reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem dziewczyny, nie nadrobię dzisiaj ☺️ jeśli chodzi o owłosienie to mi w tej ciąży na nogach bardzo wolno rosną i mam bardzo mało ale ja z tych mało owłosionych ☺️ najwięcej włosów mam na głowie ☺️ morfologie mam super hemoglobina mi się podniosła wszystko w normie. A mocz nie wiem bo mam azotyny czy coś takiego niby piszę że występują przy zakażeniu dróg moczowych ale przy tym są jeszcze leukocyty i bakterie a ja nie mam ani jednych ani drugich może to przez to, że jeszcze za mało piję, w czwartek się dowiem na wizycie

reklama
Margana to dobrze że na wizycie wszystko oki, ale sie wyczekalas :)

Marika piękne ciacho a i Ciało Hehe :)

Ja kiedyś czytałam bo też miałam problem myślałam że zarastam i będę mega owłosiena, że to wina progrwstoronu tego w tabletkach a w pierwszej ciąży brałam od początku do 14 tyg i później od 19 do końca
I powiem wam że mam problem z wąsikiem od czasu pierwszej ciąży.. Nie to żebym musiała się goli ale parę włosków na koncikach muszę usunąć penseta :/

Ja nie mam tego problemu, a kreskr od pepka w dol mialam od kad pamietam, to pewnie w pozniejszych tygodniach mi tylko sciemnieje :( a wloskow nie mam i moze miec nie bede, cale szczescie ze pare wloskow, gorzej jak by broda rosla :o (zart) :):p:D

Polecam Zablocka mgielke solankowa! Mam duze problemy z zatokami i dopiero ona mi zaczela pomagac. Na corke tez zadzialala.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
I można bezpiecznie stosować w ciąży?
Jutro wyślę męża do apteki :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Aga a myslisz, ze ciasta na bazie mleka i masla bezlaktozowego wyjda tak samo?
Bo pieklam ciasto bez mleka, jajek i glutenu, ale to z przepisu takiego. A chodzi mi o to czy jak w normalnym przepisie zrobie zamianke( chodzi tylko o brak laktozy) to wyjdzie ok?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Nigdy nie próbowałam bezlaktozowego - ale zastępowałam w przepisach zwykle mleko migdałowym itd i było ok. Masło zastępowałam olejem kokosowym.

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hahaha uwielbiam jak tu zmieniaja się słowa :D miało być ciacho :D nie no leżę i się śmieje xd
Dokładnie a teraz ubierzesz się w kurtke szalik bo zimno na dworze a w samochodzie się człowiek gotuje zaraz
O matko, no wlasnie ja taki zmarzluch, ze bardzo grubo sie ubieram, a potem sie wszedzie dusze (w aucie, sklepie, przychodni)

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Cześć Dziewczyny,
U mnie 15tydzień i pierwszy raz na jakimkolwiek forum, więc w obydwu kwestiach jestem praktycznie amatorem :) Od dwóch tygodni leżę w łóżku, boli mnie dupsko i już wydałam prawie całą wypłatę na wyprzedaże w zalando, więc muszę prędko zająć się czymś innym. Tym bardziej, że jeśli będę musiała leżeć do końca ciąży, to zwariuję bez wsparcia i jeszcze do tego kompletnie się spłuczę :D Obecnie czekam na wizytę u lekarza 7 lutego, który mam nadzieję powie mi, że mogę wrócić do normalnego życia. Teraz przebywam na "wakacjach" u rodziców, co jest z jednej strony wspaniałe (jajka od kurki, obiad, który nie jest kanapką z żółtym serem, te sprawy), ale z drugiej strony ciężkie - mnóstwo złotych rad i presja ze strony osób, które swoją ciążę przeszły przebojem (zero mdłości, plamienia, wcześniejszych poronień i w ogóle to pewnie mogłyby rodzić codziennie), tęsknię za mężem i generalnie to jestem strasznym mięczakiem :) Reasumując - muszę inaczej się uduszę! :)

reklama
Akurat to taki "pseudosernik" (test receptury na dzień babci, żeby nie eksperymentować w ostatniej chwili ;))

Spód - zmielone migdały i daktyle
Krem - na bazie kaszy jaglanej i mleka kokosowego
Galaretka - domowa, z truskawek ;)
(w wersji dla babci był krem z daktyli i mielonych orzechów zamiast galaretki)

0d1yrjjgtd95fou3.png
A juz widze przepis. Probowalam kiedys zrobic ciastka z kaszy jaglanej i byly niedobre. Zrazilam sie do wypiekow z kaszy jaglanej[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry