reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja po usg. Wymiary dziecka 6,25 cm, serduszko 150/minute, szerokość główki od ciemienia do ciemienia 1,92 cm, długość kości udowej 0,93 cm, przezorność karkowa 1,2 mm, widoczna kość nosowa. No i moja szyjka 5,0 cm. Nie wiem kto w środku ale ta wiedza mi jeszcze nie potrzebna. 13tc+0dni. Też miałam najpierw dopochwowo, a później brzuszek. Następne usg zapisane na 12.03.

Super najważniejsze że dzidzia zdrowa:)

reklama
Ja to traktuję jako zabawę, bo mam koleżankę, której lekarz na 4 USG w ciąży zawsze widział synka i Adaś miał przygotowany niebieski pokoik, plus wszystkie ubranka. Nawet podpisane łóżeczko na zamówienie a ze szpitala wróciła z Alicją ;-) Lekarz pracował 25 lat w zawodzie. Znam tylko jeden taki przypadek.
Spoko, ja się cieszę, że prognozujesz jaka płeć i jestem ciekawa czy się sprawdzi. Jeśli tak, to stawiam kawę :-) Chciałabym synka, ale córkę będę kochała równie mocno. Tylko będzie mi trudniej opanować strach o nią. Zdjęcie wrzuciłam, bo chciałam znać Waszą opinię. Gdybym nie chciała to bym nie wrzucała go ;-) A na tamtym forum wielu dziewczyną się sprawdza? Tak z ciekawości?
Ja zostałam zgwałcona jako 8 latka dlatego nie chciałam mieć nigdy córki. Zawsze sobie mówiłam, że będę mieć chłopców i oni będą super silni i nikt im nic nie zrobi. Taki system obronny.
Tak na tym forum dziewczyny są genialne, w oge ich wiedza jest niesamowita. Są lepsze niż niektórzy ginekolodzy ;-)
Nie bardzo wiem co mam napisać bardzo Ci współczuję bo zdaje sobie sprawę że to zostaje do końca życia, w tym wypadku faktycznie strach o córkę będzie ogromny ale przecież jest mała szansa że podzieli twój los. Ściskam mocno

W 13tc na usg już wyrostka np. Nie widać [emoji39] i jak poprosiłam lekarza by określił płeć to skierował obraz między nogi malucha i siusiaka nie widać :) zrobiłam screena filmu z usg żeby Wam pokazać [emoji16] narazie dziewczynka
1516202971-ba7a7e9709c0874f-aaaaaa.jpeg

f2w39n7303c24ozn.png
Fajnie, że masz filmiki. U nas nie pozwalają nagrywać, ani robić zdjęć. Będziesz miała pamiątkę :-)

Tak na tym forum dziewczyny są genialne, w oge ich wiedza jest niesamowita. Są lepsze niż niektórzy ginekolodzy ;-)
Nie bardzo wiem co mam napisać bardzo Ci współczuję bo zdaje sobie sprawę że to zostaje do końca życia, w tym wypadku faktycznie strach o córkę będzie ogromny ale przecież jest mała szansa że podzieli twój los. Ściskam mocno
Dziękuję, nie radziłam sobie z tym przez bardzo długi czas, ale teraz jest ok. Miałam super terapeutkę. Oczywiście, że będzie dobrze :-) A dziewczynka pójdzie na karate ;-)

A ja dzisiaj stwierdziłam, że będę mieć córkę :rotfl:

Zamawiałam tkaniny na allegro, poza sporą liczbą innych zamówiłam mikrofibrę poscielową (za 3zł/mb)...
Zamówiłam taki wzór:
97bd30d1badb374caa147999353eb5f7.jpg

Wybór nie był duży, a stwierdziłam, że na poduszki itd się nada, mężowi się podobał, itd ;)

Okazało się dzisiaj, jak mąż pojechał odebrać, że nie ma... W zamian dostałam.......
e19f5e0156729427242b72f51cc2beb8.jpg

Moje podsumowanie: cóż, chyba będzie córka ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry