reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja chyba z 6 zjadłam w tłusty [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja mam wolne od 5go lutego, więc będzie czas żeby spróbować samej ogarnąć jakieś pączki :D

reklama
No tak masz rację. Na szczęście u mnie w rodzinie wszystkie jechały na butelkach. Więc presji nie czuję. Ale stwierdzam, że te moje myśli nie są okej:D:D Jak wyjdzie zobaczymy:):) Grunt żebym urodziła zdrowe dziecko. A jak potoczy się karmienie, to dla mnie drugorzędna sprawa.
I niestety będę z tym sama... mąż zmiany ma w pracy, i nigdy nie na rano, więc wieczorami i w nocy jestem przeważnie sama. A na dodatek ruszamy z domem, i będziemy robić swoimi siłami co damy radę. Więc męża już mi trochę szkoda, bo ja będę mieć dziecko na głowie i połóg. A on mnie, dziecko, pracę i budowę. Chyba go jeszcze kocham po tylu latach że się tak martwię o niego a nie o siebie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

...to może ty podświadomie tak masz, bo martwisz się tymi wszystkimi rzeczami... daj sobie szansę, a jak Ci nie będzie pasowało, to nie :) Nie wynajmuj mamki :-D:-D:-D BTW- czy taki fach w ogóle jeszcze istnieje??:confused:

@ookatkaoo1993, @nagini84, wy po prostu macie inne gadżety do kupowania i ogarniania, wyżywacie się w sklepach meblowo-budowlanych a my w dziecięcych ;) :D

@peszek, apropos, fajne zakupki :)

Ola, ale podobaly Ci się te wozki, czy też te kosze mają takie jak Holland?
Dobrze, ze się rozklejasz tylko przy mężu... Ja non stop płaczę. Przed wczoraj płakałam w przedszkolu, bo wychowawczyni mojego Adasia mi powiedziała, że ten gryzie dzieci, no to ja w ryk. Później mnie przepraszała, a mi było tak strasznie głupio ;)

O matko :D wyobrażam sobie jak ta babka się przestraszyła że aż tak się przejęłaś ;)

Ja popłakałam się przy M. ostatnio raz. Ale tak na maxa, nie o jakąś pierdołę tylko o jego komentarz (dodam tylko że gadamy po angielsku więc czasami w kwestii nazywania uczuć są mega nieporozumienia, bo M. nie jest zbyt precyzyjny w dobieraniu angielskich słów). Normalnie dostałam jakichś spazmów i nie mogłam złapać oddechu, aż się przestraszyłam, pierwszy raz tak miałam. Niemniej zmierzam do tego, ze jak wczoraj kolega coś wspomniał, że dziewczyna się popłakała, to M. kiwał głową z takim zrozumieniem, jakbym CODZIENNIE płakała po 5 razy! Myślałam że mu krzywdę zrobię :crazy:

O ile do zapłodnienia doszło w dzień urodzin :p Bo zazwyczaj plemniki potrzebują czasu żeby dotrzeć do jajeczka.

Myślę że można tak założyć żeby było bardziej romantycznie :)

Czlowiek sie oczytal ze kobieta w 2 trymestrze kwitnie ma energie ... yhyyy jasne na pewno nie ja:/
Bo w 2 trymestrze mamy energie tylko jeśli spojrzy się calosciowo na ciążę [emoji16] porówna z pierwszym i trzecim [emoji16] w pierwszym mdłości, wizyty w toalecie, zapachy, senność... W drugiej są bóle brzucha, zadyszki i senność [emoji16] a w trzeciej to jeszcze się przekonamy

f2w39n7303c24ozn.png

To może rozmowy niech odbywają się na bieżąco- nikomu to chyba nie przeszkadza bo i tak w większości zaglądamy tutaj, ale niech te, które wrzucają propozycje wózków, wklejają je też w wątek wózkowy, żeby potem można było sobie posprawdzać...? :)

My wózkiem zajmiemy się pewnie za 2 mce. Ale wiem już jakie chce łóżeczko- z taką ramką domu na górze :tak: można tam zamotać jakieś fajne lampki-kule, powiesić mobil czy co kto chce :)

reklama
Bo w 2 trymestrze mamy energie tylko jeśli spojrzy się calosciowo na ciążę [emoji16] porówna z pierwszym i trzecim [emoji16] w pierwszym mdłości, wizyty w toalecie, zapachy, senność... W drugiej są bóle brzucha, zadyszki i senność [emoji16] a w trzeciej to jeszcze się przekonamy

f2w39n7303c24ozn.png
Haha :D Ja pierwszy wspominam super, jedynie dokuczała mi senność, w drugim póki co też dokucza mi senność do tego czasem pobolewania brzucha i jeszcze zauważyłam, że zrobiłam się okropnie płaczliwa, ogólnie humor mam kijowy od kilku dni. Nic mnie nie cieszy, jakaś zmartwiona chodzę.

Do góry