reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam wszystkie Lipcowe Mamusie. Mam 27 lat i termin z OM na 25 a z Usg na 17 lipca. To moja druga ciąża, mam już 6 letnią córcię. Postanowiłam do Was dołączyć, bo brakuje mi kogoś, kto zrozumiałby moje ciążowe nastroje i obawy. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie:)
Witaj[emoji5] Ja tez mam 6letnia corke[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Wiesz co, tego tormentiolu to nie powinno sie uzywac u dzieci bo podraznia skore. Jak dla mnie sudocrem i bepanthen jest najlepszy. Ale sudocremu trzeba umiec uzywac[emoji6] Wiekszosc naklada gruba warstwe i zapina pampersa, wtedy rzeczywiscie skora nie oddycha. Powinno sie nalizyc cienka warstwe i wklepac, wtedy bardzo ladnie wysusza, zwlaszcza odparzenia. Ale wiadomo na kazdego co innego dziala[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Kochana nie uzywalam tormentiolu codziennie a jedynie gdy corka miala takie odparzenia ze az miala rany,jedynie on wtedy pomagal. Zaden sudokrem czy bepanten nie dawal rady. Bepanten to jedynie ja uzywalam po zrobieniu tatuazy.[emoji4]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co, tego tormentiolu to nie powinno sie uzywac u dzieci bo podraznia skore. Jak dla mnie sudocrem i bepanthen jest najlepszy. Ale sudocremu trzeba umiec uzywac[emoji6] Wiekszosc naklada gruba warstwe i zapina pampersa, wtedy rzeczywiscie skora nie oddycha. Powinno sie nalizyc cienka warstwe i wklepac, wtedy bardzo ladnie wysusza, zwlaszcza odparzenia. Ale wiadomo na kazdego co innego dziala[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Widzisz z tym tormentiolem mnie w szpitalu od razu dali jak małemu zaczęła się zupka czerwienić, później nasza lekarka też kazała używać jak tylko zacznie się cos dziać, tak na codzień używam bepantenu i na początku takiej maści pośladkowej robione na receptę, z czasem jak już był spory to przeszłam na Sudocrem
Ale jak tylko dupka była czerwony a to tormentiolem wszystkie moje znajome też tak robiły

Mój też miał być, ale własnie kilka dni temu postanowiłam się z nim rozstać. więc czeka mnie samotny poród

Ahh ja mojemu daje wolną rękę jak będzie czuł się na siłach to będzie a jak nie to tylko przy bólach a później wyjdzie na korytarz myślę , że i tak będę na pół przytomna więc nie zrobi mi to wielkiej różnicy już przy ostatniej fazie porodu a nie będę go zmuszać do niczego :) A czemu się rozstaliscie? Może jest to jeszcze do odratowania? Nasze hormony na pewno niepomagają w tym wszystkim no chyba że coś przeskrobal to popieram i podziwiam za tak odważny krok :)

Dokładnie oksytocyna dwa Ray gorzej boli mnie to dziadostwo dali i trafiłam na niemiła pielęgniarek która stwierdza że nie ma czasu, chyba za długo rodzilam dla niej...
Ja ogólnie byłam na fenetrolu 3 dni skurcze nieziemskie, nie dało się powstrzymać porodu i po 3 dniach mordę ki.. Zdecydowali że urodze miałam Ju 4 cm jak wyjeli pessar pierwsza faza porodu 6 godz druga 2,5 urodzilam o równej 15
Też źle wspominam oksytocyne, dwa porody wywolywane tym dziadostwem. Teraz modlę sie by sie sam porod zaczął.

Kochana w 6 tyg ciąży to jeszcze zarodek, ciało samo się w 99 % oczyszcza. Przechodziłam przez to 7 razy, czasami jedynie bardziej boli. I przypomina poród , z bardzo bolesnymi skurczami.
Z drugiej strony ... jadąc do szpital na początku ciąży oni nie mogą nam naprawdę pomoc . Pomóc nam może jedynie leżenie.
Kiedy zaczęłam krwawic zadzwoniłam do mojego lekarza, powiedział że w szpitalu mi nie pomogą co najwyżej bicie serduszek na USG mnie uspokoi. Nie pojechałam.
Miałam w domu Luteine , Nospe i Magnez . Przelezalam 3 dni . Dzieci całe i zdrowe.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Tez to przeszlam, wiec wiem jak to jest. Ale juz w 7tc moze sie zdarzyc poronienie zatrzymane. Zreszta nawet w 6 tc moze sie macica nie oczyscic do konca. Pewnosci nie ma dopoki sie nie zrobi usg.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry