reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witajcie,
Ja dziś zaliczyłam ip ,bo miałam brązowe plamienie i krew.. krwawienie albo z krwiaka albo z pochwy,na razie jest spokój,ale jestem przerażona. Wyszła też infekcja grzybiczn,dostałam pimafucin,ale mąż w żadnej aptece nie może dostać :( to co mnie jeszcze bardzo zaniepokoiło to to,że Dziecko 9 dni temu miało 7,25cm , co odpowadało 13t 2 d, a dziś tylko 7,95cm =14 tc 1d, więc tak jakby rozwinęło się o 6dni,a nie 9 :( wcześniej było 3 dni do przodu rozwojem. Czy któraś tak miała? Wykończy mnie to wszystko...

To gdzieś mu zamowia i pewnie do jutra będziesz mieć spokojnie dzidziuś to czuje , dużo odpoczywaj i będzie oki :) A dzieci teraz rosną każde swoim tempem i są podane tylko wymiary na "oko " do tego pomiary czasami różnią się od sprzętu także spokojnie :) skoro lekarze mówia że jest ok to tego się trzymaj. Głowa do góry choć wiem że w chwili to ciężkie

reklama
O 13 wzięłam nospe i mi przeszło ale znów mnie boli dokładnie nad wzgórkiem łonowym po prawej i lewej Str ciągnie wzięłam tez i sprawdziłam tym detektorem i serduszko słychać tylko ze w tym tyg co my jesteśmy to zanim się go znajdzie to można z stresu paść... nie wiem co ile ta nospe brać?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja biorę 3 razy dziennie czy można więcej to nie wiem

O 13 wzięłam nospe i mi przeszło ale znów mnie boli dokładnie nad wzgórkiem łonowym po prawej i lewej Str ciągnie wzięłam tez i sprawdziłam tym detektorem i serduszko słychać tylko ze w tym tyg co my jesteśmy to zanim się go znajdzie to można z stresu paść... nie wiem co ile ta nospe brać?

Ja biorę co 6h trzy razy dziennie.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Czyli Niunius się rozpycha pewnie :) widzisz jak się sprzęt od koleżanki przydał :) Kinga bierze jej dosyć dużo chyba nawet 3 razy dziennie ale nie wiem w jakich odstępach czasowych itd Napisz do niej na pewno Ci powie co i jak . Staraj się dużo lezec :* trzymam kciuki żeby jak najszybciej przestało boleć:)

Nadrobilam :p
Wrocilam z miasta, zrobilam obiad i chyba czas na drzemke :) taka pogoda wykańczająca :/ bylam w Pepco, ledwo sir powstrzymalam przed kupieniem niebieskiego ubranka i rozowej czapeczki :D nie wiem co bedzie i tylko to mnie trzyma pare metrow od zakupow :(
20180121_114726.jpg

A wracajac do dawnego tematu mleczka zageszczajacego. Podczas ciazy ciagle mam ochote na slodkie, najlepszym rozwiazaniem bylo wlasnir mleczko:) ale dopiero dzisiaj udalo mi sie odnalezc to z dziecinstwa !!:D

Łeeee a jeśli chodzi o piersi i staniki hmmm to jakoś nie zauważyłam większego wzrostu biustu.. :( chyba że dopiero wyskoczy.. Zawsze miałam takie przeciętne B a teraz może ciut większe B HEHE więc staniki wciąż te same tyle że są pełniejsze

p19u3e3kawjswyfq.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Tak jak u mnie :D mam nadzieje, ze chociaz z C bedzie do konca ciazy :D na szczescie rozmiar biustu nie odpowiada ilosci mleka :p

a po porodzie planujecie jakoś to zmienic? Czy też będziecie się tak rzadko widywać?

To chyba tylko ja przyzwyczajona do nieobecnosci faceta w domu. Przyjezdza raz na 4/5tygodni. Ale na szczescie ma sir to zmienic i ma zjezdzac co 2 tygodnie a pozniej jak dobrze pojdzie to co 10 dni :)

Ja mialam luteine i duphaston. W 12tc mialam juz duphaston odstawiony i tylko luteina zostala. Teraz mam wizyte we wtorek i mysle ze juz mi odstawi ta luteine, zobaczymy. To jest 16tc.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja biore duphaston do 16tc. I czuje sie bezpieczniej :) w tamtej ciazy odstawilam 2 tygodnir przed poronieniem i sie obwiniam..

Leż z podkurczonymi nogami, mi to trochę pomaga

Ja mialam wczoraj caly dzien takie bole, jak lezalam to podkladalam sobie jasiek pod tylek, pomagalo.

A gdzie mieszkasz? Może to przez smog? U nas od kilku dni powietrze jest okropne.
U mnie nie ma smogu i tez mnie bardzo boli kolejny dzien glowa, moze taka pogoda.

* zaopatrzylam sie w magnez, i jak go brac ? 1 dziennie czy wrazie koniecznosci ? Od wczoraj mam takie dziwne uczucie, moze nawet nie bol a takie twardnienie wewnatrz brzucha ..

Załączniki

• 20180121_114726.jpg
    20180121_114726.jpg
    660,3 KB · Wyświetleń: 309
  • 20180121_150825.jpg
    20180121_150825.jpg
    670,9 KB · Wyświetleń: 55
A ja bym mojego chętnie gdzieś na 2 tygodnie wysłała, bo mnie irytuje okropnie [emoji14]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Hahahah właśnie o tym mówiłam, ze jak siedzą w domu, to ma się ich czasem dość, a jak nie ma- to tęsknimy ;)

Ja do Egiptu nie polecialabym, ani w ciąży ani nigdy. Pomijam kwestie bezpieczeństwa, ale dla mnie wakacje w "rezerwacie" to w ogóle nieporozumienie ;) Ja potrzebuję do szczęścia samochodu, wolności i możliwości poruszania się po kraju ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

To prawda, najfajniej zwiedzać na własną rękę... pamiętam jak byłam w Egipcie mająć chyba 12-13 lat, wtedy jeszcze było tam bardzo bezpiecznie, łaziłam po piramidach, po ulicach w Kairze i Alexandrii, ale wspomnienia mam takie, że prowadzenie auta tam to byłby hardcore :D

Haha, male grzeszki sa wybaczalne[emoji3] Ja wczoraj zjadlam pizze[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja dzisiaj...:unsure:

Ja brałam na skrconą szynkę w 3 trymestrze, prawie do donoszonej ciąży.

Zastanawiałam się o co chodzi ze SKRĘCONĄ SZYNKĄ :-D:-D

Pierwszy spacer zaliczony, krótki a jak mnie zmęczył ☺️

Pierwsze koty za płoty, ważne że odbyty...! Ja byłam z M. na zakupach, po operacji też ciężko dochodzić mu do siebie, ale dał radę i kupiliśmy kilka rzeczy dla dziziutka, zaraz wrzucę. Nistety, Smyk w Galerii Mokotów wyczyszczony z chłopięcych bodziaków i pajaców :crazy:

reklama
Do góry