reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Margana a kiedy wyjeżdżacie? Napewno odpoczniesz, takie wyjazdy są fajne można się oddalić od życia codziennego chociaż na chwilę
Za tydzien w sobote jedziemy do Karpacza na tydzien[emoji5] Mloda bedzie na nartach jezdzic[emoji3]
Wlasnie lubie w takich wyjazdach to, ze nie musze nic robic, nic zalatwiac, chodzic, dzwonic[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Rozumie :( przyjdzie wiosna może też się lepiej poczujesz No i urlop powinnien też troszkę pomóc trzymam kciuki żebyś się zrelaksowala na maxa :) A ja byłam dziś u dentysty na kontroli i mam dwa zęby do zrobienia i lekkie zapalenie dziąseł ale w ciąży to bardzo częste podobno i mam się niestresowac ale na sama myśl o 15.02 i tych zębach to mi słabo :D
No zeby trzeba wyleczyc. Ja bylam w tym miesiacu i jeszcze jeden mi zostal. Ide 13.02, to zaraz przed Toba[emoji3]
Ja tam akurat sie nie boje, tylko przetaxa mbie ile kasy na to idzie i na co moglabym wydac[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ciasto (to szare) robi się pół na pół z gotowanych i surowych, startych ziemniaków, a do środka daje się mieso, moja babcia zawsze dawała dużo majeranku. I potem się gotuje w osolonej wodzie plus skwarki/ cebulka... tylko ja jestem taka dziwna ze nigdzie poza domem nie zjem zmielonego mięsa wiec zawsze wygrzebuje [emoji85][emoji85][emoji85] ale reszta pyszna!! [emoji23]

A, to się jeszcze może nazywać kartacze albo cepeliny- na Słowacji czy w Czechach

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje.
Wlasnie Cepeliny!! Pyszne sa jadłam w Czechach, ale w Polsce nigdy.

No zeby trzeba wyleczyc. Ja bylam w tym miesiacu i jeszcze jeden mi zostal. Ide 13.02, to zaraz przed Toba[emoji3]
Ja tam akurat sie nie boje, tylko przetaxa mbie ile kasy na to idzie i na co moglabym wydac[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No ja tutaj tylko za wypełnienie muszę zapłacić a cała reszta bezpłatna. No tak , oby później do lipca już żadne pieniężne " niespodzianki " Cię niezaskakiwaly I obyś mogła w miarę na spokojnie wszystko skompletować dla maluszka :)

Za tydzien w sobote jedziemy do Karpacza na tydzien[emoji5] Mloda bedzie na nartach jezdzic[emoji3]
Wlasnie lubie w takich wyjazdach to, ze nie musze nic robic, nic zalatwiac, chodzic, dzwonic[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Mam nadzieję, że na urlopie odpoczniesz i naładujesz akumulatorki, i potem będzie już lepiej... Trzymam kciuki [emoji106]
Chyba to tak jest, że w ciąży wszystko jakoś bardziej się przeżywa, podchodzi bardziej emocjonalnie itd..

0d1yrjjgtd95fou3.png

ja czytalam jezyk niemowlat jak juz bylam w desperacji :D ale po ur corki
przed nie czytalam wychodzilam z załozenia ze zycie i tak jest inne a dzieci jeszcze inniejsze po urodzeniu niz to co pisze w ksiazce a najlepiej sie uczyc w praktyce teraz tez nic nie czytam ale moja kolezanka ktora jest pierwszy raz w ciazy to przeczytala tyle ksiazek ile ja w szkole :D
troche mnie rozbawila ost bo powiedizala ze dziecko sie karmi co 3 godz zeby mialo swoj rytm a ja pytam a jak po godz bedzie plakac drzec sie w nieboglosy to nie nakarmisz (mowilysmy o karmieniu piersia) a ona tak mysli mysli chyba ja zaskoczylam pytaniem :D i odpoowiada no wksiazce pisalo co 3 gdz wiec przetrzymam do kolejnego karmienia hahahahha zycze powodzenia :D
Z tym kamieniem to też mi tak mówili. Tylko mój syn nie wiedział, że musi jeść co 3h. Jadł mało i często. W końcu olalam wszystkie super rady i robiłam po swojemu.[emoji6]

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

Hej. To raczej pytanie do dziewczyn, które czekają na pierwsze dziecko. Czy czytacie jakieś ksiażki/ poradniki żeby się przygotować do przyjścia na świat maluszka? Ja jestem totalnie zielona jeśli chodzi o opiekę nad niemowlakami...
Ja nie czytam, mam czwórkę siostrzeńców z czego dwójka do pół roku mieszkała w naszym domu więc uczestniczyłam dość intensywnie w ich pielęgnacji [emoji4] myślę że podołam a w razie czego mam mamę przy sobie [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Dziewczyny, mam pytanie. Lekarz powiedzial mi, ze nie ma zadnych przeciwskazan do robienia paznokci w ciazy np. gel lub acrylic albo malowania. A co z robieniem tego samemu? Bo to juz wymaga wiecej czasu spedzonego z wszystkimi produktami. Macie jakies kolezanki, ktore robia innym paznokcie profesjonalnie i byly w ciazy? Bo chcialam w koncu sprobowac sama sobie zrobic akrylowe, bo nie za bardzo chce mi sie wychodzic nigdzie, a mam jakies tanie pudry z amazonu, akurat dobre na probe....
Kobitka, która mi robi paznokcie pracuje w salonie fryzjerskim (wynajmuje miejsce i tam robi )... A fryzjerka była w ciąży i pracowały w jednym pomieszczeniu

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry