już sam kuzyn męża jest dowodem, że ich nie warto.

Dostajesz kubeczek z glukoza i musisz zapiać od razu całość czeka się godz mierzą cukier potem po drugiej godz znów i wychodzi czy jesteś narażona na cukrzyce ciążowa najgorzej ze nie można się ruszyć i trzeba czekać na miejscu
Uwierz mi to taka dawka cukru ze można się porzygac

16udyx8di9hvrs5t.png

Okropnosc.. Ale to bardzo wazne badanie. I przepic pewnie tez nie mozna ?

Dostajesz kubeczek z glukoza i musisz zapiać od razu całość czeka się godz mierzą cukier potem po drugiej godz znów i wychodzi czy jesteś narażona na cukrzyce ciążowa najgorzej ze nie można się ruszyć i trzeba czekać na miejscu
Uwierz mi to taka dawka cukru ze można się porzygac

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja mialam glukoze z krwi. Ciekawe czy tez bede musiala pić mam nadzieje ze to wystarczy

0d1ysek2ashcgepe.png

Dziewczyny, a chcialabym sie Was zapytac o to jakie badania wam zleca lekara po kazdej wizycie ? Bo zastanawiam sie czy moj troche nie olewa. Na 13 tydzien kazal.zrobic zestaw badan, zrobilam. A na 16 tydzien kazal mi zrobic tylko mocz. Moze zrobic jeszcze morfologie ? Nie wydaje wam sie, ze mocz to troche za malo ?
Mocz i morfologia powinny byc co miesiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kilkadziesiat lat temu ciezarnej nie wolno bylo nic. Teraz mozna 'wszystko'. Mozna brac leki, mozna sie szczepic. Oczywiscie dla dobra ciezarnej i dziecka :-D

Ja nigdy nie przechodzilam zadnych zakaznych chorob,moje dzieci takze. Nie szczepie sie na nic.
Pracowalam w szpitalu,gdzie bylam o wiele bardziej narazona na kontakty z wirusami i bakteriami,a nigdy nie bylam chora, nawet przeziebienie mnie nie lapalo.
Oczywiscie,ze lekarze beda zalecac wykonywanie szczepien,bo dostaja od tego prowizje,a i firmy,ktore produkuja szczepionki musza w koncu jakos zarobic.
Najlepiej zasiac panike, dodac kilka slow na temat kilku smiertelnych przypadkach i gotowe.
W ciazy sie nie szczepimy,bo szczepionka przenika do krwiobiegu czyli do plodu,do naszego dziecka 'atakujac' go jeszcze przed narodzeniem lub 'nadajac mu dozywotnie przeciwciala' jak kto woli :rolleyes:
Ale decyzje pozostawiam Wam. Nic na sile, kazdy ma swoj rozum :yes:
Mam takie delikatne pytanie a dzieciaki masz szczepione?

Jesteś pewna? Ja dałabym sobie rękę uciąć że ospy nie miałam. Tak samo moja mama głowę by dała że z całego rodzeństwa tylko ja nie miałam. A jak w. 5tc dzieci mi ospę do domu przyniosły to sralam że strachu. Poszłam do szpitala zakaźnego powiedziałam że w domu ospa, ja nie miałam a początek ciąży. Pobrali krew zrobili przeciwciała przeciw ospie i wyszło że mam dużo więc musiałam przechodzić totalnie bez objawów.
Albo mama nie pamieta[emoji6] A nie masz w ksiazeczce zdrowia?
Najlepiej wlasnie zrobic poziom przeciwcial jak sie ma watpliwosc.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry