reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Możecie polecić jakiś inhalator nadający się dla dorosłych i dzieci? Nie chcę wydać nie wiadomo ile, ale też chciałabym, żeby się sprawdzał jak będzie potrzeba....
Polecicie jakiś model?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja mam jakiś Philips family. Kupiony parę lat temu i działa bez zarzutu. Ma dużą i mała maseczke i jeszcze taki ustnik.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

reklama
Możecie polecić jakiś inhalator nadający się dla dorosłych i dzieci? Nie chcę wydać nie wiadomo ile, ale też chciałabym, żeby się sprawdzał jak będzie potrzeba....
Polecicie jakiś model?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Później będę rozmawiać z siostrą to się dowiem bo ostatnio wymieniała. Teraz ma jakiś malutki i w ogóle go nie słychać a ja odziedziczyłam starego grata, którego jak włączam to pewnie słychać na parterze [emoji23][emoji23]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

@_agnieszka_, może Cię zainteresuje jako niejedzącą mięsa, ja wczoraj zobaczyłam ten przepis u Jamiego Olivera i cały czas o nim myślę, pewnie dzisiaj zrobię: podgrzać sos pomidorowy, z czosnkiem, przyprawami itp, w międzyczasie bakłażany przekrojone na pół, gotowany na parze razem z 1 papryczką chilli ok pół godz. chyba. Bakłażana, jak już jest miękki wrzucasz do sosu pomidorowego, chili bez skórki, posiekane też, do tego ricotta, świeża bazylia i parmezan- ale ja parmezan pominę, bo jak dla mnie to już too much :) do tego makaron razowy i będzie git!

Co do inhalatora to ja mam microlife, kupiony w aptece, ma dużo różnych nakładek więc dla malucha też będzie dobry, ale nie jest jakiś super cichy- tylko jak kupowałam niedawno dla siebie i Franka, to nawet nie pomyślałam że do ewentualnych inhalacji maluszka przydałby się cichutki... :baffled:

@Karla88,Zobacz załącznik 836421

O matko, dla mnie krew, widok krwi to jest najgorszy dramat na świecie. Zapisałam się do DKMS, ale na oddawanie krwi nie ma mowy:no2: Dowiedziałam się nawet że jest coś takiego jak hemofobia (strach przed krwią) i ja to mam. Nawet jak w domu zatnę się nożem, to dostaję ataku paniki, straszne to jest. Przy pobieraniu leżę, nie mogę patrzeć ale ostatnio był hardcore, bo była taka zajebista cisza w gabinecie i słyszałam nawet szum tej krwi w próbowce. Nawet jak piszę to zaczyna mi się robić źle. Stwierdziłam że jak zacznę sobie nucić, to pomyślą że jestem po*****a, ale lepsze to niż mdlenie, prawda?

Ja na Twoim miejscu nie wychodziłabym z wanny do południa :D świeczki, piana i cieszysz się wodą :D
Ale wiesz że gdy zniajdzie się biorca to najczęściej szpik oddaje się z krwi obwodowej? :D Siedzisz na takim fotelu jak do oddawania krwi i Cie podpinają do aparatury która zabiera krew, oddziela z niej komówrki macierzyste(szpik) a reszte krwi oddaje. To pare godzin takiego siedzenia. No chyba że byś oddawała z talerza kości biodrowej, wtedy narkoza :D Wiem, bo jestem ambasadorem dkms, zarejestrowałam setki dawców :)

co do wody - mała rzecz, a cieszy ;) Ale serio, to naprawdę wkurzające, żeby w XXI wieku człowiek się cieszył z bieżącej wody...
Ale mam nadzieję, że administracja ogarnie, i już nie będzie takich problemów..

A z czym robisz pizzę? ;)
Ja miałam w planie wczoraj, ale że leżałam... Może jutro/pojutrze zrobię ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jak zwykle wiadomo sos pomidorowy , ser(ja mieszam 3 różne) jakaś chuda szynka, może kukurydza, pieczarki. Rzucam co mam w lodówce :) Moj mąż od rana już się cieszybo wie że bedzie pizza :D Jak mi sie oświadczał to mówił, że robią najlepszą pomidorową , i najlepszą pizze na świecie więc chyba naprawdę musi mu smakować :D

Czekam już u lekarza :szok:
Trzymam kciuki :*

Coś mi ostatnio źle wychodzi to cytowanie, bo wygląda jakbym sie wklejała w cudze wypowiedzi :( co robię nie tak?

reklama
Ja wróciłam, cała i przeżyłam Klucie ale słabi mi się zrobiło i poty mnie bolały, Pani pielęgniarka musiała okno otworzyć hehe taka duża a krwi się boi ech...A ludzi w kolejce że 20 już mi duszno było jak cEkalam
Później zrobiłam zakupi a teraz jestem w trakcie gotowania obiadu, robię spagetti :)
Jak cis to zapraszam :)
Ooo ja wpadam uwielbiam spagetti <3

Do góry