reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No i ja tak zrobię właśnie zastanawiam się czy pakować się do jednej torby czy lepiej do dwóch oddzielna dla siebie i oddzielna dla maluszka bo w sumie jak wcześniej się trafi do szpitala na patologie czy coś to te rzeczy dla dziecka nie potrzebnie będę taszczyc ze sobą hm..
A na kiedy z om masz termin?

reklama
Ja czasem też mam twardszy i myślałam czy to zaparcia czy te skurcze i podobno skurcze bylyby krótkie i bolesne ( towarzyszyc może krwawienie) a gdy zaparcia to nie boli i jest długo twardy... Ale dla pewności kupiłam sobie magnez i biorę raz dziennie ...

f2w39n7303c24ozn.png
Ja przy skurczach mialam caly czas twardy jak chodzilam, nie bolalo [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No i ja tak zrobię właśnie zastanawiam się czy pakować się do jednej torby czy lepiej do dwóch oddzielna dla siebie i oddzielna dla maluszka bo w sumie jak wcześniej się trafi do szpitala na patologie czy coś to te rzeczy dla dziecka nie potrzebnie będę taszczyc ze sobą hm..
Ja mialam osobna do porodu i osobna na pobyt zeby na porodowke z walizka nie isc [emoji6] Jak trafilam wczesbiej do szpitala to tylko wypakowalam rzeczy dziecka [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Cześ! dzis witam sie późno bo mój Ł ma dziś na popoludnie do pracy więc spędzałam z nim czas :) Widzę temat toreb do porodu. Jeszcze nie wiem jak dokładnie co popakuję ale że ze wzgledu na ciśnienie najpóźniej do końca maja torba ma byc gotowa, więc jak będe sie lepiej czuła to bedziemy sobie powolutku malymi kroczkami kompletować wyprawkę tak żeby w połowie kwietnia było juz wszystko :)

Ja mialam osobna do porodu i osobna na pobyt zeby na porodowke z walizka nie isc [emoji6] Jak trafilam wczesbiej do szpitala to tylko wypakowalam rzeczy dziecka [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Torbę dla siebie mam spakowaną... Po drugim pobycie w szpitalu "bez zapowiedzi", gdy musiałam przez telefon mówić mężowi co, z której półki, że stąd ma mi spakować 3 pary majtek, stąd skarpetki itd...
Wróciłam ze szpitala, jak się odkopałam z prania, to spakowałam torbę, i jakby coś weźmie tylko torbę z szafy...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Torbę dla siebie mam spakowaną... Po drugim pobycie w szpitalu "bez zapowiedzi", gdy musiałam przez telefon mówić mężowi co, z której półki, że stąd ma mi spakować 3 pary majtek, stąd skarpetki itd...
Wróciłam ze szpitala, jak się odkopałam z prania, to spakowałam torbę, i jakby coś weźmie tylko torbę z szafy...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Moj by sie nie polapal w kosmetykach[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Oj ja tez ostatnio doly lapie. Chyba teraz bardziej sie wszystkim przejmujemy. Trzymam kciuki za sesje[emoji110]
A kilogramami sie nie przejmuj. Ja mam juz 8 kg na plusie[emoji53] Twoje 4,5 to chyba w bormie jak na twn etap.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja mam dzisiaj tez jakis gorszy dzien, plakac mi sie chce i martwie sie kolejny dzien. Obudzilam sie dzisiaj bez brzucha, teraz dopiero troszke odstaje ale praktycznie wogole. Piersi nie przestaja bolec :/
A jesli chodzi o wage to od ostatniej wizyty przytylam 1 kg nawet nie caly. Jeszcze nie doszlam do wagi sprzed ciazy nawet. Boje sie, ze to zaszkodzi dziecku.

Ja dzis tez co połamana boli mnie reka lewa i bark:/ taki dzisnyr bol ale nasmarowalam sie amolem i ide walnac drzemkę

Mnie tez boli bark i lewa reka, tak rwie jak by mnie przewialo ale nie mialo kiedy..
Do tego kregoslup i brzuch.. Ehh. Gdzie ten piekny 2 trymestr ??

Ja właśnie w marcu juz zacznę się interesować torba i po malu wszystko kupować bo u mnie już wiadomo ze cc w czerwcu ale wiadomo zawsze można wcześniej trafić do szpitala lepiej być przygotowanym :) leci ten czas jak szalony :)

Ja mam termin z OM na sam koniec lipca to pewnir urodze dopiero w sierpniu:/ ale dla wlasnego spokoju tez zaczne kupowac juz od poczatku lutego a spakuje sie moze w maju :)

Głowa mnie coś dziś z rana bolała z przodu zmierzył am ciśnienie i na szczęście okej chyba przez ten smog masakra

Wspolczuje wam tego zanieczyszczenia. Jak mnie boli glowa to wychodze na spacer i przechodzi, a wam sie pogarsza :(

Lepiej mieć wcześniej spakowana :) ale myślę, że po polowkowych zacznę pomalu kupować rzeczy do torby :) a wczoraj kupilam na allegro te torebki zamykane w ikei bo zamierzam w te torby pakowac pieluchy, pampersy, higieniczne dla dziecka itp aby w każdej było coś innego tematycznie :) będzie porządek

f2w39n7303c24ozn.png

Wyslalabys link do tej torby ?:p

ja spakuje do dwoch, osobno. Lepiej miec pod reka swoje rzeczy niz szukac miedzy pampersami a ubrankami :)

reklama
Do góry