reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@olaaa7 hmmm co u mnie :) jakoś leci, ciagle z tyłu głowy mam strach ale staram się to zdusić :) jutro idę zrobić coś dla siebie -rzęski, w końcu mama to chce być ładna :) napisałam wierszyk dla dziadków od wnusia tak mnie jakoś naszło :) kurde jestem dziś 15+4 a ciąża starsza o 5 dni więc wyszłoby 16+2.. Czy to możliwe żebym czuła już ruchy dość wyraźnie??? W ciągu dnia nic a nic ale wieczorem jak położę się na wznak i uspokoje to zaczynam na dole nad spojeniem po lewej stronie czuć takie stukanie i wczoraj jedno takie mocne, aż w szoku byłam.. Ale nie pasuje mi to na pracę jelit bo chyba nie mam ich w tym miejscu :D to moja druga ciąża i tak się właśnie zastanawiam. Anastazję poczułam w 18t.. Teraz tak szybko? Czy może być tak że dzidzi siedzi sobie po lewej stronie i daje znak czasami???

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
No mnie się wydaje, że to dzidzia daje mamie znak, że ma się nie martwić, że jest wszystko ok :) W tym miejscu to nie może być raczej nic innego jak maluszek [emoji173] Zazdroszczę :)

reklama
poszlam po obiedzie, myslalam, ze znowu nie zobacze jak fika a myslalam, ze wyskoczy z USG :D

A ja dopiero 13 :(

Robilam od 6tyg do 11, chyba czas na kolejne zdjecie :)
A ja sie martwie bo od poczatku ciazy duzo schudlam, waga nic sie dalej nie podnosi :(

Ja sobie otworzylam okno, troche powietrza i lepiej mi sie zrobilo. Myslalam, ze zwymiotuje z tego bolu glowy.. Powodzenia ! [emoji173][emoji110]

Ja tez musze sobie sprawdzic, zebym nie zrobila krzywdy dziecku :/

Ja tez kiedys gdzies zapodzialam wynik z grupa, poszlam do laboratorium i mi wydrukowali ponownie ;) moze i Ty nie bedziesz musiala sie kluc :)

To mnie uspoilas :)

Duzoo. Ja tez chodze prywatnie a za badanie i usg place 80zl :o

Klaudia nie martw się waga pisałam wyżej moja przyjaciółka schudła 5 kg w ciazy a do porodu szła to miała +2kg od wagi przed ciąża a mała Eliza 3500g zdrowa jak rybka

16udyx8di9hvrs5t.png

To pewnie była mała Conchita Wurst [emoji23]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Tak! Jakoś tak wyglądała....! :oo2:

ja co tydz w pt robie sobie zdj i ważę sie poki co od poczatku przytylam 3 kg i wychodzi na to ze rowno co 3 tyg przybieram 1 kg jest szansa ze jak dalej sie tak utrzyma to w calej ciazy przytyje 11 kg jak ja marze o tym......

conczita mnie rozwaliła :D

Ja też bym tak chciała... w pierwszej ciąży było 10.5, teraz startową wagę mam wyższą więc chciałabym tyle przytyć max...

Ja póki co zrobiłam jedno zdjęcie w skończonym 14 tc :) Mam w planie robić co 2 tygodnie. Nawet mi nie mów o wadze bo ostatnio na wizycie szok przeżyłam i się zdołowałam.

Ja pożyczyłam od siostry instaxa, będę nim robić zdjęcia co miesiac i potem to oprawię w jakąś ramkę :tak:

Ja też w robocie od 7 :( Też mi się nie chce. Ja planuję od początku maja ale zobaczymy.

No ja podobnie... do maja chciałabym pracować...

znajdz sobie kalkulator wagi w ciązy na necie tam orintacyjnie mozesz okreslic ilee przytyjes w ciazy ale czy fakt sie sprawdza nie wiem

O! Nie wiedziałam że jest coś takiego, zaraz sprawdzę!

A skoro ja przez całą ciąże nic nie przytyłam to chciałabym wierzyć, że idąc tym tropem nie przytyje nic hihihi

f2w39n7303c24ozn.png

Jest w tym jakaś logika :-D:-D

Dziekuje [emoji173][emoji8]
Na początku szok i straszny stres przez cały pierwszy trymestr . Na każdych badaniach słyszeliśmy że mamy się nie cieszyć , bo mój wiek i blizniaki to ogromne ryzyko poronieniem. Modlilismy się by z nami zostały. Trochę nerwów nas ten pierwszy trymestr kosztował [emoji85]
Ale radość na prenatalnych bezcenna. Gdy widzisz dwa... jedno delikatnie przebiera nóżkami a drugie wyciąga rączkę w pozdrowieniu , że mogliśmy policzyć paluszki [emoji16][emoji173][emoji7]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno musiał to być mega widok..! A u Was są 1 czy 2-jajowe bliźniaki? Nie pamiętam czy pisałaś...

No mnie się wydaje, że to dzidzia daje mamie znak, że ma się nie martwić, że jest wszystko ok :) W tym miejscu to nie może być raczej nic innego jak maluszek [emoji173] Zazdroszczę :)
Jestem szczupła i może też dlatego czuje szybko :) mi już w 10t robiła usg przez brzuch i było pięknie wszystko widać :) mam nadzieję że to dzidzi bo od razu mi się humor poprawił :) a to mocniejsze stuknięcie to nawet Michał poczuł o dziwo, to jakieś czalenstwo było hehe, ale może być tak że będę miała duże dziecko bo mój był duży jak się rodził [emoji14] ciekawe czy dziś coś będę czuła :)

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]

@olaaa7 hmmm co u mnie :) jakoś leci, ciagle z tyłu głowy mam strach ale staram się to zdusić :) jutro idę zrobić coś dla siebie -rzęski, w końcu mama to chce być ładna :) napisałam wierszyk dla dziadków od wnusia tak mnie jakoś naszło :) kurde jestem dziś 15+4 a ciąża starsza o 5 dni więc wyszłoby 16+2.. Czy to możliwe żebym czuła już ruchy dość wyraźnie??? W ciągu dnia nic a nic ale wieczorem jak położę się na wznak i uspokoje to zaczynam na dole nad spojeniem po lewej stronie czuć takie stukanie i wczoraj jedno takie mocne, aż w szoku byłam.. Ale nie pasuje mi to na pracę jelit bo chyba nie mam ich w tym miejscu :D to moja druga ciąża i tak się właśnie zastanawiam. Anastazję poczułam w 18t.. Teraz tak szybko? Czy może być tak że dzidzi siedzi sobie po lewej stronie i daje znak czasami???

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]

Marika możesz czuć już ja przy Marcelinie czułam w 19 a teraz już od 15 tyg tez mi synuś stuka szczególnie jak zjem coś słodkiego

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja pożyczyłam od siostry instaxa, będę nim robić zdjęcia co miesiac i potem to oprawię w jakąś ramkę :tak:
No ja planuję robić co dwa tygodnie ale nie wiem czy będę je dawała do ramek bo dużo by ich było :p Ale na pewno zrobię sobie jakieś ekstra specjalnie do ramki, myślę o takim wspólnym z moim M i brzuszkiem [emoji7]

reklama
Do góry