reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witajcie,
Ja dziś zaliczyłam ip ,bo miałam brązowe plamienie i krew.. krwawienie albo z krwiaka albo z pochwy,na razie jest spokój,ale jestem przerażona. Wyszła też infekcja grzybiczn,dostałam pimafucin,ale mąż w żadnej aptece nie może dostać :( to co mnie jeszcze bardzo zaniepokoiło to to,że Dziecko 9 dni temu miało 7,25cm , co odpowadało 13t 2 d, a dziś tylko 7,95cm =14 tc 1d, więc tak jakby rozwinęło się o 6dni,a nie 9 :( wcześniej było 3 dni do przodu rozwojem. Czy któraś tak miała? Wykończy mnie to wszystko...

To gdzieś mu zamowia i pewnie do jutra będziesz mieć spokojnie dzidziuś to czuje , dużo odpoczywaj i będzie oki :) A dzieci teraz rosną każde swoim tempem i są podane tylko wymiary na "oko " do tego pomiary czasami różnią się od sprzętu także spokojnie :) skoro lekarze mówia że jest ok to tego się trzymaj. Głowa do góry choć wiem że w chwili to ciężkie

reklama
O 13 wzięłam nospe i mi przeszło ale znów mnie boli dokładnie nad wzgórkiem łonowym po prawej i lewej Str ciągnie wzięłam tez i sprawdziłam tym detektorem i serduszko słychać tylko ze w tym tyg co my jesteśmy to zanim się go znajdzie to można z stresu paść... nie wiem co ile ta nospe brać?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja biorę 3 razy dziennie czy można więcej to nie wiem

O 13 wzięłam nospe i mi przeszło ale znów mnie boli dokładnie nad wzgórkiem łonowym po prawej i lewej Str ciągnie wzięłam tez i sprawdziłam tym detektorem i serduszko słychać tylko ze w tym tyg co my jesteśmy to zanim się go znajdzie to można z stresu paść... nie wiem co ile ta nospe brać?

Ja biorę co 6h trzy razy dziennie.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Czyli Niunius się rozpycha pewnie :) widzisz jak się sprzęt od koleżanki przydał :) Kinga bierze jej dosyć dużo chyba nawet 3 razy dziennie ale nie wiem w jakich odstępach czasowych itd Napisz do niej na pewno Ci powie co i jak . Staraj się dużo lezec :* trzymam kciuki żeby jak najszybciej przestało boleć:)

Nadrobilam :p
Wrocilam z miasta, zrobilam obiad i chyba czas na drzemke :) taka pogoda wykańczająca :/ bylam w Pepco, ledwo sir powstrzymalam przed kupieniem niebieskiego ubranka i rozowej czapeczki :D nie wiem co bedzie i tylko to mnie trzyma pare metrow od zakupow :(
20180121_114726.jpg

A wracajac do dawnego tematu mleczka zageszczajacego. Podczas ciazy ciagle mam ochote na slodkie, najlepszym rozwiazaniem bylo wlasnir mleczko:) ale dopiero dzisiaj udalo mi sie odnalezc to z dziecinstwa !!:D

Łeeee a jeśli chodzi o piersi i staniki hmmm to jakoś nie zauważyłam większego wzrostu biustu.. :( chyba że dopiero wyskoczy.. Zawsze miałam takie przeciętne B a teraz może ciut większe B HEHE więc staniki wciąż te same tyle że są pełniejsze

p19u3e3kawjswyfq.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Tak jak u mnie :D mam nadzieje, ze chociaz z C bedzie do konca ciazy :D na szczescie rozmiar biustu nie odpowiada ilosci mleka :p

a po porodzie planujecie jakoś to zmienic? Czy też będziecie się tak rzadko widywać?

To chyba tylko ja przyzwyczajona do nieobecnosci faceta w domu. Przyjezdza raz na 4/5tygodni. Ale na szczescie ma sir to zmienic i ma zjezdzac co 2 tygodnie a pozniej jak dobrze pojdzie to co 10 dni :)

Ja mialam luteine i duphaston. W 12tc mialam juz duphaston odstawiony i tylko luteina zostala. Teraz mam wizyte we wtorek i mysle ze juz mi odstawi ta luteine, zobaczymy. To jest 16tc.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja biore duphaston do 16tc. I czuje sie bezpieczniej :) w tamtej ciazy odstawilam 2 tygodnir przed poronieniem i sie obwiniam..

Leż z podkurczonymi nogami, mi to trochę pomaga

Ja mialam wczoraj caly dzien takie bole, jak lezalam to podkladalam sobie jasiek pod tylek, pomagalo.

A gdzie mieszkasz? Może to przez smog? U nas od kilku dni powietrze jest okropne.
U mnie nie ma smogu i tez mnie bardzo boli kolejny dzien glowa, moze taka pogoda.

* zaopatrzylam sie w magnez, i jak go brac ? 1 dziennie czy wrazie koniecznosci ? Od wczoraj mam takie dziwne uczucie, moze nawet nie bol a takie twardnienie wewnatrz brzucha ..

Załączniki

• 20180121_114726.jpg
    20180121_114726.jpg
    660,3 KB · Wyświetleń: 313
  • 20180121_150825.jpg
    20180121_150825.jpg
    670,9 KB · Wyświetleń: 58
A ja bym mojego chętnie gdzieś na 2 tygodnie wysłała, bo mnie irytuje okropnie [emoji14]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Hahahah właśnie o tym mówiłam, ze jak siedzą w domu, to ma się ich czasem dość, a jak nie ma- to tęsknimy ;)

Ja do Egiptu nie polecialabym, ani w ciąży ani nigdy. Pomijam kwestie bezpieczeństwa, ale dla mnie wakacje w "rezerwacie" to w ogóle nieporozumienie ;) Ja potrzebuję do szczęścia samochodu, wolności i możliwości poruszania się po kraju ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

To prawda, najfajniej zwiedzać na własną rękę... pamiętam jak byłam w Egipcie mająć chyba 12-13 lat, wtedy jeszcze było tam bardzo bezpiecznie, łaziłam po piramidach, po ulicach w Kairze i Alexandrii, ale wspomnienia mam takie, że prowadzenie auta tam to byłby hardcore :D

Haha, male grzeszki sa wybaczalne[emoji3] Ja wczoraj zjadlam pizze[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja dzisiaj...:unsure:

Ja brałam na skrconą szynkę w 3 trymestrze, prawie do donoszonej ciąży.

Zastanawiałam się o co chodzi ze SKRĘCONĄ SZYNKĄ :-D:-D

Pierwszy spacer zaliczony, krótki a jak mnie zmęczył ☺️

Pierwsze koty za płoty, ważne że odbyty...! Ja byłam z M. na zakupach, po operacji też ciężko dochodzić mu do siebie, ale dał radę i kupiliśmy kilka rzeczy dla dziziutka, zaraz wrzucę. Nistety, Smyk w Galerii Mokotów wyczyszczony z chłopięcych bodziaków i pajaców :crazy:

reklama
Do góry