reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Super ciuszki, aż kusi żeby pójść i coś kupić ale jeszcze dużo czasu. Gdybym była na miejscu w sklepie to pewnie z pustymi rękami bym nie wyszła :D

Powodzenia na usg chyba że już po jesteś. To czekamy na wyniki.

Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin. Żebyś jak najmniej się męczyła przy porodzie. Zdrowych maluszków i szybkiego powrotu do domu po porodzie.

Ja pierwsze też rodziłam w wieku 25 lat, drugie było przy 29l (Aniołek nasz kochany), a 3 będzie przy 32l.

Powodzenia. Na pewno wszystko będzie dobrze.

Trzymam kciuki i jak tam wizyta?

Ja mam jutro o 11 usg. Mąż idzie zemną. Szkoda, że badania nie będę miała przez brzuszek. :)
A czemu nie przez brzuszek? Od 12 tc robi się przez brzuch, no chyba, że przez tyłozgięcie macicy tak jak u mnie ciężko zrobić badanie przez brzuch.

reklama
# Lepiej chyba po terminie kilka dni niz przed terminem :)

# Nie wiem, bo szczerze juz zgłupiałam. Raz czytam,ze genetyczne to nie prenatalne tylko takie przed badanie. A raz ze to wlasnoe to badanie. Tylko dziwi mnie, ze bede miala robione w cenie wizyty..

# Czyli ja najpozniej :( o 17 :( ale przynajmniej zdaze sie przygotowac, zroboc obiad :) nie moge sie doczekac :)

# Zazdroszcze !!! ciekawa jestem tego uczucia :)
Wcale Ci się nie dziwię, wiem jaki to był ogromny stres, w dniu moich pierwszych prenatalnych pierwszy raz nakrzyczałam na mojego M, potem się poryczałam aż mnie musiał uspokajać. Taka wizyta to duże przeżycie bo zobaczysz też dzidzię w na dokładniejszym sprzęcie a lekarz wszystko posprawdza.

No segregator też mam i przed narodzinami na pewno kupię ten segregator: jestem dzieckiem :)
O fajnie że masz od kogo pożyczyć poduszkę, ja niestety muszę sobie kupić. chociaż póki co sprawdza się zwinięta kołdra między nogami. Chociaż mój chłop dostaje szału bo w nocy swoją kołdrę wsadzam między nogi a jego się przykrywam a on marznie :D
@Nowaja16 również dołączam się do życzeń, dużo zdrów, miłości, bezproblemowej ciąży, szybkiego i bezbolesnego porodu w lipcu :)
Haha no to ładnie [emoji16] gdyby to lato było to by chociaż nie marzl [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Jezu dziewczyny... jak gardło puściło to noc mam nieprzespaną przez zatoki... coś okropnego. Drzemałam tylko jak miałam mokrą szmatkę na oczach. Byłam u lekarza ale nic więcej wziąć nie można oprócz Irigasinu i inhalacji a gorączki nie mam. Jedynie wapno z witaminą C kupiłam. Już jestem nieprzytomna a dopiero 12...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

A ja we wrześniu 32☺️ na morfologie pójdę w przyszłym tygodniu, przeciwciała już miałam robione
Ja w październiku 33, a wczoraj w autobusie chciał mnie na kawę zaprosić chłopak tak około 24 lat :D Powiedziałam, że mąż miał by coś przeciw ale koleżance załatwiłam randkę :D Jak dobrze wiedzieć, że podobam się komuś jeszcze prócz mężowi :D

A te ktore karmia kp starszak cala ciaze??;) nic sie nie dzieje hah chyba atomek karmi
Mi kp w 7 mscu zaniklo ale siara leci [emoji15][emoji4][emoji16]caly czas
Ja karmiłam całą poprzednią ciążę, w tej karmię sporadycznie 3,4 dni w tyg, bo synek zaczął się odstawiać. I nic złego się nie działo. Ale to wszystko zależy od tego czy ciąża jest bezproblemowa. Wiadomo jeżeli pojawiają się skurcze czy szyjka przedwcześnie się skraca to z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować. Trzeba poznać swój organizm, zobaczyć jak reaguje i do tego się stosować.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Jezu dziewczyny... jak gardło puściło to noc mam nieprzespaną przez zatoki... coś okropnego. Drzemałam tylko jak miałam mokrą szmatkę na oczach. Byłam u lekarza ale nic więcej wziąć nie można oprócz Irigasinu i inhalacji a gorączki nie mam. Jedynie wapno z witaminą C kupiłam. Już jestem nieprzytomna a dopiero 12...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Mam dokładnie to samo... Katar zatokowy przychodzi chyba zaraz po bólu gardla bo drugi raz w ciąży miałam tyle, że tym razem dużo słabszy i powtórzył się ten schemat

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Wcale Ci się nie dziwię, wiem jaki to był ogromny stres, w dniu moich pierwszych prenatalnych pierwszy raz nakrzyczałam na mojego M, potem się poryczałam aż mnie musiał uspokajać. Taka wizyta to duże przeżycie bo zobaczysz też dzidzię w na dokładniejszym sprzęcie a lekarz wszystko posprawdza.

Strasznie sie boje ale jestem dobrej mysli :)

Do góry