reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Moja mama rodziła ze znieczuleniem, ale nie likwidowało całkiem bólu, tylko zmniejszalo do poziomu znosnego

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie pamietam czy pytalam ale czy o takie znieczulenie moge po prostu poprosic przed lub w trakcie ? I ile kosztuje ?

reklama
Ciesze sie i gratuluje !!:*** cudowna wiadomosc :) a plec juz na 100% pewna ?
Lekarz twierdzi że jakby miało coś wyrosnąć to już by wyrosło i wydawał się pewny co do płci, no ale wiadomo zobaczymy, wyjdzie z czasem :) Badania genetyczne to chyb to same co prenatalne, polegają one na dokładnym USG oraz zbadaniu z krwi PAPPA i wolnego Beta-HCG i wtedy lekarz wklepuje wszystkie wyniki do komputera i daje ci wynik ryzyka wad genetycznych.

Urodzilam Synka po 8 godzinach, po dwoch kroplowkach z oksytocyny. Mialam 'masaz' szyjki, bo mimo, ze nie wydolna to nie chciala wspolpracowac. Na koniec lekarz wypchnal ze mnie Malego, bo skurcze sie skonczyly. Bolalo, ale sam porod to nie trauma. Bardziej to, ze to byl 23 tydzien i Synek nie mial szans...
Teraz o porodzie jeszcze nie mysle, tylko zeby przetrwac razem kolejne tygodnie, chociaz do 30 tygodnia...

Dorotea a mogę zapytać bo nie wiem czy pisałaś albo czy chcesz napisac dlaczego ur tak szybko? Jeżeli nie chcesz nie pisz zrozumiem
Od mojego Łukasza bratu dziecko urodziło się w 30 tyg miesiąc była w szpitalu ale jest zdrowa jest mniejsza i nie wyglada 4 miesięczne dziecko a bardziej na dwumiesieczne ale naszczescie wzrok słuch są Ok

16udyx8di9hvrs5t.png

Lekarz twierdzi że jakby miało coś wyrosnąć to już by wyrosło i wydawał się pewny co do płci, no ale wiadomo zobaczymy, wyjdzie z czasem :) Badania genetyczne to chyb to same co prenatalne, polegają one na dokładnym USG oraz zbadaniu z krwi PAPPA i wolnego Beta-HCG i wtedy lekarz wklepuje wszystkie wyniki do komputera i daje ci wynik ryzyka wad genetycznych.
Tylko wiem ze takie badanir pren. To koszt ok.250zl. A mi polozna powiedziala zr badanie bedzie w cenie wizyty, wiec nie wien czy to mozliwe heh.

Tylko wiem ze takie badanir pren. To koszt ok.250zl. A mi polozna powiedziala zr badanie bedzie w cenie wizyty, wiec nie wien czy to mozliwe heh.
Ja płaciłam 400 zł, to u Ciebie jak w cenie wizyty to pewnie będzie to tylko USG, może Twój ginekolog nie ma uprawnień do prenatalnych, ciężko mi coś doradzić, musiałabyś się dowiedzieć.

A właśnie dziewczyny planujecie rodzić ze swoimi partnerami, mężami czy nie? Ja sobie nie wyobrażam żeby mojego faceta przy porodzie nie było, a jakie Wy macie do tego podejście, no i Wasze chłopy? :D

Ja rodziłam z mężem pomógł bardzo do tego bardzo chciał córkę to on wymyślił imię i widziałam jak bardzo się cieszył po prodzie zakochał się od razu ale po powrocie do domu jakoś lozkowo się nie układało mimo ze nigdy nic nie powiedział czułam się odtrącona nie wiem czy było to spowodowane tym ze tyle przytyłam i naprawdę uwierzcie mi byłam tak brzydka i mówię to z pełna świadomością gruba bardoz się w ciazy zmieniłam fiz. Czy tym ze był przy porodzie może coś widział i go to jakoś odtrąciło w każdym razie minęło trochę zanim wszystko wróciło do normy woec teraz dam mu wybór i nie będę miała za złe jak nie będzie chciał być zamierzam rodzic z prywatna położna wiec nie będę sama
Ale faktem jest ze faceci maja jakiś kryzys w trakcie małżeństwa u Nas bylo krucho długa historia prawie rozwod ale oboje zawalczylismy szczerze i dziś nie wyobrażam sobie ze nie jesteśmy razem

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja płaciłam 400 zł, to u Ciebie jak w cenie wizyty to pewnie będzie to tylko USG, może Twój ginekolog nie ma uprawnień do prenatalnych, ciężko mi coś doradzić, musiałabyś się dowiedzieć.

Do wtorku juz tak nie dlugo, nie moge sie doczekac, mam nadzieje ze bedzie wszystko wporzadku :) jestes codziennie na forum ? Napisze po wizycie :)

Ojj to mała się pewnie męczy :( a mówili ci ze może z tego wyrośnie? Napewno kupię to co polecasz, ja od początku kąpię go w oliatimie
Mozliwe ze wyrosnie ale ma alergie pokarmowa wiec u niej nasilaja sie objawy jak zje cos czego nie moze. Najwazniejsze zeby nie dopuscic u niej wysuszenia bo wtedy naskorek sie zluszcza. Malzowina uszna raz to jej az popekala.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rodziłam z mężem pomógł bardzo do tego bardzo chciał córkę to on wymyślił imię i widziałam jak bardzo się cieszył po prodzie zakochał się od razu ale po powrocie do domu jakoś lozkowo się nie układało mimo ze nigdy nic nie powiedział czułam się odtrącona nie wiem czy było to spowodowane tym ze tyle przytyłam i naprawdę uwierzcie mi byłam tak brzydka i mówię to z pełna świadomością gruba bardoz się w ciazy zmieniłam fiz. Czy tym ze był przy porodzie może coś widział i go to jakoś odtrąciło w każdym razie minęło trochę zanim wszystko wróciło do normy woec teraz dam mu wybór i nie będę miała za złe jak nie będzie chciał być zamierzam rodzic z prywatna położna wiec nie będę sama
Ale faktem jest ze faceci maja jakiś kryzys w trakcie małżeństwa u Nas bylo krucho długa historia prawie rozwod ale oboje zawalczylismy szczerze i dziś nie wyobrażam sobie ze nie jesteśmy razem

Ciezko jest z tymi facetami, wazne ze wszystko sie ulozylo. :)
16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
@madzia0902 chyba jestem silniejsza bardziej niż mi się wydawało :) strach jest ale chęć zostania mamą wygrywa :)

p19u3e3k130qtovt.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ponoć człowiek przekonuje się, jaki jest silny, gdy bycie silnym to jedyne wyjście jakie się ma...
Tym razem będzie wszystko dobrze, i po porodzie będziesz trzymała synka w ramionach :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry