reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też nie zamierzam nigdzie dziecka zabierać. Takie małe w sumie tylko śpi, a większe i tak nie będzie chciało leżeć spokojnie w koszu ;) Ja na początek będę mieć pożyczoną od koleżanki kołyskę. Ewentualnie potem łóżeczko jak wyrośnie. Mój syn nie używał łóżeczka wcale, od poczatku spał ze mną, bo dostawał histerii jak tylko dawałam go do łóżeczka, a jego sen trwał tam maksymalnie 10minut. Mam nadzieję, że nie trafi mi się drugi taki egzemplarz ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja pozniej w mieszkaniu bede praktycznie ciagle sama, i tez myslalam zeby spac z dzieckiem u siebie na lozku a pozniej jak podrosnie to to lozko i tak bedzie jego a ja sie przeniose z K do drugiego pokoju. Alr moj przyjedzie na pare dni w miesiacu i nie bedziemy miex prywatnosci bo dziecko bedzie przyzwyczajone do spania ze mna

reklama
Pewnie tym bardziej, że to nic trudnego :)
Dokładnie ;)
Na razie robi głównie rzeczy na budowę, choć np deskę do krojenia mam fajną (tylko nie mogłam jej jakiś czas podnosić, bo ciężka ;))
Grubości ok 5cm, rozmiar większy trochę niż 40x60cm, sklejana z kawałków, żeby się nie wypaczała ;)

Najlepsza była rozmowa o wózkach... Jak zobaczył wózek za prawie 4tys to stwierdził, że drogi...
Ale potem pokazał mi traka pionowego, który mu się podoba... Jak powiedziałam (mimo znajomości ceny), że "spoko, możesz zamówić, też będę korzystać" (bo ja też bardzo "techniczna", i choć wolę szyć i gotować, to z drewna też coś niecoś potrafię zrobić...), to jakby mógł, to uśmiech miałby wokół głowy, i od razu wózek przestał być drogi [emoji23] [emoji23] [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja pozniej w mieszkaniu bede praktycznie ciagle sama, i tez myslalam zeby spac z dzieckiem u siebie na lozku a pozniej jak podrosnie to to lozko i tak bedzie jego a ja sie przeniose z K do drugiego pokoju. Alr moj przyjedzie na pare dni w miesiacu i nie bedziemy miex prywatnosci bo dziecko bedzie przyzwyczajone do spania ze mna
Nasz młody spał z nami do 3 roku życia cały czas (ale nie między nami tylko przy ścianie - mieliśmy wtedy bardzo duże łóżko) potem okazyjnie przychodzil w nocy między nas. Nie mieliśmy akurat z tym problemu, a prywatne sprawy załatwialiśmy gdzie indziej ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Mam go w obserwowanych [emoji18] i napewno kupię bo już sprawdziłam przy corce i bardzo żałuje ze go oddałam ale ten biały będzie mi pasować do wystroju [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Wyslij link :) ale bedziesz zamawiala przez internet ? Jesli sprawdzony to wporzadku, jesli byn kupowala pierwszy raz to bym sie troche bala ze przyjdzie jakies g..

Nasz młody spał z nami do 3 roku życia cały czas (ale nie między nami tylko przy ścianie - mieliśmy wtedy bardzo duże łóżko) potem okazyjnie przychodzil w nocy między nas. Nie mieliśmy akurat z tym problemu, a prywatne sprawy załatwialiśmy gdzie indziej ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja pewnie bedac samej w domu z kruszynką to tez bede z nia spala :) pozniej bedzie trzeba oduczyc :D

A właśnie dziewczyny bo miałam pytać wcześniej ale zapomniałam, czemu chcecie dziecko wszędzie ze sobą zabierać? Mam na myśli m.i. kuchnia salon itp skoro np dziecko śpi, to nie lepiej, żeby miał spokój?
Patrząc na przyjaciółkę - gotowała obiad, młody spał w sypialni, ale się obudził. Nakarmiony usypiał na rękach, odkładała go blisko (do "pontonu") i miała na oku. Podobnie robiąc coś innego, czytając, itd. Zwykle było tak, że "długi sen" w łóżeczku, drzemka gdzieś blisko.

I jeszcze raz wrzucę foto "pontonu", ponoć sprawdza się naprawdę super, ma swój materac, ale tylko 5cm (to handmade), już drugie dziecko w nim sypia np w salonie, albo jak kładzie na łóżku, żeby się nie sturlało, itd.
a81f7e3b46602ca222c6058547feb31f.jpg
e8ea787025cb4e8ff39f576e40d93ea7.jpg
4998fa64993141d5f4ea525cc58a9244.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Patrząc na przyjaciółkę - gotowała obiad, młody spał w sypialni, ale się obudził. Nakarmiony usypiał na rękach, odkładała go blisko (do "pontonu") i miała na oku. Podobnie robiąc coś innego, czytając, itd. Zwykle było tak, że "długi sen" w łóżeczku, drzemka gdzieś blisko.

I jeszcze raz wrzucę foto "pontonu", ponoć sprawdza się naprawdę super, ma swój materac, ale tylko 5cm (to handmade), już drugie dziecko w nim sypia np w salonie, albo jak kładzie na łóżku, żeby się nie sturlało, itd.
a81f7e3b46602ca222c6058547feb31f.jpg
e8ea787025cb4e8ff39f576e40d93ea7.jpg
4998fa64993141d5f4ea525cc58a9244.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Też zastanawiam się nad uszyciem takiego tylko nie wiem jeszcze jak mi to pójdzie bo nie szyłam nigdy. A do środka dawałaś owatę?

Do góry