reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Też źle wspominam oksytocyne, dwa porody wywolywane tym dziadostwem. Teraz modlę sie by sie sam porod zaczął.
Ja też a jak jechałam na porodowke to wszystkie dziewczyny z sali krzyczał żebym nie zgadzała się na oksytocyne i co... Dały mi Arkusz podczas boli i zaznaczylam że nie zgadzam się na oksyticyne nawet nie zajrzała co ja tam popisalam, a mnie jak zaczęło boleć to nawet nie zwracałem uwagi co mi dane w kroplowke

No ja mam najbliżej prywatną klinikę w Szczecinie i tam kosztuje to 5 tys. bez względu na to czy naturalnie czy CC, są też droższe pakiety za np osobny pokój z łóżkiem małżeńskim że może partner z Tobą spać, ale ja raczej wybiorę tą podstawową opcję bo to i tak dość sporo kasy.

Bo sporo, ale czego nie robi sie dla dziecka. Pieniadze nie maja znaczenia, gdy juz wezmiesz w ramiona ta bezbronna kruszyne <3

Czemu sie termentiolu nie podaje? Ja tylko tego używałam jak już trzeba było.
Ja też tylko tego używałam jak tylko się pojawił problem to
Tormentiol,
Kochana a Powiedz mi możesz normalnie ie funkcjonowc, gotować sprzątać pranie zakupy takie życie codzienne czy doktor coś mówil o oszczędzaniu się

Ja też a jak jechałam na porodowke to wszystkie dziewczyny z sali krzyczał żebym nie zgadzała się na oksytocyne i co... Dały mi Arkusz podczas boli i zaznaczylam że nie zgadzam się na oksyticyne nawet nie zajrzała co ja tam popisalam, a mnie jak zaczęło boleć to nawet nie zwracałem uwagi co mi dane w kroplowke
Oj to ja nawet sie nie odzywalam, bo w pierwszej ciąży byłam 2 tygodnie po terminie, a w drugiej ciąży miałam w 38 tygodniu rozwarcie mi szlo do 6 cm bez bolu, więc dali oksytocyne na wywolanie tych skurczy. Ten ostatni raz chciałabym mieć poród, który naturalnie przyjdzie i przebiegnie.

reklama
Co do podawania oxy to przy 1 porodzie dostalam i na mnie nie dzialala nic a nic...... Rozwarcie nie szlo skorcze slabe. Jak mlodej spadlo tetno a mi skoczylo cisnienie to na cito na cc. @kinga30 a jakie mialas znieczulenie przy cc? Ja mialam 1 z tym z kregoslup. A 2 nastepne ogolne ze wzgledu na leki i nie wiem czy teraz znow ogolne.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry