reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiecie co, ja to wiecznie marzne, ale ostatnio jakby bardziej, wiecznie sie telepie i tak sie zaczelam zastanawaic czy to nie od tego dupka i luteiny?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jakie robilas badania ? Ja chce jutro isc
Toxoplazma IgM ilościowo, Toxoplazma IgG ilościowo, hiv, przeciwciala anty HCV, różyczka IgG ilościowo, różyczka IgM ilościowo, wr, ospa. A jutro jeszcze mam zrobić morfologie glukoze i mocz ale to już w przychodni u siebie bezpłatnie a Ty jakie robisz?

witam
podczytuje Was od kilku dni. nieraz juz chcialam dolaczyc, ale jakos nie moglam. ciagle tak bardzo niepewnie czuje sie w tej ciazy. latem poronilam. teraz od samego poczatku mam skokowo ataki paniki. zwlaszcza, ze nie nest jakos idealnie.
ale staram sie byc dobrej mysli.
mam juz dwoch synkow - 9 i 2,5.
jak kilka z Was mam wizyte u ginekologa na 20.11.
jestem, wedlug moich obliczen, w 6tyg 6 dniu ciazy.
z objawow coazowych mam tylko wrazliwe piersi. i nic poza tym. co oczywiscie dodatkowo mnie martwi.
i jest mi tez straszliwie zimno wciaz. co zwalam na ciaze, bo zawsze bylam goraca. zawsze o jedna wartwe mniej niz reszta swiata. a teraz jesli czegos intensywnie nie robie to nosze na ubraniu gruby szlafrok. drzemka w dzien obowiazkowo w szlafroku i pod kocem a z doskoku nawet dwoma, bo jeden nie daje rady.

Cześć mamusie,
Chciałam sie przywitac i krótko przedstawić :)
Obok mnie w łóżeczku śpi córeczka, która dzisiaj kończy 8 miesięcy. Zzdążyłam przejrzeć kilka stron tego forum i z tego co widziałam są tutaj chyba dwie dziewczyny z takimi dosyć małymi dziećmi.
Wizytę u lekarza mam w piątek, ale ostatni okres 23 wrzesień czyli termin na sam początek lipca. Test dwie kreseczki. Trochę jednak się martwię bo w poprzedniej ciąży czyli całkiem niedawno i wszystko jeszcze bardzo dobrze pamietam, pierwsze tygodnie okropnie bolały mnie piersi (i to była jedyna dolegliwość która miałam), a teraz nie czuje kompletnie nic. Oczywiście już się naczytałam w Google, ze to za niski progersteron albo ze pozamaciczna, ze poronie itd. I już tak od dwóch tyg chodzę i się stresuje. O tyle dobrze, ze w ciągu dnia nie mam za dużo wolnych chwil żeby o tym myśleć ale zawsze z tylu głowy gdzieś to siedzi.
W każdym razie każdej z Was życzę dużo zdrówka i siły
:)

Witaj @KRROPELKA też jestem pełna niepewności... Też straciłam dziecko latem... Ale miejmy nadzieję, że najgorsze za nami :*
@paaulaa :) grono nam się powiększa :) a brakiem objawów nie ma co się martwić a już na pewno nie czytać co Google ma do powiedzenia bo można sobie wyczytać wszystko.. Musimy myśleć pozytywnie i piszę to ja.. Wieczna pesymistka...

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Cześć dziewczyny!
@kropelka grunt to dobre nastawienie, kibicuje Ci już z całego serca i pewnie nie tylko ode mnie dostaniesz górę wsparcia [emoji846]

@Paula ja z synem w ciąży be miałam żadnych objawów, poza wyostrzonym węchem ale to tez późno. Od 6msc kiedy wywaliło mi brzuch zaczęły się dopiero smaki [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@KRROPELKA witaj :-) nie dziwię się, że masz ataki paniki po poronieniu. Trzymam mocno zaciśnięte kciukasy żeby tym razem było ok :-)

@paaulaa również witaj :-) moja rada, nie czytaj za dużo internetów - ja czytalam i moich bóli podbrzusza nie wiązalam z powiększającą się macicą czy więzadlami macicy czy też z jelitami, tylko właśnie z tym najgorszym. A przeciez pozytywne myslenie tez dziala cuda. Teraz juz podnrzusze nie boli mnie i raczej nie ćmi, czasami tylko zakłuje coś w pachwinie. Także spokojnej ciąży życzę.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

@KRROPELKA witaj i gratuluje. Ja tez latem stracilam ciazw i bardzo aie martwie. Troche pomoglo mi badanie poziomu bety, ktora poki co dobrze przyrasta. Musimy sie jakos trzymac i byc dobrwj nadziei

@paaulaa witaj rowniez. Nie ma co czytac i sie nastawiac. Jak sie bardzo martwisz to zrob bete i bedziesz wiedziala na czyn stoisz

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry