reklama
madzia0902
Fanka BB :)
No ja mam najbliżej prywatną klinikę w Szczecinie i tam kosztuje to 5 tys. bez względu na to czy naturalnie czy CC, są też droższe pakiety za np osobny pokój z łóżkiem małżeńskim że może partner z Tobą spać, ale ja raczej wybiorę tą podstawową opcję bo to i tak dość sporo kasy.Jaki koszt ?
Margana
Witaj[emoji5] Ja tez mam 6letnia corke[emoji3]Witam wszystkie Lipcowe Mamusie. Mam 27 lat i termin z OM na 25 a z Usg na 17 lipca. To moja druga ciąża, mam już 6 letnią córcię. Postanowiłam do Was dołączyć, bo brakuje mi kogoś, kto zrozumiałby moje ciążowe nastroje i obawy. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
Aniołek[*]8.08.2017
Margana
Tormentiolu nie powinno sie stosowac u malych dzieci.Coś czuję, że tormentiol będę musiała mieć w apteczce...
Aniołek[*]8.08.2017
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Kochana nie uzywalam tormentiolu codziennie a jedynie gdy corka miala takie odparzenia ze az miala rany,jedynie on wtedy pomagal. Zaden sudokrem czy bepanten nie dawal rady. Bepanten to jedynie ja uzywalam po zrobieniu tatuazy.[emoji4]Wiesz co, tego tormentiolu to nie powinno sie uzywac u dzieci bo podraznia skore. Jak dla mnie sudocrem i bepanthen jest najlepszy. Ale sudocremu trzeba umiec uzywac[emoji6] Wiekszosc naklada gruba warstwe i zapina pampersa, wtedy rzeczywiscie skora nie oddycha. Powinno sie nalizyc cienka warstwe i wklepac, wtedy bardzo ladnie wysusza, zwlaszcza odparzenia. Ale wiadomo na kazdego co innego dziala[emoji6]
Aniołek[*]8.08.2017
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Agatka29
Widzisz z tym tormentiolem mnie w szpitalu od razu dali jak małemu zaczęła się zupka czerwienić, później nasza lekarka też kazała używać jak tylko zacznie się cos dziać, tak na codzień używam bepantenu i na początku takiej maści pośladkowej robione na receptę, z czasem jak już był spory to przeszłam na SudocremWiesz co, tego tormentiolu to nie powinno sie uzywac u dzieci bo podraznia skore. Jak dla mnie sudocrem i bepanthen jest najlepszy. Ale sudocremu trzeba umiec uzywac[emoji6] Wiekszosc naklada gruba warstwe i zapina pampersa, wtedy rzeczywiscie skora nie oddycha. Powinno sie nalizyc cienka warstwe i wklepac, wtedy bardzo ladnie wysusza, zwlaszcza odparzenia. Ale wiadomo na kazdego co innego dziala[emoji6]
Aniołek[*]8.08.2017
Ale jak tylko dupka była czerwony a to tormentiolem wszystkie moje znajome też tak robiły
Onaszczesliwa2018
Mój też miał być, ale własnie kilka dni temu postanowiłam się z nim rozstać. więc czeka mnie samotny poród
Ahh ja mojemu daje wolną rękę jak będzie czuł się na siłach to będzie a jak nie to tylko przy bólach a później wyjdzie na korytarz myślę , że i tak będę na pół przytomna więc nie zrobi mi to wielkiej różnicy już przy ostatniej fazie porodu a nie będę go zmuszać do niczego A czemu się rozstaliscie? Może jest to jeszcze do odratowania? Nasze hormony na pewno niepomagają w tym wszystkim no chyba że coś przeskrobal to popieram i podziwiam za tak odważny krok
redavecad
Też źle wspominam oksytocyne, dwa porody wywolywane tym dziadostwem. Teraz modlę sie by sie sam porod zaczął.Dokładnie oksytocyna dwa Ray gorzej boli mnie to dziadostwo dali i trafiłam na niemiła pielęgniarek która stwierdza że nie ma czasu, chyba za długo rodzilam dla niej...
Ja ogólnie byłam na fenetrolu 3 dni skurcze nieziemskie, nie dało się powstrzymać porodu i po 3 dniach mordę ki.. Zdecydowali że urodze miałam Ju 4 cm jak wyjeli pessar pierwsza faza porodu 6 godz druga 2,5 urodzilam o równej 15
Margana
Tez to przeszlam, wiec wiem jak to jest. Ale juz w 7tc moze sie zdarzyc poronienie zatrzymane. Zreszta nawet w 6 tc moze sie macica nie oczyscic do konca. Pewnosci nie ma dopoki sie nie zrobi usg.Kochana w 6 tyg ciąży to jeszcze zarodek, ciało samo się w 99 % oczyszcza. Przechodziłam przez to 7 razy, czasami jedynie bardziej boli. I przypomina poród , z bardzo bolesnymi skurczami.
Z drugiej strony ... jadąc do szpital na początku ciąży oni nie mogą nam naprawdę pomoc . Pomóc nam może jedynie leżenie.
Kiedy zaczęłam krwawic zadzwoniłam do mojego lekarza, powiedział że w szpitalu mi nie pomogą co najwyżej bicie serduszek na USG mnie uspokoi. Nie pojechałam.
Miałam w domu Luteine , Nospe i Magnez . Przelezalam 3 dni . Dzieci całe i zdrowe.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Aniołek[*]8.08.2017
reklama
Podziel się: