reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

U mnie tak nie było... W pierwszej ciąży miałam ochotę na mięso, ogolnie kwaśne potrawy i ziemniaki i jest syn. W drugiej zajadałam się słodyczami, na mięso patrzeć nie mogłam i też jest syn.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przy pierwszy jadłam chyba wszystko. A teraz to od mleka, nabiału i marchewki mnie do tej pory odrzuca (toaleta). Nie lubię zapachu smażonej cebulki i schabowego. Na zapach czosnku też mi nie dobrze ale zjeść jak najbardziej mogę. Cokolwiek w domu smażone i wypiekane w piekarniku działa na mnie źle, po prostu śmierdzi. Jak domu nie wywietrzę to chodzę jak struta. Ale wątpię w dziewczynkę bo w rodzinie męża sami faceci się rodzili.

reklama
Szalejecie dziewczyny z samego rana :-) :) cieżko was znowu nadrobić.

W czwartek byłam na uczelni i wyobraźcie sobie ze jeden chłopak przyszedł z ospa !!!:wściekła/y: Co za idiota, na szczęście jedna z nauczycielek to wyłapała kiedy z nią rozmawiał i zabroniła mu wracać dopóki sie nie wyleczy. Myślałam ze mu przywale, w dodatku on wie ze jestem w ciąży, pomijając juz mnie może zarazić tez inne osoby.
Nie wiem, o czym myślą tacy ludzie...
Przychodzi taki do pracy /na uczelnię chory na jakąś zakaźną chorobę, o grypie nie wspominając i nie wiem, chce się pokazać że "taki zaangażowany" czy jak, a że potem sporo innych choruje.... [emoji19]

0d1yrjjgtd95fou3.png

@Margana w ciąży nie można zażywać Rennie, nawet na opakowaniu jest napisane ( w UK). Ja tylko migdały jem i to w miarę mi pomaga na zgagę.
Ja pol pierwszej ciazy bralam i corce nic nie bylo. Teraz tez biore. Moj ginekolog mowi, ze mozna, w szpitalu pozwalali i ostatnio gastrolog mowil, ze mozna wlasnie Rennie i Gaviscon.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dostajesz kubeczek z glukoza i musisz zapiać od razu całość czeka się godz mierzą cukier potem po drugiej godz znów i wychodzi czy jesteś narażona na cukrzyce ciążowa najgorzej ze nie można się ruszyć i trzeba czekać na miejscu
Uwierz mi to taka dawka cukru ze można się porzygac

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja az tak zle nie wspominam[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny wie któraś czy można sie szczepić na gruźlicę w ciąży? Niestety ale w Polsce już też są przypadki, a na Ukrainie ma to juz rozmiar epidemii
Nie wiem, ale ja bym się chyba nie szczepiła w ciąży, przy gruźlicy nie wiem, czy to nie są żywe bakterie...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry