reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja wczoraj usłyszałam od syna mojego M, że wyglądam na 18 lat [emoji173] :D

Hahhah zapunktował chłopak! :D ale tak naprawdę wyglądasz faktycznie bardzo młodo :)

Dziewczyny mówicie o jajecznicy zamiast mózgu a to co ja zrobiłam przed chwilą to przechodzi już ludzkie pojecie stwierdziłam , że poogarniam dziś trochę mieszkanie no i wzięłam się za stół szklany i psikam sobie jak zwykle płynem do szyb(tak jeszcze wtedy myslalam) i "poleruje i poleruje "a wychodzą coraz gorsze mazy i w głowie już mi się wiazanka układa i pomysł że zaraz wyrzuce ten płyn...patrzę a tam płyn do czyszczenia piekarnika (obydwa są grejfrutowe i w podobnych butelkach ) chociaż w życiu ich niepomylilam ... aż sama zaczęłam się z siebie śmiać :D także uwierzcie nie ma z wami tak źle;) :biggrin2:

Ja tak miewałam i bez ciąży :D ;)

Mloda swietnie, bo ma kolezanke w swoim wieku[emoji5] Nawet juz mnie chwilami irytuje[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

hahahah cieszę się że nie musisz jej zabawiać! :D

Ja w październiku 33, a wczoraj w autobusie chciał mnie na kawę zaprosić chłopak tak około 24 lat :D Powiedziałam, że mąż miał by coś przeciw ale koleżance załatwiłam randkę :D Jak dobrze wiedzieć, że podobam się komuś jeszcze prócz mężowi :D

Mieć rwanie w ciąży to jest coś...! :D

Melduję że moje oba dzieciaczki całe i zdrowe. Pappa wyszła pięknie. [emoji16] pomimo niemal 39 wiosen ryzyko bardzo niskie [emoji173][emoji173]
Trzymam kciuki za resztę [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Cudownie! I gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt. @Sabinaaa81 super że wszystko ok!

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za życzenia nie będę oddzielnie bo okazało ich się naprawdę sporo <3 jeszcze raz dziękuję i oby się spełniły :*

..to jeszcze ja się dołączę- przede wszystkim bezproblemowej ciąży i ogólnie zdrowia, szczęścia i miłości :*

Dziewczyny czy mialyscie moze kosz mojzesz?zastanawiam sie nad kupnem ,tak zeby byl na poczatek

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dostanę od znajomych i bardzo się cieszę. W pierwszej ciąży też chciałam, ale trochę pożałowaliśmy pieniędzy bo dostępne były wtedy w sumie tylok w mothercare mega drogie, a teraz z kolei mamy spore mieszkanie i dostanę od koleżanki, więc bardzo się cieszę :)

Czy Was też tak wszystko rozczula? Obojętnie czy coś oglądam, czytam, słucham wszędzie wynajde coś co mnie wzrusza i łzy mi same lecą. W 1 ciąży też tak miałam ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

...tak! dosłownie wszystko! masakra.... ;)

A ja dzisiaj, ciesząc się że zaczynam II trymestr po raz pierwszy zwymiotowałam :baffled: Masakra no. Wciąż mi średnio. Poza tym wyskoczyła mi opryszczka... malutka, ale zawsze.... eh. Słaby dzień.

reklama
To ja będę korzystać z przepisów, bo muszę jakoś podnieść to żelazo (lekarstwa oczywiście dostałam) a mięsa nie jem. Przed ciążą jadłam 1-2 x tyg a od 3 miesięcy mnie odrzuciło.
Nie ma sprawy :)
później mogę podrzucić trochę takich pomysłów z dużą ilością żelaza - mięsa nie jem od jakiś 4 lat, w między czasie oddałam parę litrów krwi, przebiegłam co najmniej 6 tys. km (raczej więcej), a hemoglobinę bez suplementacji miałam ostatnio 14,8 (norma 11-15,5), więc - chyba dieta działa ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Taycia a ty urodziłaś w 35 tyg ciąży z powodu skracaniu się szyjki? Nie pamięta czy już pisałas wszystko mi się miesza :/

W sumie nie wiem,bo u Nas ginekologicznie nie badaja!wiec mozliwe,ze mialam skrocona szyjke.Mialam tez duze uplawy . Moze wiec walczylam z jakas infekcja o ktorej nie wiedzialam i urodzilam przedwczesnie.
Najlepsze jest to,ze lekarze zadaja mi takie same pytanie. Niestety nie znam na nie odpowiedzi... A szkoda,bo czasami mam do siebie zal,ze nie udalo mi sie go chociaz troszke dluzej ponosic w brzuszku.

No to ja też mam historię z wczoraj na dowód, że mózg w ciąży pracuje inaczej. Chciałam umyć twarz żelem peelingujacym. Biorę tubkę, wyciskam i już przykładam, nagle stop. Ten żel inaczej pachniał! Patrzę na tubkę - pumeks w kremie. Tak, że tego... ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja dzisiaj wymieniając kotom wodę zamiast do zlewu zaczęłam wylewać do kosza na śmieci... :|
Ale żeby nie było nudno, mój mąż rano kroił cebulę, to, co pokoił modelowo wrzucił do kosza z odpadkami :rotfl:
Więc chyba ciążą mu się udzieliła [emoji14]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
No to ja też mam historię z wczoraj na dowód, że mózg w ciąży pracuje inaczej. Chciałam umyć twarz żelem peelingujacym. Biorę tubkę, wyciskam i już przykładam, nagle stop. Ten żel inaczej pachniał! Patrzę na tubkę - pumeks w kremie. Tak, że tego... ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Wiesz czym ja dziś rano sobie buzie umyłam? Pastą do zębów... A jak jeszcze pracowałam to takiego przypału narobiłam, że hoho. Jak sie kiedyś odważe to opowiem na zamkniętym. A naprawdę byłam wzorowym pracownikiem, bardzo docenianym, szybko awansowałam itp. Były ku temu powody a tu bach ! Ciąża i mózgu jakby uciekło :D

Do góry