reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja wczoraj usłyszałam od syna mojego M, że wyglądam na 18 lat [emoji173] :D

Hahhah zapunktował chłopak! :D ale tak naprawdę wyglądasz faktycznie bardzo młodo :)

Dziewczyny mówicie o jajecznicy zamiast mózgu a to co ja zrobiłam przed chwilą to przechodzi już ludzkie pojecie stwierdziłam , że poogarniam dziś trochę mieszkanie no i wzięłam się za stół szklany i psikam sobie jak zwykle płynem do szyb(tak jeszcze wtedy myslalam) i "poleruje i poleruje "a wychodzą coraz gorsze mazy i w głowie już mi się wiazanka układa i pomysł że zaraz wyrzuce ten płyn...patrzę a tam płyn do czyszczenia piekarnika (obydwa są grejfrutowe i w podobnych butelkach ) chociaż w życiu ich niepomylilam ... aż sama zaczęłam się z siebie śmiać :D także uwierzcie nie ma z wami tak źle;) :biggrin2:

Ja tak miewałam i bez ciąży :D ;)

Mloda swietnie, bo ma kolezanke w swoim wieku[emoji5] Nawet juz mnie chwilami irytuje[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

hahahah cieszę się że nie musisz jej zabawiać! :D

Ja w październiku 33, a wczoraj w autobusie chciał mnie na kawę zaprosić chłopak tak około 24 lat :D Powiedziałam, że mąż miał by coś przeciw ale koleżance załatwiłam randkę :D Jak dobrze wiedzieć, że podobam się komuś jeszcze prócz mężowi :D

Mieć rwanie w ciąży to jest coś...! :D

Melduję że moje oba dzieciaczki całe i zdrowe. Pappa wyszła pięknie. [emoji16] pomimo niemal 39 wiosen ryzyko bardzo niskie [emoji173][emoji173]
Trzymam kciuki za resztę [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Cudownie! I gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt. @Sabinaaa81 super że wszystko ok!

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za życzenia nie będę oddzielnie bo okazało ich się naprawdę sporo <3 jeszcze raz dziękuję i oby się spełniły :*

..to jeszcze ja się dołączę- przede wszystkim bezproblemowej ciąży i ogólnie zdrowia, szczęścia i miłości :*

Dziewczyny czy mialyscie moze kosz mojzesz?zastanawiam sie nad kupnem ,tak zeby byl na poczatek

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dostanę od znajomych i bardzo się cieszę. W pierwszej ciąży też chciałam, ale trochę pożałowaliśmy pieniędzy bo dostępne były wtedy w sumie tylok w mothercare mega drogie, a teraz z kolei mamy spore mieszkanie i dostanę od koleżanki, więc bardzo się cieszę :)

Czy Was też tak wszystko rozczula? Obojętnie czy coś oglądam, czytam, słucham wszędzie wynajde coś co mnie wzrusza i łzy mi same lecą. W 1 ciąży też tak miałam ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

...tak! dosłownie wszystko! masakra.... ;)

A ja dzisiaj, ciesząc się że zaczynam II trymestr po raz pierwszy zwymiotowałam :baffled: Masakra no. Wciąż mi średnio. Poza tym wyskoczyła mi opryszczka... malutka, ale zawsze.... eh. Słaby dzień.

reklama
To ja będę korzystać z przepisów, bo muszę jakoś podnieść to żelazo (lekarstwa oczywiście dostałam) a mięsa nie jem. Przed ciążą jadłam 1-2 x tyg a od 3 miesięcy mnie odrzuciło.
Nie ma sprawy :)
później mogę podrzucić trochę takich pomysłów z dużą ilością żelaza - mięsa nie jem od jakiś 4 lat, w między czasie oddałam parę litrów krwi, przebiegłam co najmniej 6 tys. km (raczej więcej), a hemoglobinę bez suplementacji miałam ostatnio 14,8 (norma 11-15,5), więc - chyba dieta działa ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Taycia a ty urodziłaś w 35 tyg ciąży z powodu skracaniu się szyjki? Nie pamięta czy już pisałas wszystko mi się miesza :/

W sumie nie wiem,bo u Nas ginekologicznie nie badaja!wiec mozliwe,ze mialam skrocona szyjke.Mialam tez duze uplawy . Moze wiec walczylam z jakas infekcja o ktorej nie wiedzialam i urodzilam przedwczesnie.
Najlepsze jest to,ze lekarze zadaja mi takie same pytanie. Niestety nie znam na nie odpowiedzi... A szkoda,bo czasami mam do siebie zal,ze nie udalo mi sie go chociaz troszke dluzej ponosic w brzuszku.

No to ja też mam historię z wczoraj na dowód, że mózg w ciąży pracuje inaczej. Chciałam umyć twarz żelem peelingujacym. Biorę tubkę, wyciskam i już przykładam, nagle stop. Ten żel inaczej pachniał! Patrzę na tubkę - pumeks w kremie. Tak, że tego... ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja dzisiaj wymieniając kotom wodę zamiast do zlewu zaczęłam wylewać do kosza na śmieci... :|
Ale żeby nie było nudno, mój mąż rano kroił cebulę, to, co pokoił modelowo wrzucił do kosza z odpadkami :rotfl:
Więc chyba ciążą mu się udzieliła [emoji14]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
No to ja też mam historię z wczoraj na dowód, że mózg w ciąży pracuje inaczej. Chciałam umyć twarz żelem peelingujacym. Biorę tubkę, wyciskam i już przykładam, nagle stop. Ten żel inaczej pachniał! Patrzę na tubkę - pumeks w kremie. Tak, że tego... ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Wiesz czym ja dziś rano sobie buzie umyłam? Pastą do zębów... A jak jeszcze pracowałam to takiego przypału narobiłam, że hoho. Jak sie kiedyś odważe to opowiem na zamkniętym. A naprawdę byłam wzorowym pracownikiem, bardzo docenianym, szybko awansowałam itp. Były ku temu powody a tu bach ! Ciąża i mózgu jakby uciekło :D

Do góry