reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ciezko nadgonic, sama rano siedzialam z 20minut :D to super, a takie 3d genetyczne to w ktorym sie chce tygodniu mozna zrobic ? Nie zleca tego lekarz chyba ? I jaki koszt mniej wiecej ? Pytam, bo gdyby sie okazalo, ze to moje badanie genetyczne to nie prenatalne to bym sie zapisala na takir USG3D, choc nie wiem czy nie za wczesnie i dzidzie bedzie zle widac.
Ja bede miec w 19 tyg. Place 170zl a zapisalam sie prywatnie. Pani w rejestracji pytala w ktorym tyg jestem i jakoe usg i doradzila kiedy zrobic

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak zrobie [emoji14] jeeeju, jeszcze tylko 4,5h !! [emoji173]
Wielkie emocje [emoji16] wiemy co czujesz każda z nas żyje od usg do usg

f2w39n7303c24ozn.png

Mam dokładnie to samo... Katar zatokowy przychodzi chyba zaraz po bólu gardla bo drugi raz w ciąży miałam tyle, że tym razem dużo słabszy i powtórzył się ten schemat

f2w39n7303c24ozn.png
Robisz coś specjalnego żeby ulżyć? Mnie oczy bolą masakrycznie... inhaluję się solą fizjologiczną, dwa razy dziennie płuczę Irigasinem, piję herbatę z miodem, imbirem i cytryną i od dziś raz dziennie wypiję to wapno z witaminą C. Cały czas muszę mieć mokrą szmatkę na głowie. Zlecił mi dzisiaj lekarz morfologię i coś z wirusami żeby zobaczyć co tam się dzieje ale na wynik pewnie z tydzień trzeba poczekać więc liczę że jakoś to przyjdzie.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...matko ale produkujecie nie idzie was nadrobic a mam tyle roboty dzis bo D ma urodziny i jeszcze ksiedza dzis mamy.

Zapisalam sie dzis na usg 3d genetyczne ...1 lutego zobacze maluszka i dowiem sie moze co mnie tak puka i rozpycha od srodka

Super :) Pewnie już nie możesz się doczekać tak jak ja :)

Robisz coś specjalnego żeby ulżyć? Mnie oczy bolą masakrycznie... inhaluję się solą fizjologiczną, dwa razy dziennie płuczę Irigasinem, piję herbatę z miodem, imbirem i cytryną i od dziś raz dziennie wypiję to wapno z witaminą C. Cały czas muszę mieć mokrą szmatkę na głowie. Zlecił mi dzisiaj lekarz morfologię i coś z wirusami żeby zobaczyć co tam się dzieje ale na wynik pewnie z tydzień trzeba poczekać więc liczę że jakoś to przyjdzie.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Za pierwszym razem gdy mnie w ciąży złapało zapalenie gardła to nawet migdałki mi spuchly... Poszłam do rodzinnego by wykluczył anginę no i powiedział właśnie, że to zapalenie... Wtedy było ciężko... Użyłam przez wizyta dwa/ trzy razy to tantum verde, ale mi zabronił to brac, kazał leczyć Się naturalnie, inchalowac i kupić syrop z serii dla ciężarnych z malinami... Już po pierwszym inchalowaniu gardło puściło ... Najpierw zeszła opuchlizna i minęło pieczenie, pojawił się kaszel a jak i on zniknal to był katar... Teraz już miałam dużo słabsze zapalenie bez opuchlizny (opuchlizna nie jest normalna przy z.gardła, ale lekarz stwierdził, że taka moja uroda)

f2w39n7303c24ozn.png

Ja karmiłam całą poprzednią ciążę, w tej karmię sporadycznie 3,4 dni w tyg, bo synek zaczął się odstawiać. I nic złego się nie działo.
Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

A jak znosiłaś karmienie w ciąży? Ja chciałam karmić przynajmniej do skończenia przez syna roku, ale tak mnie ostatnio bolą sutki przy karmieniu, że poważnie myślę nad odstawieniem.

Ja bede miec w 19 tyg. Place 170zl a zapisalam sie prywatnie. Pani w rejestracji pytala w ktorym tyg jestem i jakoe usg i doradzila kiedy zrobic

Ooo to będziesz w tym samym tygodniu robić co ja :) Ja też będę miała skończony 19 tc na drugich prenatalnych i też chcemy sobie dodatkowo zapłacić za nagranie usg w 4D.

reklama
Do góry