reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@olaaa7 hmmm co u mnie :) jakoś leci, ciagle z tyłu głowy mam strach ale staram się to zdusić :) jutro idę zrobić coś dla siebie -rzęski, w końcu mama to chce być ładna :) napisałam wierszyk dla dziadków od wnusia tak mnie jakoś naszło :) kurde jestem dziś 15+4 a ciąża starsza o 5 dni więc wyszłoby 16+2.. Czy to możliwe żebym czuła już ruchy dość wyraźnie??? W ciągu dnia nic a nic ale wieczorem jak położę się na wznak i uspokoje to zaczynam na dole nad spojeniem po lewej stronie czuć takie stukanie i wczoraj jedno takie mocne, aż w szoku byłam.. Ale nie pasuje mi to na pracę jelit bo chyba nie mam ich w tym miejscu :D to moja druga ciąża i tak się właśnie zastanawiam. Anastazję poczułam w 18t.. Teraz tak szybko? Czy może być tak że dzidzi siedzi sobie po lewej stronie i daje znak czasami???

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Hej, możesz juz czuć no pewnie, ale super. Ja też już nie mogę się doczekać u mnie stukania :D

reklama
Wczoraj mialam wizyte i dobre wiadomosci. Lozysko zmigrowalo i nie grozi mi przodujace. Maly ma 120 gramow. Szyjka ponad 4 cm i szwy trzymaja. Moge troche chodzic poki co. Po weekendzie lekarz pobierze posiew i zobaczymy czy pozbylam sie infekcji. Nastepna wizyta za 3 tygodnie. To bedzie 19 tydzien.
Super! Oby tak dalej[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Moja przyjaciólka dziecko poczuła pierwszy razdopiero w 23 tygodniu :D Dziecko było malutkie, ona miała łozysko na przedniej ścianie i tak wyszło

Haha to bądź twarda :D albo i nie i zaszalej :D A co sobie będziesz żałować :p Te łóżeczka z Ikei są fajne, też mi się podobają :) Tylko my chcemy kupić tańsze bo nie wiemy czy w grudniu nie zaczniemy starać się o drugiego Szkraba, więc nie będzie nam potrzebne łóżeczko przerabiane na tapczanik tylko jakieś piętrowe z czasem :)
My tez planujemy iść za ciosem:D Ja wgl bardzo chciałam blizniaki, bo raz na zwolnieniu, raz na macierzynskim i potem można znowu karierę rozwijać, ale że w Ł mi do brzuszka wsadził jedną dzidzię to teraz trzeba kombinować :D Jak się bedziemy dobrze czuć i wgl ogarniać to też myślimy zeby zacząć starania w grudniu :) Może sie znowu spotkamy na forum :D
U nas też były rozmowy czy nie pójdziemy za ciosem. I żeby juz później nie wracać do pieluch, ale wszystko wyjdzie w praniu :D :p

Ostatnia edycja:
Ja mam póki co tylko legginsy i właśnie szukam teraz czegoś innego :)

Ja jestem zwolenniczką sukienek i spódnic ogólnie :) ale jak któraś zamówi te spodnie, to dajcie znać.

Jem to na co mam ochote, mama mi prawi kazania, ze nie daje dziecku witamin. Ani soku z burakow ani z marchewki itp. Ale chyba nie musze wmuszac w siebie czegos czego nie lubie i nie przelkne ? Raz mam brzuch raz nie mam, moze zacznie sir wszystko normowac bo nawet piersi stanely w miejscu :(

No raczej. Myślę że to na co nie miałabyś ochoty szybciej wylądowałoby w sedesie niż by skorzystał Twój organizm. Ja uwielbiam marchew, surową, pieczoną itp a w postaci soku nie mogę znieść :confused:

Ja sie umowie do znajomej fotograf, robi przeslicze zdjecia z brzuszkami i dzieci. A kiedys polacze te dwa zdjecia i powiesze za szklem na scianie :)

Moja 2 bliskie koleżanki mają tandem fotograficzny, więc sesję też mam zaklepaną:tak:

Co dzisiaj robicie na obiad? :D Wczoraj upichciałam zupkę na dzisiejszy obiad, najlepsze, że dziś wcale nie mam na nią ochoty :-D Zdjęcie nie moje niestety bo wieczorem już nie chciało mi się fotki robić :p
Link do: Norweska zupa rybna z łososiem i krewetkami
Zobacz załącznik 835941

Mmmmm taka tajska? Wygląda pysznie.

reklama
Ja jestem zwolenniczką sukienek i spódnic ogólnie :) ale jak któraś zamówi te spodnie, to dajcie znać.

No raczej. Myślę że to na co nie miałabyś ochoty szybciej wylądowałoby w sedesie niż by skorzystał Twój organizm. Ja uwielbiam marchew, surową, pieczoną itp a w postaci soku nie mogę znieść :confused:

Moja 2 bliskie koleżanki mają tandem fotograficzny, więc sesję też mam zaklepaną:tak:

Mmmmm taka tajska? Wygląda pysznie.
A czy ja wiem czy tajska, niby norweska :p Jest bardzo dobra, polecam :) Tylko tym razem zamiast tych dużych surowych krewetek dam małe koktajlowe :)

Do góry