reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie ma sprawy :)
później mogę podrzucić trochę takich pomysłów z dużą ilością żelaza - mięsa nie jem od jakiś 4 lat, w między czasie oddałam parę litrów krwi, przebiegłam co najmniej 6 tys. km (raczej więcej), a hemoglobinę bez suplementacji miałam ostatnio 14,8 (norma 11-15,5), więc - chyba dieta działa ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super! Bardzo Ci dziękuję :-*

reklama
później mogę podrzucić trochę takich pomysłów z dużą ilością żelaza - mięsa nie jem od jakiś 4 lat, w między czasie oddałam parę litrów krwi, przebiegłam co najmniej 6 tys. km (raczej więcej), a hemoglobinę bez suplementacji miałam ostatnio 14,8 (norma 11-15,5), więc - chyba dieta działa ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja też bym chętnie skorzystała z tych przepisów :) Od lat walczę z anemią, także chętnie popróbuję

No to ja też mam historię z wczoraj na dowód, że mózg w ciąży pracuje inaczej. Chciałam umyć twarz żelem peelingujacym. Biorę tubkę, wyciskam i już przykładam, nagle stop. Ten żel inaczej pachniał! Patrzę na tubkę - pumeks w kremie. Tak, że tego... ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Oczyściłabyś chyba do końca ciąży :D

0d1yrjjgtd95fou3.png

Oooo ja też poproszę.. u mnie też krew słaba :/

Babyboom ma swoj sklep internetowy. Nie wiedzialam :p

Tak? Też nie wiedziałam. I co sprzedają? Albo podrzuć linka :)

Ja też bym chętnie skorzystała z tych przepisów :) Od lat walczę z anemią, także chętnie popróbuję
Ja polecam koktajl: pęczek natki pietruszki, kiwi, banan dla smaku, trochę soku z cytryny albo pół pomarańczy, zmielone siemię lniane. Tak sobie podnosiłam poziom żelaza w poprzedniej ciąży. Teraz też czasem robię, nawet mój niemowlak uwielbia.

Melduję się po wizycie :) wszystko dobrze :) Dzidzia ma 10 cm :) Dalej jest chłopiec :) Ledwo udało się zmierzyć bo teraz już podobno dziecka się nie wierzy a liczy się waga. Niestety nie mam fotki bo myślałam, że mi drukuje więc już się nie upominałam a okazało się, że drukował do kartoteki taki wydruk z pomiarami, no trudno jakoś przeżyje :) Termin wychodzi mi na tą chwilę na 7 lipca, czyli w naszą rocznicę [emoji173] Lekarz zmierzył maluszka.
BPD - 3,2cm szerokość główki
AC - 10,3cm obwód brzuszka

FL - 1,5cm długość kości udowej
Waga 148g

Oczywiście musiałam wstąpić do Lidla :D kupiłam dwupak body i koszulkę. Zakochałam się w tych łatach na koszulce [emoji7]
Zobacz załącznik 835591Zobacz załącznik 835592

Gratulacje super !!!

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Do góry