reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Kurczę majówki już pakują torbę do szpitala u nas pewnie też tak szybko zleci
Ja właśnie w marcu juz zacznę się interesować torba i po malu wszystko kupować bo u mnie już wiadomo ze cc w czerwcu ale wiadomo zawsze można wcześniej trafić do szpitala lepiej być przygotowanym :) leci ten czas jak szalony :)

reklama
Ja czasem też mam twardszy i myślałam czy to zaparcia czy te skurcze i podobno skurcze bylyby krótkie i bolesne ( towarzyszyc może krwawienie) a gdy zaparcia to nie boli i jest długo twardy... Ale dla pewności kupiłam sobie magnez i biorę raz dziennie ...

f2w39n7303c24ozn.png
Twardnienia nie zawsze bolą, ja miałam skurcze bezbolesne a te bolesne to były w dole brzucha ból jak na miesiączkę. Tylko każda z nas jest inna, każda inaczej odczuwa. I też każda ciąża jest inna

Głowa mnie coś dziś z rana bolała z przodu zmierzył am ciśnienie i na szczęście okej chyba przez ten smog masakra

Ja dziś przesadzilam i teraz czuje plecy i brzuch. Robię dziś urodziny dzieci, a mamy duża rodzinę, więc liczę 19 dorosłych i do tego dzieci, więc od rana przygotowania w kuchni, sprzątanie, a jeszcze wszystkiego nie zrobilam :/ super sie tak spotkać w takim gronie, ale te przygotowania są okropne :/ ostatnia taka impreza, i już nic nie planuje robić do porodu ;)
No przygotowania moga wykonczyc. Zycze udanej imprezki[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Taaaak już prawie luty do lipca coraz bliżej:))
Lepiej mieć wcześniej spakowana :) ale myślę, że po polowkowych zacznę pomalu kupować rzeczy do torby :) a wczoraj kupilam na allegro te torebki zamykane w ikei bo zamierzam w te torby pakowac pieluchy, pampersy, higieniczne dla dziecka itp aby w każdej było coś innego tematycznie :) będzie porządek

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny mam pytanie o L4. W styczniu dostałam ostatni raz kasę od szefa, teraz będzie mi płacił ZUS. Czy to się odbywa automatycznie? Czy muszę iść do zusu? L4 dalej mam dostarczać pracodawcy? W jaki dzień ZUS robi przelewy? Boję się opóźnień :) Orientujcie się?

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja nie mam pojecia, bo mi placi pracodawca i rozlicza sie z zusem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja też już po polowkowym muszę się wziąść i troszkę spakować jest dużo rzeczy higienicznych dla samych nas, także marzec kwiecień mam nadzieję że torba będzie częściowo spakowana albo Chociaż tak zrobie ze w jednej półce zgromadze wszystko żeby mąż wiedział skąd pakować :)

reklama
Ja też już po polowkowym muszę się wziąść i troszkę spakować jest dużo rzeczy higienicznych dla samych nas, także marzec kwiecień mam nadzieję że torba będzie częściowo spakowana albo Chociaż tak zrobie ze w jednej półce zgromadze wszystko żeby mąż wiedział skąd pakować :)
No i ja tak zrobię właśnie zastanawiam się czy pakować się do jednej torby czy lepiej do dwóch oddzielna dla siebie i oddzielna dla maluszka bo w sumie jak wcześniej się trafi do szpitala na patologie czy coś to te rzeczy dla dziecka nie potrzebnie będę taszczyc ze sobą hm..

Do góry