reklama
niemamco
Fanka BB :)
Mój lunch dzisiaj, skusiłam się na kartacze, jakie pyyyyszne, prawie takie jak mojej babci :
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nigdy o tym nie słyszałam, chyba ze u nas pod inna nazwa występują. Co to jest dokładnie ?
Hmmm, wyglądaja bardzo apetycznieMój lunch dzisiaj, skusiłam się na kartacze, jakie pyyyyszne, prawie takie jak mojej babci :
Muszę coś wymyślić na niedzielę, ale coś mi mówi, że będzie pizza
Ale może jutro coś wymyślę
Agatka29
Ja Te kupuje w małym sklepie u nas takie domowe pycha,,,,Mój lunch dzisiaj, skusiłam się na kartacze, jakie pyyyyszne, prawie takie jak mojej babci :
Margana
No wlasnie. Ja czytalam i dostosowywalam do mojego dziecka. Nawet w ksiazce jest napisane, ze plan ma byc elastyczny i dostosowany do dziecka. Tylko ogolny zarys jest wskazany [emoji5] Trzeba czytac ze zrozumueniem[emoji3] Moja np. jadla co 3,5- 4 godz. i nie zmuszalam jej do jedzenia po 3 godz[emoji6] Ale wyczailam jej sryl jedzenia i juz wiedzialam kiedy placze bo glodna, a kiedy co innego, bo jeszcze 3 godz. nie minely[emoji5]Hahaha. Ja oczywiście podchodę do ksiażek z przymrużeniem oka i wiem, że w rzeczywistości może być całkiem inaczej.
No i też nie trzeba się zgadzać ze wszytskim co jest w książce napisane, ale można wyciągnąć to co według ciebie jest właściwe i zignorować to co nie pasuje.
Słyszałam o tym karmieniu co 3 godziny, u mojej koleżanki się sprawdziło.
Aniołek[*]8.08.2017
Margana
No wlasnie mi chodzilo o to, ze chyba ciezko bedzie znalezc odpowiedniej jakosci. Ale moze sie myle[emoji6]Ja tylko tak szybko weszlam, zeby pokazac ze jednak sa takie materace. Gdybym miala kupic to pewnie bym posiedziala poczytala i wybrala najlepszy
Aniołek[*]8.08.2017
Margana
Oj tak ciagle to samo. Brak kasy i 100 rzeczy do zalatwienia. Jakos tak teraz wszystko mnie bardziej doluje. Chcialabym wreszcie odpoczac i fizycznie i psychicznie. Mam nadzieje, ze na wyjezdzie sie uda.Dołek? Coś się stało? Czy takie ogólne samopoczucie kiepskie?
A jak u Ciebie?
Aniołek[*]8.08.2017
Nigdy o tym nie słyszałam, chyba ze u nas pod inna nazwa występują. Co to jest dokładnie ?
Ciasto (to szare) robi się pół na pół z gotowanych i surowych, startych ziemniaków, a do środka daje się mieso, moja babcia zawsze dawała dużo majeranku. I potem się gotuje w osolonej wodzie plus skwarki/ cebulka... tylko ja jestem taka dziwna ze nigdzie poza domem nie zjem zmielonego mięsa wiec zawsze wygrzebuje [emoji85][emoji85][emoji85] ale reszta pyszna!! [emoji23]
A, to się jeszcze może nazywać kartacze albo cepeliny- na Słowacji czy w Czechach
reklama
Onaszczesliwa2018
Oj tak ciagle to samo. Brak kasy i 100 rzeczy do zalatwienia. Jakos tak teraz wszystko mnie bardziej doluje. Chcialabym wreszcie odpoczac i fizycznie i psychicznie. Mam nadzieje, ze na wyjezdzie sie uda.
A jak u Ciebie?
Aniołek[*]8.08.2017
Rozumie przyjdzie wiosna może też się lepiej poczujesz No i urlop powinnien też troszkę pomóc trzymam kciuki żebyś się zrelaksowala na maxa A ja byłam dziś u dentysty na kontroli i mam dwa zęby do zrobienia i lekkie zapalenie dziąseł ale w ciąży to bardzo częste podobno i mam się niestresowac ale na sama myśl o 15.02 i tych zębach to mi słabo
Podziel się: