reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Haha moja też chcę siostrę Ale powiedziała, że jak będzie chłopiec to przecież go nie oddamy
A tak w ogóle to się bardzo, cieszy i nie może doczekać

reklama
Co do wędzonych ryb, nie mogę teraz tego znaleźć, ale ogólnie chodzi o temperaturę obróbki - można wedzic na ciepło (i wtedy z tego co wiem można jeść w ciąży), a można wędzić "na zimno", w temperaturze coś koło 30 stopni, ryby są wtedy ponoć trwalsze, ale takich nie można w ciąży, bo temperatura nie wystarczy do zabicia jakistam bakterii.
Ale można po prostu w razie wątpliwości wziąć rybę wedzoną metodą dowolną, i poddać ją dodatkowo "obróbce termicznej", wtedy już będzie bezpiecznie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie naprodukujcie dzisiaj kilkuset postów, co? ;)
Idę dzisiaj do kina z mężem, potem w odwiedziny, i nie będę miała kiedy być na bieżąco.. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

No tak, ale ja mam 20 i raczej mi tego nie zrefunduja ;)
To zależy, ja skończę 31 w lipcu a mój lekarz dał mi skierowanie na prenatalne w którym zaznaczył specjalnie że są jakieś nieprawidłowości ale on też w tym szpitalu gdzie miałam prenatalne pracuje.

Zazdrszczę Wam tych ruchów też bym już chciała. My we wtorek zaczynamy 16 tydzień :)

Ostatnia edycja:
Ola ja też jeszcze nie czuje a w środę będzie 17 tydzień a to mija druga ciąża niby powinnam czuć wcześniej, jak narazie czekam... może dlatego że ja troszkę brzuszka mam :)

Ale sobie pospalam :) czuje sie mega wyspana, ale zawalilam troche godziny mierzenia cukru. Musze sobie wszystko dzis poprzestawiac.
Tak jak mowilam i ja dzis stanelam na wadze. Mam okolo +1 kg. Bylo by pewnie wiecej ale slodyczy nie jem w ogole.

xrotgov3q3o4y33i.png

reklama
Do góry