reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mozliwe ze wyrosnie ale ma alergie pokarmowa wiec u niej nasilaja sie objawy jak zje cos czego nie moze. Najwazniejsze zeby nie dopuscic u niej wysuszenia bo wtedy naskorek sie zluszcza. Malzowina uszna raz to jej az popekala.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ojej to faktycznie Trzeba uważać na to co je, właśnie teraz myślę że to może od jajka albo od nabiału, wyeliminuje na tydzień może więcej i zobaczymy czy się poprawi

reklama
Zważyłam się dzisiaj - co prawda wieczorem, a wcześniej ważyłam się rano, ale przytulam koło 1kg. Czyli od początku ciąży jestem ponad 3kg na minusie. Ciekawe, kiedy dojdę do wagi sprzed ciąży ;)

A tak w ogóle, to piszecie tyle, że nie nadążam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
A tak dziewczyny narzekaly ze cicho na forum. Kurcze ale ci dobrze z ta waga. Ja stoje w miejscu ale jutro u rodzivow sie zwaze,ciekawe czy cos jestem do przodu. W poprzednich przytylam max 8 kg.

Wiesz chyba nie chciałam wiedzieć jak człowiek sam się sobie nie podoba wyglada okropnie to szuka winy w sobie nie mogłam zrozumieć jak z laski 50 kg zrobiłam się 80kg pączkiem do tego brzydkim i to nie tak ze jadalna za 10 tylko miałam problem z wodami i strasznie mi się zatrzymała fakt ze po porodzie od razu zeszło 20kg ale skora była tak naciągnięta ze wcale nie czułam się lepiej ale naszczescie wzięłam się za siebie dostałam kopa od koleżanek wynajęłam trenera dieta i po 3 miesiącach byłam karolina jak sprzed ciazy
Cieszę się ze teraz w tej ciazy jest zupełnie inaczej z waga

Od czego zalezala twoja nadwaga ?

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja też z mężem przy pierwszym był i pod koniec wyszedł stwierdził że nie może patrzeć jak bardzo cierpię :) bal się bardo o mnie ale jego towarzystwo przy pierwszej fazie bardo mi pomogło, pomógł ki w toalecie trzymał na piłce żebym nie spadła i jest do kogo zagadać, mam nadzieję że ten poród będzie szybszy bo drugi :)
To mialas szczescie, majac przy sobie najwazniejsza osobe w zyciu :)

A tak dziewczyny narzekaly ze cicho na forum. Kurcze ale ci dobrze z ta waga. Ja stoje w miejscu ale jutro u rodzivow sie zwaze,ciekawe czy cos jestem do przodu. W poprzednich przytylam max 8 kg.

A w ktorych jestescie miesiacach ? Ja tez jestem na minusie a zaczynam 4 miesiac, to zle ?

Woda się zatrzymywała i puchłam
W ciągu tyg mogłam przytyć 3 kg próbowaliśmy z lekarzem to zbijać ale nic nie pomagało

16udyx8di9hvrs5t.png

Ojej to faktycznie Trzeba uważać na to co je, właśnie teraz myślę że to może od jajka albo od nabiału, wyeliminuje na tydzień może więcej i zobaczymy czy się poprawi
Dokladnie zacznij od eliminacji, u nas stwierdzono alergie po czestych bolach stawow,zatkanych uszach bolach brzucha i nie przybieraniu na wadze i objawach skornych. Po badaniach wyszla nam alergia na gluten i mleko. Terazjest w okresie dojrzewania wiec daje jej malo mleka sojowego no i musi brac wapnzeby nie miec niedoborow. A najmlodszy na tez alergie ale na kurz,roztocza i pylki do tego latwo nie jest bo dochodza okresowe wysieki w stawach ale narazie jestesmy w stanie remisji bez sterydow i oby tak zostalo.

A w ktorych jestescie miesiacach ? Ja tez jestem na minusie a zaczynam 4 miesiac, to zle ?
Przez wymioty mdlosci to normalne ze waga spada. Z czasem nadrobisz. Kobieta ma zwiekszony metabolizm w ciazy,dlugo moze nie przybierac a np. Od 5 mc przybierac ok 2kg na miesiac. Nie ma okreslonych norm. Bo kazda z nas jest inna i jezeli badania sa w normie ,przyjmujesz witaminki to nie ma co sie martwic. Ja jutro bede koncze 16 tyg. W poniedzialek zaczynam 17 [emoji4]

reklama

Spoko
Wiesz co nie mam pojęcia wszystkie wyniki miałam dobre poprostu tak miałam teraz w tej ciazy jest zupełnie inaczej

16udyx8di9hvrs5t.png

Do góry