reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem dziewczyny, nie nadrobię dzisiaj ☺️ jeśli chodzi o owłosienie to mi w tej ciąży na nogach bardzo wolno rosną i mam bardzo mało ale ja z tych mało owłosionych ☺️ najwięcej włosów mam na głowie ☺️ morfologie mam super hemoglobina mi się podniosła wszystko w normie. A mocz nie wiem bo mam azotyny czy coś takiego niby piszę że występują przy zakażeniu dróg moczowych ale przy tym są jeszcze leukocyty i bakterie a ja nie mam ani jednych ani drugich może to przez to, że jeszcze za mało piję, w czwartek się dowiem na wizycie

reklama
Margana to dobrze że na wizycie wszystko oki, ale sie wyczekalas :)

Marika piękne ciacho a i Ciało Hehe :)

Ja kiedyś czytałam bo też miałam problem myślałam że zarastam i będę mega owłosiena, że to wina progrwstoronu tego w tabletkach a w pierwszej ciąży brałam od początku do 14 tyg i później od 19 do końca
I powiem wam że mam problem z wąsikiem od czasu pierwszej ciąży.. Nie to żebym musiała się goli ale parę włosków na koncikach muszę usunąć penseta :/

Ja nie mam tego problemu, a kreskr od pepka w dol mialam od kad pamietam, to pewnie w pozniejszych tygodniach mi tylko sciemnieje :( a wloskow nie mam i moze miec nie bede, cale szczescie ze pare wloskow, gorzej jak by broda rosla :o (zart) :):p:D

Polecam Zablocka mgielke solankowa! Mam duze problemy z zatokami i dopiero ona mi zaczela pomagac. Na corke tez zadzialala.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
I można bezpiecznie stosować w ciąży?
Jutro wyślę męża do apteki :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Aga a myslisz, ze ciasta na bazie mleka i masla bezlaktozowego wyjda tak samo?
Bo pieklam ciasto bez mleka, jajek i glutenu, ale to z przepisu takiego. A chodzi mi o to czy jak w normalnym przepisie zrobie zamianke( chodzi tylko o brak laktozy) to wyjdzie ok?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Nigdy nie próbowałam bezlaktozowego - ale zastępowałam w przepisach zwykle mleko migdałowym itd i było ok. Masło zastępowałam olejem kokosowym.

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hahaha uwielbiam jak tu zmieniaja się słowa :D miało być ciacho :D nie no leżę i się śmieje xd
Dokładnie a teraz ubierzesz się w kurtke szalik bo zimno na dworze a w samochodzie się człowiek gotuje zaraz
O matko, no wlasnie ja taki zmarzluch, ze bardzo grubo sie ubieram, a potem sie wszedzie dusze (w aucie, sklepie, przychodni)

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Cześć Dziewczyny,
U mnie 15tydzień i pierwszy raz na jakimkolwiek forum, więc w obydwu kwestiach jestem praktycznie amatorem :) Od dwóch tygodni leżę w łóżku, boli mnie dupsko i już wydałam prawie całą wypłatę na wyprzedaże w zalando, więc muszę prędko zająć się czymś innym. Tym bardziej, że jeśli będę musiała leżeć do końca ciąży, to zwariuję bez wsparcia i jeszcze do tego kompletnie się spłuczę :D Obecnie czekam na wizytę u lekarza 7 lutego, który mam nadzieję powie mi, że mogę wrócić do normalnego życia. Teraz przebywam na "wakacjach" u rodziców, co jest z jednej strony wspaniałe (jajka od kurki, obiad, który nie jest kanapką z żółtym serem, te sprawy), ale z drugiej strony ciężkie - mnóstwo złotych rad i presja ze strony osób, które swoją ciążę przeszły przebojem (zero mdłości, plamienia, wcześniejszych poronień i w ogóle to pewnie mogłyby rodzić codziennie), tęsknię za mężem i generalnie to jestem strasznym mięczakiem :) Reasumując - muszę inaczej się uduszę! :)

reklama
Akurat to taki "pseudosernik" (test receptury na dzień babci, żeby nie eksperymentować w ostatniej chwili ;))

Spód - zmielone migdały i daktyle
Krem - na bazie kaszy jaglanej i mleka kokosowego
Galaretka - domowa, z truskawek ;)
(w wersji dla babci był krem z daktyli i mielonych orzechów zamiast galaretki)

0d1yrjjgtd95fou3.png
A juz widze przepis. Probowalam kiedys zrobic ciastka z kaszy jaglanej i byly niedobre. Zrazilam sie do wypiekow z kaszy jaglanej[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry