reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Widziałam je też,ale powstrzymał mnie mój od kupna, :-) muszę sama się wybrać do Lidla :p:-D
Haha faceci nam tylko przeszkadzają i ograniczają w naszych małych, zakupowych szalenstwach [emoji16] ja byłam wczoraj z koleżanka w SMYKU ( ona jest w 26tc) i robila male zakupy i widziałam taaakie piękne różowe body (białe w delikatne różowe kwiatuszki, ale tyle ich było, że były bardziej różowe) ... I ledwo co się powstrzymalam... Ale jak tylko 8 lutego gibekolog nadal powie, że siusiaka nie widać to polecę zobaczyć czy jeszcze są :) a jak nie będzie to jakoś to przeżyje i poszukam czegoś innego w rekompensacie

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Dostałam ochrzan od położnej gdy pogłaskałam brzuch. Byłam przed porodem jakoś tydzień. Sama nie wiem..
Powiem Wam, że często polozne... Pielęgniarki niestety się niedoksztalcaja... I co je nauczono 40 lat temu to nadal to potwierdzają... I stąd też te mity... A poza tym mamaginekolog pracowała za granica a tak jak wcześniej był temat u nas na forum wczoraj o tej morfologii... U nas każą na czczo a za granica pozwalają jeść... Lub np. Sprawa ochraniaczy i kolderek do łóżek niemowlat... Za granica jest zakaz stosowania a u nas można

f2w39n7303c24ozn.png

A ja w swoich wynikach tego właśnie nie mam... Dostanę to razem z wynikiem pappa? Ma do mnie dojść za tydzień poczta

f2w39n7303c24ozn.png
Skoro nie dostałaś od razu to pewnie tak :) Ja dostałam taką kartkę z całej wizyty i te wyniki na niej miałam a wynik z Pappa nie dostałam, bo mieli dzwonić jeśli coś będzie nie tak, więc odbiorę dopiero na drugich prenatalnych.

Dołączam się i ja wszystkiego naj naj naj dla Ciebie i Dzidziusia :)
No to skoro robimy takie dolaczane życzenia wspólne to ja także życzę spokojnej ciąży, mało stresu, samych dobrych wiadomości, pięknych zdjęć z usg, aby facet Cię nie denerwowal, szybkiego bezbolesnego porodu zakończonego 10 punktami dla Okruszka [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Skoro nie dostałaś od razu to pewnie tak :) Ja dostałam taką kartkę z całej wizyty i te wyniki na niej miałam a wynik z Pappa nie dostałam, bo mieli dzwonić jeśli coś będzie nie tak, więc odbiorę dopiero na drugich prenatalnych.
Mi wynik pappa mają wysłać do domu :) a w tej kartce co dostałam są różne informacje, ale właśnie tego nie ma :) poczekam cierpliwie tydzień i jak tam nie będzie to przedzwonie :)

f2w39n7303c24ozn.png

Powiem Wam, że często polozne... Pielęgniarki niestety się niedoksztalcaja... I co je nauczono 40 lat temu to nadal to potwierdzają... I stąd też te mity... A poza tym mamaginekolog pracowała za granica a tak jak wcześniej był temat u nas na forum wczoraj o tej morfologii... U nas każą na czczo a za granica pozwalają jeść... Lub np. Sprawa ochraniaczy i kolderek do łóżek niemowlat... Za granica jest zakaz stosowania a u nas można

f2w39n7303c24ozn.png
A ja z córką jak pogłaskała brzuch to pojechałam rodzić i w szpitalu im więcej glaskalam tym większe skurcze były. I w tej chwili też nie mogę i z synkiem też przedwczesne skurcze. Są takie co nic nie ruszy a są takie co ruszy głaskanie. Moim zdaniem nie warto ryzykować jeżeli chodzi o tą kwestię. Zawsze można poprostu położyć rękę na brzuchu nie trzeba od razu nie wiadomo jak masować.

reklama
Do góry