reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Powiem tak - już ma to nie liczę, ale za to z teściem mam świetny kontakt :)

A co do teściowej - jeden przykład, jakie ma podejście... Na święta mieliśmy przyjechać (teściowa nie widzi potrzeby zapraszania nas itd, ale wiedzieliśmy, że będą w domu, wiec planowaliśmy przyjechać)
Niestety w ten dzień rano dostałam krwotoku, a że schody itd, to zostałam w łóżku, i wysłałam męża - zawiózł makówki, które robiłam, i zapakowane papućki, których kiedyś wrzuciłam zdjęcie - pogadali trochę, ale teściowa w ogóle się nie zainteresowała... Ostatnio tam byliśmy, pierwszy raz odkąd wiedzą, jak gadałam z teściem, to dopytywał, jak się czuję, czy już jest ok, że na pewno będzie dobrze, itd, teściowa nie powiedziała na ten temat ani słowa, nie zapytała, jakby w ogóle nic nie było... Cóż, no trochę mnie to zdziwiło, nawet jak na nią..

0d1yrjjgtd95fou3.png
Może jest zazdrosna

reklama
Nie jesteś jedyna, bo ja też, nawet nic unisex, zupełnie nic ;)
Zacznę 1.03, po prenatalnych ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Och, czyli nie tylko ja tak mam. Lekka ulga:)
Też planuję po połówkowych wpaść w szał zakupów. Ale z grubszymi sprawami typu wózek poczekam jeszcze długo:) Będę tylko grzecznie oglądać. Póki co nie mam wyznaczonego terminu połówkowych, a dopiero szykują się na marca. Na wizytę zwykłą nie mogę się doczekać :-D:-D:-D:-D:-D

Skonczylam :) ale musze czekac z dwie godziny zanim sie najem :(Zobacz załącznik 836614

Niebieski to dla dziewczynki moze byc alr gorzej rozowy dla chlopczyka :D to moze jej prosby sie wysluchaja i pindolek sie nie pokaze :) moglo by tak tez u mnie :D

Ogroom czasu....

Ja za kazdym razem, ale moze dlatego, ze mam wizyty co 4 tygodnie albo, ze poronilan pierwsza ciaze.

Jak moja, jak narazir to nie chce jej spotkac na swojej drodze. A tesc calkiem spoko, duzo pomaga. Cale mieszkanie praktycznie sam nam zrobil, z pomoca mojego oczywiscie :) meble tersz skreca, bez niego bysmy byli do tylu z kasą i czasem bo trzeba bylo by placic fachowca. A on zlota raczka, wszystko umie :)

Dzieci tak slodko wygladaja ze smoczkiem ❤❤❤❤
Ale pyszności na zdjęciu mniam...

Potrzebuję chyba kopa w d...
Muszę iść krem robić, a leżę z telefonem.. Inhalacje zrobione, cacao zrobione i wypite, a ruszyć mi się nadal nie chce..
Ale muszę, jak chcę mieć normalniejszą twarz to bez kremu się nie obejdzie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Pocieszam wszystkie z bolacymi głowami (w tym siebie) że to częste w ciąży. Po piersze:hormony, dalej: zwiększona objętość i przepływ krwi i zwiększone zapotrzebowanie na płyny. Też mi ta głowa dokucza. Czasem tak że nie mogę oczu otworzyć. Wtedy paracetamol. Lepiej taki lek niż narażać dziecko na stres bo ból mamy to stres dziecka.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
A jak paracetamol nie działa?Mi nie działa więc muszę wytrzymać ten ból mam nadzieję,że nie długo to przyjdzie

Och, czyli nie tylko ja tak mam. Lekka ulga:)
Też planuję po połówkowych wpaść w szał zakupów. Ale z grubszymi sprawami typu wózek poczekam jeszcze długo:) Będę tylko grzecznie oglądać. Póki co nie mam wyznaczonego terminu połówkowych, a dopiero szykują się na marca. Na wizytę zwykłą nie mogę się doczekać :-D:-D:-D:-D:-D
Wózek będę pewnie zamawiać w marcu/kwietniu/maju, zależy, czy się jakaś promocja trafi... Model mam konkretny, ale fajnie by było, gdyby był np odrobinę tańszy ;)
Teraz dają hamaczek gratis, ale do marca nie kupię...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Dziewczyny, jeżeli pisałyście już o tym to przepraszam za powtórkę tematu...

Chcialam Was podpytać, czy odczuwacie od czasu do czasu ciągnięcie w pachwinach? Lub takie ćmienie w dole brzucha przypominające trochę bóle przed miesiączką?

Od 2 -3 dni miewam takie uczucie wieczorami, jest raczej delikatne i szybko mija. Gin mówi, że to są wszystko odczucia związane z poszerzaniem się macicy i że dopóki nie jest to ból dokuczliwy, to mam się nie martwić.

Ciekawa jestem jednak, jak to u Was jest?
Też tak miewam a jestem teraz w 15t3dniu [emoji4]

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry