reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Kurczę majówki już pakują torbę do szpitala u nas pewnie też tak szybko zleci
Ja właśnie w marcu juz zacznę się interesować torba i po malu wszystko kupować bo u mnie już wiadomo ze cc w czerwcu ale wiadomo zawsze można wcześniej trafić do szpitala lepiej być przygotowanym :) leci ten czas jak szalony :)

reklama
Ja czasem też mam twardszy i myślałam czy to zaparcia czy te skurcze i podobno skurcze bylyby krótkie i bolesne ( towarzyszyc może krwawienie) a gdy zaparcia to nie boli i jest długo twardy... Ale dla pewności kupiłam sobie magnez i biorę raz dziennie ...

f2w39n7303c24ozn.png
Twardnienia nie zawsze bolą, ja miałam skurcze bezbolesne a te bolesne to były w dole brzucha ból jak na miesiączkę. Tylko każda z nas jest inna, każda inaczej odczuwa. I też każda ciąża jest inna

Głowa mnie coś dziś z rana bolała z przodu zmierzył am ciśnienie i na szczęście okej chyba przez ten smog masakra

Ja dziś przesadzilam i teraz czuje plecy i brzuch. Robię dziś urodziny dzieci, a mamy duża rodzinę, więc liczę 19 dorosłych i do tego dzieci, więc od rana przygotowania w kuchni, sprzątanie, a jeszcze wszystkiego nie zrobilam :/ super sie tak spotkać w takim gronie, ale te przygotowania są okropne :/ ostatnia taka impreza, i już nic nie planuje robić do porodu ;)
No przygotowania moga wykonczyc. Zycze udanej imprezki[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Taaaak już prawie luty do lipca coraz bliżej:))
Lepiej mieć wcześniej spakowana :) ale myślę, że po polowkowych zacznę pomalu kupować rzeczy do torby :) a wczoraj kupilam na allegro te torebki zamykane w ikei bo zamierzam w te torby pakowac pieluchy, pampersy, higieniczne dla dziecka itp aby w każdej było coś innego tematycznie :) będzie porządek

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny mam pytanie o L4. W styczniu dostałam ostatni raz kasę od szefa, teraz będzie mi płacił ZUS. Czy to się odbywa automatycznie? Czy muszę iść do zusu? L4 dalej mam dostarczać pracodawcy? W jaki dzień ZUS robi przelewy? Boję się opóźnień :) Orientujcie się?

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja nie mam pojecia, bo mi placi pracodawca i rozlicza sie z zusem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja też już po polowkowym muszę się wziąść i troszkę spakować jest dużo rzeczy higienicznych dla samych nas, także marzec kwiecień mam nadzieję że torba będzie częściowo spakowana albo Chociaż tak zrobie ze w jednej półce zgromadze wszystko żeby mąż wiedział skąd pakować :)

reklama
Ja też już po polowkowym muszę się wziąść i troszkę spakować jest dużo rzeczy higienicznych dla samych nas, także marzec kwiecień mam nadzieję że torba będzie częściowo spakowana albo Chociaż tak zrobie ze w jednej półce zgromadze wszystko żeby mąż wiedział skąd pakować :)
No i ja tak zrobię właśnie zastanawiam się czy pakować się do jednej torby czy lepiej do dwóch oddzielna dla siebie i oddzielna dla maluszka bo w sumie jak wcześniej się trafi do szpitala na patologie czy coś to te rzeczy dla dziecka nie potrzebnie będę taszczyc ze sobą hm..

Do góry