reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mój lunch dzisiaj, skusiłam się na kartacze, jakie pyyyyszne, prawie takie jak mojej babci :) :
1516975593-0c2992321c403171-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój lunch dzisiaj, skusiłam się na kartacze, jakie pyyyyszne, prawie takie jak mojej babci :) :
1516975593-0c2992321c403171-aaaaaa.jpeg

Hmmm, wyglądaja bardzo apetycznie :)
Muszę coś wymyślić na niedzielę, ale coś mi mówi, że będzie pizza ;)
Ale może jutro coś wymyślę ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hahaha. Ja oczywiście podchodę do ksiażek z przymrużeniem oka i wiem, że w rzeczywistości może być całkiem inaczej.

No i też nie trzeba się zgadzać ze wszytskim co jest w książce napisane, ale można wyciągnąć to co według ciebie jest właściwe i zignorować to co nie pasuje.

Słyszałam o tym karmieniu co 3 godziny, u mojej koleżanki się sprawdziło.
No wlasnie. Ja czytalam i dostosowywalam do mojego dziecka. Nawet w ksiazce jest napisane, ze plan ma byc elastyczny i dostosowany do dziecka. Tylko ogolny zarys jest wskazany [emoji5] Trzeba czytac ze zrozumueniem[emoji3] Moja np. jadla co 3,5- 4 godz. i nie zmuszalam jej do jedzenia po 3 godz[emoji6] Ale wyczailam jej sryl jedzenia i juz wiedzialam kiedy placze bo glodna, a kiedy co innego, bo jeszcze 3 godz. nie minely[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Nigdy o tym nie słyszałam, chyba ze u nas pod inna nazwa występują. Co to jest dokładnie ?

Ciasto (to szare) robi się pół na pół z gotowanych i surowych, startych ziemniaków, a do środka daje się mieso, moja babcia zawsze dawała dużo majeranku. I potem się gotuje w osolonej wodzie plus skwarki/ cebulka... tylko ja jestem taka dziwna ze nigdzie poza domem nie zjem zmielonego mięsa wiec zawsze wygrzebuje [emoji85][emoji85][emoji85] ale reszta pyszna!! [emoji23]

A, to się jeszcze może nazywać kartacze albo cepeliny- na Słowacji czy w Czechach

reklama
Oj tak ciagle to samo. Brak kasy i 100 rzeczy do zalatwienia. Jakos tak teraz wszystko mnie bardziej doluje. Chcialabym wreszcie odpoczac i fizycznie i psychicznie. Mam nadzieje, ze na wyjezdzie sie uda.

A jak u Ciebie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Rozumie :( przyjdzie wiosna może też się lepiej poczujesz No i urlop powinnien też troszkę pomóc trzymam kciuki żebyś się zrelaksowala na maxa :) A ja byłam dziś u dentysty na kontroli i mam dwa zęby do zrobienia i lekkie zapalenie dziąseł ale w ciąży to bardzo częste podobno i mam się niestresowac ale na sama myśl o 15.02 i tych zębach to mi słabo :D

Do góry