reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja polecam koktajl: pęczek natki pietruszki, kiwi, banan dla smaku, trochę soku z cytryny albo pół pomarańczy, zmielone siemię lniane. Tak sobie podnosiłam poziom żelaza w poprzedniej ciąży. Teraz też czasem robię, nawet mój niemowlak uwielbia.
Jeszcze jarmuż do koktajli się świetnie sprawdza, zamiast pietruszki ;)

Można też dodać trochę łuskanych nasion konopi (siewnej ;)), też skarbnica minerałów :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny ja na krew wcinam szpinak. Sałatę zastąpiłam świeżym szpinakiem. Hemoglobina i wolne żelazo super .

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Szpinak wbrew wszystkiemu aż tyle żelaza nie ma, lepsze natka pietruszki, jarmuż, choć oczywiście szpinak lepszy niż sałata ;)
Poza tym świetne są buraki, pieczone, kiszone, jakiekolwiek ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A dziewczyny jecie na co macie ochote ? Czy jecie tez cos czego nie lubicie byle by dostarczyc dziecku witamin?
Ja jem to, na co mały pasożyek ma ochotę, przejął kontrolę:) mdłosci nie mam, ale nie mogę patrzeć na niekore rzeczy. Na szczęście widocznie wie, czego mu potrzeba, bo chce całego mnóstwa owoców i warzyw.

Szpinak wbrew wszystkiemu aż tyle żelaza nie ma, lepsze natka pietruszki, jarmuż, choć oczywiście szpinak lepszy niż sałata ;)
Poza tym świetne są buraki, pieczone, kiszone, jakiekolwiek ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Widzisz, a ja rozmawiałam w zeszłym tyg z onkodietetykiem i babka mówiła ze burak jest przereklamowany, ilość żelaza które się wchłania jest nieproporcjonalna do ilości która trzeba zjesc. I owszem, pietruszka, jarmuż dużo bardziej polecała..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie :) chciałabym dołączyć, wcześniej nie miałam odwagi. Jestem po 1 stracie, z problemami immunologicznymi , hormonalnymi, zakrzepowymi. Dziś 13tydzień i 4 dzień i postanowiłam się odezwać, zawsze to w grupie raźniej :) mam termin na 21.07. Początki miałam trudne,bo najpierw było puste jajo i myślałam,że to powtórka z rozrywki,potem po pojawieniu się zarodka z serduszkiem miałam względny spokój do 9tc, kiedy dostałam strasznego krwotoku...mam krwiaka podowodniowego,dalej jest,ale powoli się zmniejsza i organizuje. Miał 5x1cm. Większy niż Dzidzia. Od 5tygodni leżę.. Jak przestałam się tak zamartwiać krwiakiem,dowiedziałam się,że łożysko brzeżnie przoduje...któraś z Was tak ma? Mam ogromną nadzieję,że się podniesie. W piątek na usg Maluszek miał 7,25cm , płci nie znam, prenatalne okey :)
Znacie jakieś sposoby na wzdęcia i zaparcia? Espumisan i laktuloza nie pomagają. Mam bardzo duży brzuch przez te wzdęcia...

Ostatnia edycja:
Do góry