reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak jak u mnie, chlopieca buzia ;)
Dziewczyny a Wy z tymi buziami to tak na poważnie? Czy zartujecie sobie? Każde niemowlę czy chłopiec czy dziewczynka mają delikatną buzie... Nie wyglądają jak mężczyzna po urodzeniu, że jak widzicie dlugi nos to chlopak [emoji39] chłopcy często wyglądają jak dziewczynki dopóki są przed dojrzewanien [emoji39] a ja mając 3 lata usłyszałam o sobie "jaki ładny chłopczyk" bo mi włosy obcieli [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Moim zdaniem dokładnie tak samo, ale... To jest....
U mnie badanie 200 zł (chyba, że ktoś ma skierowanie i się kwalifikuje na nfz) (plus drugie tyle pappa), ale jak się chce płytkę, to już dają gratis...
100zl za płytę to naprawdę przegięcie moim zdaniem i żerowanie na emocjach przyszłych rodziców...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ale to jest gadzet nie wnoszacy nic w wiedze na temat dziecka, wiec biznes[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A widzisz. Cytowałaś @klaudiaa975, więc myślałam, że to było do niej. Pytam, bo zdjęcia nie było widać i wstawiałam jeszcze raz.
1516201240-7c00f5185c5c722e-aaaaaa.jpeg
1516201249-c568cba37ee04753-aaaaaa.jpeg
taki wyrostek musi być widać aby określić płeć :) moje Maleństwo na początku miało jak to dziewczyny piszą " męska twarz " a miało wyrostek wskazujący na dziewczynkę :) no i lekarz stawia na dziewczynkę
1516201362-e8ee105c2c09fc2b-aaaaaa.jpeg
to już stare zdjęcie :) ale pokazuje dla przykładu :)

f2w39n7303c24ozn.png

No takie rysy delikatniejsze :)
Zobacz u mnie, całkiem inaczej wygląda buzia :) Niestety zdjęcie nie jest za duże.
Zobacz załącznik 835689
Mój syn przez pierwsze 2 lata życia był brany przez wszystkich nieznajomych za dziewczynkę ;-) Na placu zabaw pytano „a jak ma na imię córeczka?”, albo jak ktoś dochodził do wózka to mówił „jaka ładna dziewczynka”, więc z tymi rysami to jest różnie ;-)

reklama
Ja też jestem lipcówką na koniec, bo z OM 30 lipca, ale już drugie USG twierdzi, że dzidzia jest starsza o kilka dni ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
U mnie to samo, prawie o tydzień starsza ciąża z usg, OM 30.07 a usg 24.07.Z synkiem miałam podobnie.
W 16 tygodniu moze juz sie dowiem :) ale chyba tez jeszcze nie na 100 % ?;) ja tam nie widze plusow, dluzej musze czekniena porod, na plec :p wolalabym termin na poczatku niz 28.07 :)
W 16 tyg jak się ładnie ułoży to i może na 100 jak siusiaka okaże, z dziewczynkami trudniej.
A u mnie co widzicie dziewczynka czy chłopczyk? Lekarz mówi ze dziewczynka a ciekawa jestem co Wy widzicie :d
Kochana nie widać nuba.
@Sabinaaa81 nub widać dla mnie 80 procent dziewczynka, w którym tyg i dniu było robione usg?

Do góry