reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja przy pierwszej wizycie dostałam zestaw do zrobienia badań i dopeoro w 16 tyg kolejne badania ale cytologię miałam w lipcu pobierana i tarczyce tez w lipcu wiec teraz nie zlecał powiedział ze jeszcze glukoza mnie czeka i to by było na tyle

16udyx8di9hvrs5t.png
Glukoze na cukrzyce ? To musze sprawdzic bo mam zle przeczucia przez te moje lakomstwo :D a gluloze po 16 tyg czy pozniej ?

@olaaa7 @Jola92 @Wronka199 tak chorowałam juz na ospę ale ospa jest bardzo niebezpieczna dla płodu i Organizm w ciąży tez jest bardziej osłabiony. Oczywiście panikowałam cały czwartek czy czasem mnie nie zaraził.
Ostatnio od tego samego kolegi zaraziłam grypa bo on notorycznie przychodzi chory, jak nie z zapaleniem płuc to teraz z ospa.

Czy któraś z was szczepiła sie na grypę w ciąży? Tu bardzo polecają ale ja zrezygnowałam.

Kilkadziesiat lat temu ciezarnej nie wolno bylo nic. Teraz mozna 'wszystko'. Mozna brac leki, mozna sie szczepic. Oczywiscie dla dobra ciezarnej i dziecka :-D

Ja nigdy nie przechodzilam zadnych zakaznych chorob,moje dzieci takze. Nie szczepie sie na nic.
Pracowalam w szpitalu,gdzie bylam o wiele bardziej narazona na kontakty z wirusami i bakteriami,a nigdy nie bylam chora, nawet przeziebienie mnie nie lapalo.
Oczywiscie,ze lekarze beda zalecac wykonywanie szczepien,bo dostaja od tego prowizje,a i firmy,ktore produkuja szczepionki musza w koncu jakos zarobic.
Najlepiej zasiac panike, dodac kilka slow na temat kilku smiertelnych przypadkach i gotowe.
W ciazy sie nie szczepimy,bo szczepionka przenika do krwiobiegu czyli do plodu,do naszego dziecka 'atakujac' go jeszcze przed narodzeniem lub 'nadajac mu dozywotnie przeciwciala' jak kto woli :rolleyes:
Ale decyzje pozostawiam Wam. Nic na sile, kazdy ma swoj rozum :yes:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Glukoze na cukrzyce ? To musze sprawdzic bo mam zle przeczucia przez te moje lakomstwo :D a gluloze po 16 tyg czy pozniej ?

Po 20 tyg nie pamietam teraz dokładnie który tydzień aż się boje bo jak z córka wypiłam to tak mi do głowy cukier poszedł ze zasnęłam na siedząco w poczekalnie i 2 godz wycięte z życia potem głowa mnie bolała a najgorzej ze nie słodzę wiec tka dawka znów mi uderzy[emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Po 20 tyg nie pamietam teraz dokładnie który tydzień aż się boje bo jak z córka wypiłam to tak mi do głowy cukier poszedł ze zasnęłam na siedząco w poczekalnie i 2 godz wycięte z życia potem głowa mnie bolała a najgorzej ze nie słodzę wiec tka dawka znów mi uderzy[emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja to nie wiem jak sie bada, myslalam ze oddaje sie krew i tyle. A ja duzo slodkiego jem w ciazy to na mnie moze nie zadzialac :D

reklama
Ja to nie wiem jak sie bada, myslalam ze oddaje sie krew i tyle. A ja duzo slodkiego jem w ciazy to na mnie moze nie zadzialac :D

Dostajesz kubeczek z glukoza i musisz zapiać od razu całość czeka się godz mierzą cukier potem po drugiej godz znów i wychodzi czy jesteś narażona na cukrzyce ciążowa najgorzej ze nie można się ruszyć i trzeba czekać na miejscu
Uwierz mi to taka dawka cukru ze można się porzygac

16udyx8di9hvrs5t.png

Do góry