reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Super ciuszki, aż kusi żeby pójść i coś kupić ale jeszcze dużo czasu. Gdybym była na miejscu w sklepie to pewnie z pustymi rękami bym nie wyszła :D

Powodzenia na usg chyba że już po jesteś. To czekamy na wyniki.

Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin. Żebyś jak najmniej się męczyła przy porodzie. Zdrowych maluszków i szybkiego powrotu do domu po porodzie.

Ja pierwsze też rodziłam w wieku 25 lat, drugie było przy 29l (Aniołek nasz kochany), a 3 będzie przy 32l.

Powodzenia. Na pewno wszystko będzie dobrze.

Trzymam kciuki i jak tam wizyta?

Ja mam jutro o 11 usg. Mąż idzie zemną. Szkoda, że badania nie będę miała przez brzuszek. :)
A czemu nie przez brzuszek? Od 12 tc robi się przez brzuch, no chyba, że przez tyłozgięcie macicy tak jak u mnie ciężko zrobić badanie przez brzuch.

reklama
# Lepiej chyba po terminie kilka dni niz przed terminem :)

# Nie wiem, bo szczerze juz zgłupiałam. Raz czytam,ze genetyczne to nie prenatalne tylko takie przed badanie. A raz ze to wlasnoe to badanie. Tylko dziwi mnie, ze bede miala robione w cenie wizyty..

# Czyli ja najpozniej :( o 17 :( ale przynajmniej zdaze sie przygotowac, zroboc obiad :) nie moge sie doczekac :)

# Zazdroszcze !!! ciekawa jestem tego uczucia :)
Wcale Ci się nie dziwię, wiem jaki to był ogromny stres, w dniu moich pierwszych prenatalnych pierwszy raz nakrzyczałam na mojego M, potem się poryczałam aż mnie musiał uspokajać. Taka wizyta to duże przeżycie bo zobaczysz też dzidzię w na dokładniejszym sprzęcie a lekarz wszystko posprawdza.

No segregator też mam i przed narodzinami na pewno kupię ten segregator: jestem dzieckiem :)
O fajnie że masz od kogo pożyczyć poduszkę, ja niestety muszę sobie kupić. chociaż póki co sprawdza się zwinięta kołdra między nogami. Chociaż mój chłop dostaje szału bo w nocy swoją kołdrę wsadzam między nogi a jego się przykrywam a on marznie :D
@Nowaja16 również dołączam się do życzeń, dużo zdrów, miłości, bezproblemowej ciąży, szybkiego i bezbolesnego porodu w lipcu :)
Haha no to ładnie [emoji16] gdyby to lato było to by chociaż nie marzl [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Jezu dziewczyny... jak gardło puściło to noc mam nieprzespaną przez zatoki... coś okropnego. Drzemałam tylko jak miałam mokrą szmatkę na oczach. Byłam u lekarza ale nic więcej wziąć nie można oprócz Irigasinu i inhalacji a gorączki nie mam. Jedynie wapno z witaminą C kupiłam. Już jestem nieprzytomna a dopiero 12...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

A ja we wrześniu 32☺️ na morfologie pójdę w przyszłym tygodniu, przeciwciała już miałam robione
Ja w październiku 33, a wczoraj w autobusie chciał mnie na kawę zaprosić chłopak tak około 24 lat :D Powiedziałam, że mąż miał by coś przeciw ale koleżance załatwiłam randkę :D Jak dobrze wiedzieć, że podobam się komuś jeszcze prócz mężowi :D

A te ktore karmia kp starszak cala ciaze??;) nic sie nie dzieje hah chyba atomek karmi
Mi kp w 7 mscu zaniklo ale siara leci [emoji15][emoji4][emoji16]caly czas
Ja karmiłam całą poprzednią ciążę, w tej karmię sporadycznie 3,4 dni w tyg, bo synek zaczął się odstawiać. I nic złego się nie działo. Ale to wszystko zależy od tego czy ciąża jest bezproblemowa. Wiadomo jeżeli pojawiają się skurcze czy szyjka przedwcześnie się skraca to z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować. Trzeba poznać swój organizm, zobaczyć jak reaguje i do tego się stosować.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Jezu dziewczyny... jak gardło puściło to noc mam nieprzespaną przez zatoki... coś okropnego. Drzemałam tylko jak miałam mokrą szmatkę na oczach. Byłam u lekarza ale nic więcej wziąć nie można oprócz Irigasinu i inhalacji a gorączki nie mam. Jedynie wapno z witaminą C kupiłam. Już jestem nieprzytomna a dopiero 12...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Mam dokładnie to samo... Katar zatokowy przychodzi chyba zaraz po bólu gardla bo drugi raz w ciąży miałam tyle, że tym razem dużo słabszy i powtórzył się ten schemat

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Wcale Ci się nie dziwię, wiem jaki to był ogromny stres, w dniu moich pierwszych prenatalnych pierwszy raz nakrzyczałam na mojego M, potem się poryczałam aż mnie musiał uspokajać. Taka wizyta to duże przeżycie bo zobaczysz też dzidzię w na dokładniejszym sprzęcie a lekarz wszystko posprawdza.

Strasznie sie boje ale jestem dobrej mysli :)

Do góry