reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Czesc dziewczyny. Dzisiaj widze wiekszosc chora, z bolami. Wracajcie do zdrowia i nie martwcie sie, bedzie dobrze. Takie uroki ciazy ;-**

Moje nie miały ale mnie strasznie bolały nogi jak roslam, mama mi masowała, mój chrześniak też miał ale tak ok 5,6 lat. Mój synek miał tylko zapalenie stawu biodrowego ale to przez przeciągające się zaziębienie

Tez plakalam, mialam bolr straszne nog. Ale ja szybko roslam wiec to to. A w dodatku w podstawowce wykryli ze mam krzywy kregoslup i pewnie to tez dodalo.

Witam dziewczyny,podczytuje was ale brak sil na pisanie. Dopadlo i nas. Ledwo zipie Oliwia chora ja tak samo zasmarkana kaszle jak gruzik. Narazie ratuje sie inhalatorem,jezeli nie przejdzie to w poniedzialek do lekarza. Wczoraj D wrocil z pracy i wpakowal mi sie do lozka to wszystkie miesnie go bolaly i z nocha leci. Musze to wylezec bo koncza sie ferie i od poniedzialku zaczyna sie jazda do szkoly.,a na chwile obecna wygladam jak 7 nieszczec...nic przelknac nie idzie bo wszystko bez smaku. Trzymajcie sie dziewczynki aby was nie dopadlo.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Zdrówka :(

Nie no jrdyny problem to kupka twarda[emoji23]bo progesteron wysoki plus dzidzia rosnie no I ten nos suchy teraz w ciazy, waselina pomaga;)

Tez mam problem z zaparciami, przy zalatwianiu plakac sie chce z bolu. Jak nir jajnik to podbrzusze i zawsze sie boje zeby tylko krew nir poleciala bo takich skurczy dostaje :/

A ja znowu mogłabym spać na plecach, nie kontroluje tego i jak się budzę w nocy to przekręcam bo chyba już nie można spać na plecach?

Ja tez spie jak mi wygodnie, na plecach leze praktycznie caly dzien, z telefonem w reku i z przerwami na domowe obowiazki :)

@Marika92 a może to skurcze? [emoji848]

Link do: Skurcze Braxtona-Hicksa - jak wyglądają, jak złagodzić

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Okropnie sie o nich czyta, juz sie boje :(:o

@Marika92 spokojnie, Twój stres w niczym nie pomaga. Połóż sie, odpocznij, ale jeżeli bardzo się niepokoisz to podejdź na ip zbadają Cię i sie uspokoisz, bo stres nie jest wskazany

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie w szpitalu nie ma opcji, zbadania i jak dobrze to do domu :/ tylko odrazu na salr obserwacji /jakies 3 dni\.. Wiec jak nie ma tragedii to lepiej przeczekac do wizyty lub zamowic wczesniejsza

trochę się uspokoiłam po tym co napisałyście ... kupię co trzeba i mam nadzieję , że będzie dobrze

Trzymam kciuki :)

Będę to obserwowac dzieki za informacje Kiniu a ja dziś w nocy niemoglam spać najpierw mnie biodra tak bolały że szok chyba się przesuwalo znów tam wszystko a później mdłości mnie dorwaly że szok dopiero teraz zaczynam funkcjonować powoli :D

Chyba zgubilam ten watek. A co trzeba monitorowac ??:)
Z biodrami mialam problrm wczoraj caly dzien i na wieczor biodra, ciagniecie pachwin, bol jajnikow. Na szczescie ustalo.

* co dzisiaj gotujecie na obiad ? Zaraz sie zbieram do miasta i nie wiem jaka zuor ugotowac ? Bo mam ryby z ziemniakami i surowka a barszcz zjadlam jak zamierzalam byke szybko ugotowac co innego :D

reklama
Czesc dziewczyny. Dzisiaj widze wiekszosc chora, z bolami. Wracajcie do zdrowia i nie martwcie sie, bedzie dobrze. Takie uroki ciazy ;-**

Tez plakalam, mialam bolr straszne nog. Ale ja szybko roslam wiec to to. A w dodatku w podstawowce wykryli ze mam krzywy kregoslup i pewnie to tez dodalo.

Tez mam problem z zaparciami, przy zalatwianiu plakac sie chce z bolu. Jak nir jajnik to podbrzusze i zawsze sie boje zeby tylko krew nir poleciala bo takich skurczy dostaje :/

Ja tez spie jak mi wygodnie, na plecach leze praktycznie caly dzien, z telefonem w reku i z przerwami na domowe obowiazki :)

U mnie w szpitalu nie ma opcji, zbadania i jak dobrze to do domu :/ tylko odrazu na salr obserwacji /jakies 3 dni\.. Wiec jak nie ma tragedii to lepiej przeczekac do wizyty lub zamowic wczesniejsza

Z biodrami mialam problrm wczoraj caly dzien i na wieczor biodra, ciagniecie pachwin, bol jajnikow. Na szczescie ustalo.

* co dzisiaj gotujecie na obiad ? Zaraz sie zbieram do miasta i nie wiem jaka zuor ugotowac ? Bo mam ryby z ziemniakami i surowka a barszcz zjadlam jak zamierzalam byke szybko ugotowac co innego :D
Też miałam problemy z kręgosłupem skolioza

Ja dziś przesadzilam i teraz czuje plecy i brzuch. Robię dziś urodziny dzieci, a mamy duża rodzinę, więc liczę 19 dorosłych i do tego dzieci, więc od rana przygotowania w kuchni, sprzątanie, a jeszcze wszystkiego nie zrobilam :/ super sie tak spotkać w takim gronie, ale te przygotowania są okropne :/ ostatnia taka impreza, i już nic nie planuje robić do porodu ;)

Monitorować ile razy na dzień napina się brzuch:)

Ja dziś przesadzilam i teraz czuje plecy i brzuch. Robię dziś urodziny dzieci, a mamy duża rodzinę, więc liczę 19 dorosłych i do tego dzieci, więc od rana przygotowania w kuchni, sprzątanie, a jeszcze wszystkiego nie zrobilam :/ super sie tak spotkać w takim gronie, ale te przygotowania są okropne :/ ostatnia taka impreza, i już nic nie planuje robić do porodu ;)
Mnie dopiero to czeka w kwietniu. Młody 3 latka. Ale mam to samo 19 osób

Dziewczyny mam pytanie o L4. W styczniu dostałam ostatni raz kasę od szefa, teraz będzie mi płacił ZUS. Czy to się odbywa automatycznie? Czy muszę iść do zusu? L4 dalej mam dostarczać pracodawcy? W jaki dzień ZUS robi przelewy? Boję się opóźnień :) Orientujcie się?

p19uqqmzxqi22hcj.png

No niestety dzieciaka teraz trzeba ograniczyć, bo by mogły w nieskończoność[emoji5] przynajmniej moje [emoji5] a tak to trochę popisze, porozwiazuje, potem się pobawi i tak czas leci[emoji5]
Moim zdaniem świetne podejście [emoji106]
Co prawda dzieci jeszcze nie mam, ale opieram się na "doświadczeniu pedagogicznym" i dzieciach w rodzinie /znajomych itd...
Jak się dziecku nie zorganizuje przynajmniej częściowo czasu, to samo to zrobi, w niekoniecznie "porządany" sposób ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Hej dziewczyny, ja dziś pół nocy nie spałam...jakieś doły mnie dopadły, od wczoraj pobolewa mnie brzuch, poza tym mam dużo stresu ostatnio, bo w szkole zaczęła mi się sesja i jeszcze jak by tego było mało to przytyłam 4,5 kg, wydaje mi się że za dużo tymbardziej, że ja startuje z wysokiej wagi...chyba zaczyna mi się stresik przed wizytą, a tu jeszcze tydzień :(

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj ja tez ostatnio doly lapie. Chyba teraz bardziej sie wszystkim przejmujemy. Trzymam kciuki za sesje[emoji110]
A kilogramami sie nie przejmuj. Ja mam juz 8 kg na plusie[emoji53] Twoje 4,5 to chyba w bormie jak na twn etap.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry