reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem już po :) Dzidzia zdrowa wg USG ryzyko wad niskie. I na 80 procent dziewczynka :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Gratulacje córeczki :) Super, że wszystko dobrze. A miałaś pobieraną krew na Pappa?

reklama
Jestem już po :) Dzidzia zdrowa wg USG ryzyko wad niskie. I na 80 procent dziewczynka :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Super :D

Przekleilam kilka przepisów do wątku z przepisami (przepisy innych jako cytaty, żeby było wiadomo, komu w razie czego dziękować ;)), daty wizyt itd, i idę spać...

Nie zasypcie mnie za bardzo postami, jak będzie więcej niż 300 to nie wiem, czy nadrobię ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Tak sie zastanawiam jak to jest z tym konfliktem serologicznym... bo ja mam grupe rh- mąż rh+. Lekarz w sumie nic na ten temat mi nie powiedzial ani nie zlecil innych badan... ma ktos moze tak samo? Niby szwagierka mowi mi ze tylko dostane przy porodzie zastrzyk i tyle ale tez slyszalam ze co jakis czas wykonuje sie jakies badania na to

Witajcie :) chciałabym dołączyć, wcześniej nie miałam odwagi. Jestem po 1 stracie, z problemami immunologicznymi , hormonalnymi, zakrzepowymi. Dziś 13tydzień i 4 dzień i postanowiłam się odezwać, zawsze to w grupie raźniej :) mam termin na 21.07. Początki miałam trudne,bo najpierw było puste jajo i myślałam,że to powtórka z rozrywki,potem po pojawieniu się zarodka z serduszkiem miałam względny spokój do 9tc, kiedy dostałam strasznego krwotoku...mam krwiaka podowodniowego,dalej jest,ale powoli się zmniejsza i organizuje. Miał 5x1cm. Większy niż Dzidzia. Od 5tygodni leżę.. Jak przestałam się tak zamartwiać krwiakiem,dowiedziałam się,że łożysko brzeżnie przoduje...któraś z Was tak ma? Mam ogromną nadzieję,że się podniesie. W piątek na usg Maluszek miał 7,25cm , płci nie znam, prenatalne okey :)
Znacie jakieś sposoby na wzdęcia i zaparcia? Espumisan i laktuloza nie pomagają. Mam bardzo duży brzuch przez te wzdęcia...
Witaj super ze do nas dołączyłas będzie Ci raźniej :) ja też jestem po stracie wiec Cię doskonale rozumiem.. bierzesz jakieś leki?

Widzisz, a ja rozmawiałam w zeszłym tyg z onkodietetykiem i babka mówiła ze burak jest przereklamowany, ilość żelaza które się wchłania jest nieproporcjonalna do ilości która trzeba zjesc. I owszem, pietruszka, jarmuż dużo bardziej polecała..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A więcej żelaza ma pietruszka czy natka?

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do góry