reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja najpierw też dzwoniłam do poradni badań prebatalnych w Szczecinie, ale oni nie robią ani 3D ani 4D tylko pod kątem medycznym (2D) bo te pozostałe to tak dla rodziców :) więc musiałam gdzie indziej poszukać

f2w39n7303c24ozn.png
Ja bym mogla pojsc do tego lekarza, u ktorego robie prenatalne dodatkowo, ale nie mam kasy na takie rzeczy. Musze wytrzymac [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Co do papierosów, to przed pierwszą ciążą paliłam, rzuciłam i myślałam, że już nie będę. Poszłam na studia, wszyscy palili to i ja zaczęłam. Przed druga ciążą rzuciłam, poszłam po urodzeniu na studia magisterskie, wszyscy palili to i ja znowu zaczęłam ;) teraz mi się niekiedy sni, ze pale, ale jak pomyśle o papierosach to mam odruch wymiotny.

Co do spania - wstałam niewiele później (4:30), ale ja z musu, żeby dojechać do laboru i żeby potem mąż mnie do mamy zawiozl i zdążył do pracy ;)

Ale nie czytaj takich tekstów...
Poza tym depresja poporodowa ponoć jest częściej przy cc, przynajmniej gdzieś tak pisało ;)
Głową do góry, nie martw się na zapas, będzie dobrze :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wydaje mi sie, ze kobieta ktora nawet nir planowala dziecka a jest w ciazy i cieszy sie ta wiadomoscia. To nie sadze zeby nagle po porodzie jej sie odwidzialo macierzynstwo. Chyba ze wlasnie jest inaczej ? Nigdy sie w to nie zaglebialam bo od lat czulam, ze oprocz dziecka nie mam wiekszego marzenia w zyciu :)

Ja bym mogla pojsc do tego lekarza, u ktorego robie prenatalne dodatkowo, ale nie mam kasy na takie rzeczy. Musze wytrzymac [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja zawsze z facetem na urodziny " dajemy sobie"( fajnie to brzmi bo konto wspólne) 200 zł na urodziny [emoji39] on ma w lutym a ja w marcu [emoji16] on sobie zawsze jakiś kolowrotek lub wędkę kupuje a ja sobie zazyczylam w tym roku usg 4D na urodziny [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png

E... no to wiadomo, przeżyć przeżyłam, ale myslalam w trakcie, ze chcialabym umrzec niż przez to przechodzić. Po drugim porodzie nawet napisałam list do siebie, z dokładnym opisem bólu, by mnie nie kusilo planować jeszcze dziecka. Ale jak widać człowiek jednak szybko zapomina ;)
No ja po ciazy i porodzie nie planowalam drugiego[emoji6] Po jakims czasie zaczelam o tym myslec, ale ciezko bylo sie zdecydowac. I tak minelo 6 lat[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Co do papierosów, to przed pierwszą ciążą paliłam, rzuciłam i myślałam, że już nie będę. Poszłam na studia, wszyscy palili to i ja zaczęłam. Przed druga ciążą rzuciłam, poszłam po urodzeniu na studia magisterskie, wszyscy palili to i ja znowu zaczęłam ;) teraz mi się niekiedy sni, ze pale, ale jak pomyśle o papierosach to mam odruch wymiotny.
To ja w pierwszej ciazy nie moglam przestac myslec o paleniu i tego mi najbardziej brakowalo. Pierwsze co zrobilam po zakonczeniu karmienia to zapalilam[emoji6] Teraz na szczescie jest duzo lepiej, nie ciagnie mnie za bardzo, wiec moze jest nadzieja[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja się nastawiam, że ból będzie ogromny, ale nagroda jeszcze większa [emoji16] i przez to tego bólu się nie boję :)

f2w39n7303c24ozn.png

A ja czuje, ze wpadne w chisterie. :D jak bylam w szpitalu w tamtym roku, jakiejs dziewczynir odeszly wody w lazience, przeniesli ją na lozko i zadzwonila do meza : - Piotrek ! Ja nie chce ! Zaczelo sie ! Przyjezdzaj bo ja sie nie zgadzam.
Hahaha. Szkoda mi jej bylo troche :D

Do góry