reklama
Margana
Fanka BB :)
Ja teraz w 14tc, ale to druga ciąża. W pierwszej takie minimalne w 16tc.Kiedy najwczesniej poczulyscie ruchy ?
Chocolateri
Nie panikuj [emoji16]Ojej a ja jadłam :/
Ja jadlam sledzie jak dzika. Już mi przeszło .
Ważne by zwracać uwagę by ta makrela była świeża. Jak zjesz raz nic się nie stanie.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Co do wędzonych ryb, nie mogę teraz tego znaleźć, ale ogólnie chodzi o temperaturę obróbki - można wedzic na ciepło (i wtedy z tego co wiem można jeść w ciąży), a można wędzić "na zimno", w temperaturze coś koło 30 stopni, ryby są wtedy ponoć trwalsze, ale takich nie można w ciąży, bo temperatura nie wystarczy do zabicia jakistam bakterii.
Ale można po prostu w razie wątpliwości wziąć rybę wedzoną metodą dowolną, i poddać ją dodatkowo "obróbce termicznej", wtedy już będzie bezpiecznie
Ale można po prostu w razie wątpliwości wziąć rybę wedzoną metodą dowolną, i poddać ją dodatkowo "obróbce termicznej", wtedy już będzie bezpiecznie
Nie naprodukujcie dzisiaj kilkuset postów, co?
Idę dzisiaj do kina z mężem, potem w odwiedziny, i nie będę miała kiedy być na bieżąco..
Idę dzisiaj do kina z mężem, potem w odwiedziny, i nie będę miała kiedy być na bieżąco..
kinga30
Ja jestem 13+4 i już czuję delikatne coraz częściej ale to moja 3 ciążaKiedy najwczesniej poczulyscie ruchy ?
olaaa7
To zależy, ja skończę 31 w lipcu a mój lekarz dał mi skierowanie na prenatalne w którym zaznaczył specjalnie że są jakieś nieprawidłowości ale on też w tym szpitalu gdzie miałam prenatalne pracuje.No tak, ale ja mam 20 i raczej mi tego nie zrefunduja
Zazdrszczę Wam tych ruchów też bym już chciała. My we wtorek zaczynamy 16 tydzień
Ostatnia edycja:
Marzycielka
Ale sobie pospalam czuje sie mega wyspana, ale zawalilam troche godziny mierzenia cukru. Musze sobie wszystko dzis poprzestawiac.
Tak jak mowilam i ja dzis stanelam na wadze. Mam okolo +1 kg. Bylo by pewnie wiecej ale slodyczy nie jem w ogole.
Tak jak mowilam i ja dzis stanelam na wadze. Mam okolo +1 kg. Bylo by pewnie wiecej ale slodyczy nie jem w ogole.
reklama
G
gosc12
Gość
Nie naprodukujcie dzisiaj kilkuset postów, co?
Mam te same plany ale raczej raz na jakis czas zajrze
Podziel się: