reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U mnie tak nie było... W pierwszej ciąży miałam ochotę na mięso, ogolnie kwaśne potrawy i ziemniaki i jest syn. W drugiej zajadałam się słodyczami, na mięso patrzeć nie mogłam i też jest syn.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przy pierwszy jadłam chyba wszystko. A teraz to od mleka, nabiału i marchewki mnie do tej pory odrzuca (toaleta). Nie lubię zapachu smażonej cebulki i schabowego. Na zapach czosnku też mi nie dobrze ale zjeść jak najbardziej mogę. Cokolwiek w domu smażone i wypiekane w piekarniku działa na mnie źle, po prostu śmierdzi. Jak domu nie wywietrzę to chodzę jak struta. Ale wątpię w dziewczynkę bo w rodzinie męża sami faceci się rodzili.

reklama
Szalejecie dziewczyny z samego rana :-) :) cieżko was znowu nadrobić.

W czwartek byłam na uczelni i wyobraźcie sobie ze jeden chłopak przyszedł z ospa !!!:wściekła/y: Co za idiota, na szczęście jedna z nauczycielek to wyłapała kiedy z nią rozmawiał i zabroniła mu wracać dopóki sie nie wyleczy. Myślałam ze mu przywale, w dodatku on wie ze jestem w ciąży, pomijając juz mnie może zarazić tez inne osoby.
Nie wiem, o czym myślą tacy ludzie...
Przychodzi taki do pracy /na uczelnię chory na jakąś zakaźną chorobę, o grypie nie wspominając i nie wiem, chce się pokazać że "taki zaangażowany" czy jak, a że potem sporo innych choruje.... [emoji19]

0d1yrjjgtd95fou3.png

@Margana w ciąży nie można zażywać Rennie, nawet na opakowaniu jest napisane ( w UK). Ja tylko migdały jem i to w miarę mi pomaga na zgagę.
Ja pol pierwszej ciazy bralam i corce nic nie bylo. Teraz tez biore. Moj ginekolog mowi, ze mozna, w szpitalu pozwalali i ostatnio gastrolog mowil, ze mozna wlasnie Rennie i Gaviscon.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dostajesz kubeczek z glukoza i musisz zapiać od razu całość czeka się godz mierzą cukier potem po drugiej godz znów i wychodzi czy jesteś narażona na cukrzyce ciążowa najgorzej ze nie można się ruszyć i trzeba czekać na miejscu
Uwierz mi to taka dawka cukru ze można się porzygac

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja az tak zle nie wspominam[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny wie któraś czy można sie szczepić na gruźlicę w ciąży? Niestety ale w Polsce już też są przypadki, a na Ukrainie ma to juz rozmiar epidemii
Nie wiem, ale ja bym się chyba nie szczepiła w ciąży, przy gruźlicy nie wiem, czy to nie są żywe bakterie...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry