reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Chyba właśnie przed porodem nie powinno się tego robić, tak jak dotykać piersi-sutków, bo to pobudza skurcze. Za to już podczas akcji porodowej bardzo wskazane. Kolega dostał przykaz od położnej masowania żonie sutków pod prysznicem żeby przyspieszyć akcje :)

WRESZCIE skończył się u mnie 1 trymestr! [emoji1308]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A te ktore karmia kp starszak cala ciaze??;) nic sie nie dzieje hah chyba atomek karmi
Mi kp w 7 mscu zaniklo ale siara leci [emoji15][emoji4][emoji16]caly czas

Jeszcze tydzien temu jak trafilam w nocy ze skurczami brzucha to mloda polozna mowila, zebym nie dotykala brzucha. A mi odruchowo rece tam szly, taki bol. Nie ryzykuje juz glaskania i dotykania. Nie przeszkadza to w mowieniu do dziecka i pozostalej stymulacji jego rozwoju prentalnego ;)

Ja Dupka już nie biorę ale mam luteine 2x1

# ja mam brac do 16-ego tygodnia, ale luteina to chyba ma podobne dzialanie ? Wogole nie rozumien zastosowania duphastonu * na wywołanie miesiaczki * na podtrzymanie ciazy. Jedno drugiemu zaprzecza ... :/ #

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

jak wejdziesz w aplikacje widzisz to
1516091865-bf485300bed32dd6-aaaaaa.png
jak wcisniesz w lewym górnym rogu te trzy poprzeczne kreski widzisz to
1516091927-7d146f1109e82f06-aaaaaa.png
a jak będziesz ustawienia to masz
1516091973-2f8e31d9cfd03772-aaaaaa.png
i tam jest sygnatura... Tam wklejasz link

f2w39n7303c24ozn.png

# Dziekuje ! Juz podobno widac od wczoraj :D #

Może jeszcze uda im się Ciebie gdzieś wcisnac? Zadzwoń i popytaj ...

f2w39n7303c24ozn.png

# po dzisiejszej wizycie bede sie kontaktowac :( tak mnie lekarz załatwił ;( #

Ja też się dołączam do życzeń @Nowaja16. Życzę Ci szczególnie tego, żebyś w lipcu została szczęśliwą mamusią :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

# Rownież ja Życze Ci duzo radosci, spokojnego zakończenia i Spełnienia marzeń ! #

Powodzenia na prenatalnych :)

# Dziekuje ! ale to tylko genetyczne :( Chyba sie nie zalape juz na prenatalne :/ #

Kto pierwszy dzisiaj wizytuje? :)

# Dwie dziewczyny juz poszly na 10.30 :) Trzymam kciuki :)

Super, kolejna lipcówka :) Witaj :) powiedz coś o sobie ;)
To moja druga ciąża, dość późno się zorientowałam, bo karmię jeszcze piersią i okres wcale mi nie wrócił, także problemy pierwszego trymestru przeszły niezauważone.
Ja np tego nie wiedzialam I glaskalam cala ciaze corke w brzuszku
Co do głaskania, mi nie pozwalali, ale miałam twardy brzuch, który stawiał się z byle powdu i skróconą szyjkę. W zdrowej ciąży glaskane nie zaszkodzi, ale jeśli macica jest nadwrażliwa, lepiej jej nie dokładać.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Suchajcie wczoraj mój lekarz dał mi resztę kartek z prenatalnych bo drukarka w szpitalu coś się zaciela, wklepal te moje dane w kom i wydrukowałem przychodzi i mówi mi czy dodatkowe badania były robione? A ja ze nie.. a tam ryzyko trisomii 21 1:39 ja takie oczy a on tłumaczy że bierze się ten drugi wynik że 20 razy to się mnożyć czyli 1:834 coś takiego
Nagle przypomniało mi się ze on ma jeszcze jedna osobę z moim nazwiskiem i imieniem i jej te wszystkie dane wklepal, Właśnie mu nie pasowało bo zastanawiał się jak patrzył na mnie ze mam 43 lata haha mówi że bardzo młodo wyglądam.... BOŻE zeszla na zawał
No to sie najadlas strachu :o

Jakie ryzyko ze str meza...
To masZ dodatkowe scan z nhs? Tyle dobrze co
Bardzo duzo blizniakow i bardziej mnogich ciaz plus duza smiertelnosc wsrod dzieci, mozliwe ze jakas choroba genetyczna, ale ciezko stwierdzic, bo tam skad on pochodzi, nie ma za bardzo lekarzy i takich rzeczy.
Dodatkowych skanow nie, bo na razie nie ma potrzeby, ale np. za darmo pappa i te inne genetyczne. Plus ta wizyta u ginekologa. Wczoraj mi powiedziala babka, ze ona mnie juz nie chce wiecej widziec, jak wychodzilam, wiec sie spojrzalam tak, ze co ja zrobilam, na co ona, ze jak mnie zobaczy, to znaczy, ze cos jest zle, wiec lepiej dla wszystkich, zebym nie musiala wracac :D

Kto pierwszy dzisiaj wizytuje? :)
Ja mam wizyte dopiero o 14:30, troche glupio, bo od 12:15 do 14:15 mam szkole jazdy, wiec nie wiem jak ja wypije tyle wody, zeby miec pelen pecherz. W 15 minut bede musiala :D

Żeby tak w terminie wystarczyło głaskać brzuch, żeby dziecko na świat wygonić hehe. W dniu terminu miałam już tak serdecznie dość bycia w ciąży, że próbowałam wszelkich bezpiecznych domowych sposobów, a młody miał to gdzieś :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Nawet nie gadaj ja urodziłam 13 dni po terminie i są cholerę nic na mnie nie działało ani balonik ani kroplówka ani zastrzyk rozkurczowy ani schody ani sex [emoji23] tak zdesperowana to chyba jedyna na oddziale byłam mam nadzieje ze teraz urodzę w terminie albo zaraz po

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Do góry