reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja z córką jak pogłaskała brzuch to pojechałam rodzić i w szpitalu im więcej glaskalam tym większe skurcze były. I w tej chwili też nie mogę i z synkiem też przedwczesne skurcze. Są takie co nic nie ruszy a są takie co ruszy głaskanie. Moim zdaniem nie warto ryzykować jeżeli chodzi o tą kwestię. Zawsze można poprostu położyć rękę na brzuchu nie trzeba od razu nie wiadomo jak masować.
Nie no ja akurat nie jestem z tych co ręki od brzucha nie odrywaja :) we wszystkim potrzebny jest umiar :) myślę, że 5 minut głaskania porodu nie wywola :) ale na zimne lepiej dmuchać skoro zdania są aż tak podzielone w tej kwestii to lepiej nie sprawdzać na sobie [emoji39] to tak samo jak ten kieliszek wina na ból głowy zamiast nospy [emoji16] są zdania za i przeciw, ale lepiej nie próbować na swoim dziecku

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Oliwia urodzila sie w 33 tyg. Miala obustronne wylewy do mozgu,ktore samoistnie sie wchlonely ale pozostalo wzmozone napiecie miesniowe. Pozniej jak zaczynala chodzic to chodzila jak baletnica na palcach. Ogolnie byla pod opieka specjalistow do 2 roku zycia.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja czesto chodzi na palcach ale to dopiero kroki poczatkujace ma 10 mscy
To mam sis martwic?

A ja z córką jak pogłaskała brzuch to pojechałam rodzić i w szpitalu im więcej glaskalam tym większe skurcze były. I w tej chwili też nie mogę i z synkiem też przedwczesne skurcze. Są takie co nic nie ruszy a są takie co ruszy głaskanie. Moim zdaniem nie warto ryzykować jeżeli chodzi o tą kwestię. Zawsze można poprostu położyć rękę na brzuchu nie trzeba od razu nie wiadomo jak masować.
Dokładnie, każda ciąża jest inna jedna będzie robić wszystko druga musi leżeć... To tak jak z dziećmi każde inne i to mu musimy obserwować nasze ciało czy się nic złego nie dzieje jeśli głaskamy brzuch i czujesz że się napina już więcej lepiej nie głaskać ( ja tak miałam) a niektóre maga głaskać skakać robić wszystko i nic się nie stanie... Strach zaczyna się dopiero jak się ma ciążę zagrożona i wszystkie bodźce odczuwa się o wiele bardziej.

Normalnie nie ma tutaj wizyt u ginekologa (UK), ja mam z powodow podwyzszonego ryzyka zdrowotnego ogolnie, co moze sie odbic na ciazy tez (odpukac). Mam wrodzone wady niektorych narzadow wewnetrznych, ktore nie sa bardzo uciazliwe, ale powoduja troche problemow jak infekcje, ktore moga sie zdarzac czesciej w ciazy. Plus ze strony mojego meza jest tez troche podwyzszonego ryzyka.

Mi polozna mowila, ze na poczatku nie ma problemu, ale pozniej moze byc niewygodnie, tj. mdlosci i takie sprawy, jak sie lezy dlugo na plecach.

Jakie ryzyko ze str meza...
To masZ dodatkowe scan z nhs? Tyle dobrze co

Nie no ja akurat nie jestem z tych co ręki od brzucha nie odrywaja :) we wszystkim potrzebny jest umiar :) myślę, że 5 minut głaskania porodu nie wywola :) ale na zimne lepiej dmuchać skoro zdania są aż tak podzielone w tej kwestii to lepiej nie sprawdzać na sobie [emoji39] to tak samo jak ten kieliszek wina na ból głowy zamiast nospy [emoji16] są zdania za i przeciw, ale lepiej nie próbować na swoim dziecku

f2w39n7303c24ozn.png
No dokładnie, moja siostra mogła wszystko robić w ciąży łącznie z dźwiganiem, a ja nawet czajnika z wodą jak jest za pełny nie mogę podnieść. Jej nic nie ruszało a ja musiałam walczyć, żeby nie urodzić każda z nas jest inna ale pewnych rzeczy lepiej nie sprawdzać na sobie☺️

Popieram cie w 100 procentach,jakby te wszystkie zabobony i inne widzi mi sie byly prawdziwe to kiebiety w ciazy musialyby tylko lezec przez caky okres ciazy.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

To mowie ostatnio znajomej obcielam troszke wlosow taki lok wystawal z tylu a ona jej nie bedzie dlugo mowic zanim zacznie , cooo wierze tylko w Boga

reklama
Do góry