reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

1516190897-2953747f854309b3-aaaaaa.jpeg

p19uqqmzxqi22hcj.png
Jaki ładny maluszek! :-)

reklama
Zleci szybko :) no tak, ale w koszu tez wcale nie musi byc poduszek kolderek, bo tego dziecku tez nie dam przez najblizsze miesiace, a ochraniacze, baldachim do lozeczka w niczym nie szkodza :)
No właśnie ja czytałam, że nie można też ochraniaczy... Bardzo ubolewam bo piękne są, ale podobno też zwiększają ryzyko śmierci lozeczkowej :(

f2w39n7303c24ozn.png

bardzo ładne i proste, ja chyba też takie wybiorę, teraz naczytałam się o śmierci łóżeczkowej i baldachimów ani ochraniaczy u mnie nie będzie na bank, a dla noworodków jest jakaś specjalna pościel? Czy na początku ma spać bez? Zresztą w lipcu mogą być upały więc tylko jakieś śpiochy? nie mam, doświadczenia to moja pierwsza dzidzia :D

Ja na pewno bez kolderki, jedynie pieluszka na chlodniejsze wieczory :)

O Matko ja też :szok: ja dwa tygodnie i na prawdę mi się dłuży za każdym razem. Ale na prawdę niema co narzekać jak widać dziewczyny tam są mocno ograniczone z tymi wizytami . Podziwiam za wytrzymałość. No ale z drugiej strony co mozecie zrobic nic tylko zaakceptować reguły tamtego roku :yes: najważniejsze , że z dzidzia wszystko oki :)

A nie mozesz zapisac sie na dodatkowe usg w miedzy czasie ? Wiad. Do Sabiny ;)

Co do łóżeczek itp. U Nas będzie zwykłe klasyczne bez żadnych pierdółek. Nad łózeczko już mój mąż konstruuję taką swoją wersję karuzeli z samolotów (tak to jest jak rodzice mają bzika na punkcie lotnictwa :D). Zadnych ochraniaczy, falbanek, baldachimów, Zwykłe łóżeczko takie ze szczebelkami. Pościeli nie kupuję. Kupuję za to spiworek, u moich kolezanek super sie sprawdzały:) Dziecko się nie rozkupuje itp. A śpiworki są i takie na zimę i takie na lato, także napewno coś odpowiedniego znajdę :)

A nie mozesz zapisac sie na dodatkowe usg w miedzy czasie ? Wiad. Do Sabiny ;)
Za 2 miesiące mam połówkowe USG w szpitalu.
Co do łóżeczek itp. U Nas będzie zwykłe klasyczne bez żadnych pierdółek. Nad łózeczko już mój mąż konstruuję taką swoją wersję karuzeli z samolotów (tak to jest jak rodzice mają bzika na punkcie lotnictwa :D). Zadnych ochraniaczy, falbanek, baldachimów, Zwykłe łóżeczko takie ze szczebelkami. Pościeli nie kupuję. Kupuję za to spiworek, u moich kolezanek super sie sprawdzały:) Dziecko się nie rozkupuje itp. A śpiworki są i takie na zimę i takie na lato, także napewno coś odpowiedniego znajdę :)
Mój syn miał konstrukcję z samolotów z tektury zrobioną przez rodziców ;-) śpiworki polecam. U nas się sprawdziły.

reklama
Do góry