reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Możecie polecić jakiś inhalator nadający się dla dorosłych i dzieci? Nie chcę wydać nie wiadomo ile, ale też chciałabym, żeby się sprawdzał jak będzie potrzeba....
Polecicie jakiś model?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja mam jakiś Philips family. Kupiony parę lat temu i działa bez zarzutu. Ma dużą i mała maseczke i jeszcze taki ustnik.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

reklama
Możecie polecić jakiś inhalator nadający się dla dorosłych i dzieci? Nie chcę wydać nie wiadomo ile, ale też chciałabym, żeby się sprawdzał jak będzie potrzeba....
Polecicie jakiś model?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Później będę rozmawiać z siostrą to się dowiem bo ostatnio wymieniała. Teraz ma jakiś malutki i w ogóle go nie słychać a ja odziedziczyłam starego grata, którego jak włączam to pewnie słychać na parterze [emoji23][emoji23]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

@_agnieszka_, może Cię zainteresuje jako niejedzącą mięsa, ja wczoraj zobaczyłam ten przepis u Jamiego Olivera i cały czas o nim myślę, pewnie dzisiaj zrobię: podgrzać sos pomidorowy, z czosnkiem, przyprawami itp, w międzyczasie bakłażany przekrojone na pół, gotowany na parze razem z 1 papryczką chilli ok pół godz. chyba. Bakłażana, jak już jest miękki wrzucasz do sosu pomidorowego, chili bez skórki, posiekane też, do tego ricotta, świeża bazylia i parmezan- ale ja parmezan pominę, bo jak dla mnie to już too much :) do tego makaron razowy i będzie git!

Co do inhalatora to ja mam microlife, kupiony w aptece, ma dużo różnych nakładek więc dla malucha też będzie dobry, ale nie jest jakiś super cichy- tylko jak kupowałam niedawno dla siebie i Franka, to nawet nie pomyślałam że do ewentualnych inhalacji maluszka przydałby się cichutki... :baffled:

@Karla88,Zobacz załącznik 836421

O matko, dla mnie krew, widok krwi to jest najgorszy dramat na świecie. Zapisałam się do DKMS, ale na oddawanie krwi nie ma mowy:no2: Dowiedziałam się nawet że jest coś takiego jak hemofobia (strach przed krwią) i ja to mam. Nawet jak w domu zatnę się nożem, to dostaję ataku paniki, straszne to jest. Przy pobieraniu leżę, nie mogę patrzeć ale ostatnio był hardcore, bo była taka zajebista cisza w gabinecie i słyszałam nawet szum tej krwi w próbowce. Nawet jak piszę to zaczyna mi się robić źle. Stwierdziłam że jak zacznę sobie nucić, to pomyślą że jestem po*****a, ale lepsze to niż mdlenie, prawda?

Ja na Twoim miejscu nie wychodziłabym z wanny do południa :D świeczki, piana i cieszysz się wodą :D
Ale wiesz że gdy zniajdzie się biorca to najczęściej szpik oddaje się z krwi obwodowej? :D Siedzisz na takim fotelu jak do oddawania krwi i Cie podpinają do aparatury która zabiera krew, oddziela z niej komówrki macierzyste(szpik) a reszte krwi oddaje. To pare godzin takiego siedzenia. No chyba że byś oddawała z talerza kości biodrowej, wtedy narkoza :D Wiem, bo jestem ambasadorem dkms, zarejestrowałam setki dawców :)

co do wody - mała rzecz, a cieszy ;) Ale serio, to naprawdę wkurzające, żeby w XXI wieku człowiek się cieszył z bieżącej wody...
Ale mam nadzieję, że administracja ogarnie, i już nie będzie takich problemów..

A z czym robisz pizzę? ;)
Ja miałam w planie wczoraj, ale że leżałam... Może jutro/pojutrze zrobię ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jak zwykle wiadomo sos pomidorowy , ser(ja mieszam 3 różne) jakaś chuda szynka, może kukurydza, pieczarki. Rzucam co mam w lodówce :) Moj mąż od rana już się cieszybo wie że bedzie pizza :D Jak mi sie oświadczał to mówił, że robią najlepszą pomidorową , i najlepszą pizze na świecie więc chyba naprawdę musi mu smakować :D

Czekam już u lekarza :szok:
Trzymam kciuki :*

Coś mi ostatnio źle wychodzi to cytowanie, bo wygląda jakbym sie wklejała w cudze wypowiedzi :( co robię nie tak?

reklama
Ja wróciłam, cała i przeżyłam Klucie ale słabi mi się zrobiło i poty mnie bolały, Pani pielęgniarka musiała okno otworzyć hehe taka duża a krwi się boi ech...A ludzi w kolejce że 20 już mi duszno było jak cEkalam
Później zrobiłam zakupi a teraz jestem w trakcie gotowania obiadu, robię spagetti :)
Jak cis to zapraszam :)
Ooo ja wpadam uwielbiam spagetti <3

Do góry