reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Kochana nie uzywalam tormentiolu codziennie a jedynie gdy corka miala takie odparzenia ze az miala rany,jedynie on wtedy pomagal. Zaden sudokrem czy bepanten nie dawal rady. Bepanten to jedynie ja uzywalam po zrobieniu tatuazy.[emoji4]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale wlasnie tormentiol bardzo piecze na rany [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Oj to ja nawet sie nie odzywalam, bo w pierwszej ciąży byłam 2 tygodnie po terminie, a w drugiej ciąży miałam w 38 tygodniu rozwarcie mi szlo do 6 cm bez bolu, więc dali oksytocyne na wywolanie tych skurczy. Ten ostatni raz chciałabym mieć poród, który naturalnie przyjdzie i przebiegnie.
Swoją drogą ciekawe czy naprawdę mniej boli bez oksytocyny skoro z nią tam bardzo bolalo :)

Bo sporo, ale czego nie robi sie dla dziecka. Pieniadze nie maja znaczenia, gdy juz wezmiesz w ramiona ta bezbronna kruszyne <3
Prywatny poród to myślę że bardziej dla mojego komfortu niż dziecka, wiesz ja mam nerwicę którą leczę od 8 lat, trochę z nią przeszłam i nie chciałabym zaprzepaścić tych wszystkich terapii przez traumę porodową w państwowym szpitalu.

Ja też tylko tego używałam jak tylko się pojawił problem to
Tormentiol,
Kochana a Powiedz mi możesz normalnie ie funkcjonowc, gotować sprzątać pranie zakupy takie życie codzienne czy doktor coś mówil o oszczędzaniu się
Wszystko robię. Nic mi nie mowila lekarka o oszczędzaniu. Ale staram się nie przesadzac. Jak dzieci sa w szkole i przedszkolu to staram sie lenic na maksa, bo wiem że to mi się skonczy na kilka ładnych lat :)
A ty masz jakieś zalecenia?

Widzisz z tym tormentiolem mnie w szpitalu od razu dali jak małemu zaczęła się zupka czerwienić, później nasza lekarka też kazała używać jak tylko zacznie się cos dziać, tak na codzień używam bepantenu i na początku takiej maści pośladkowej robione na receptę, z czasem jak już był spory to przeszłam na Sudocrem
Ale jak tylko dupka była czerwony a to tormentiolem wszystkie moje znajome też tak robiły
Bo kiedys go w szpitalach stosowano. Jeszcze wiele osob nie wie, ze nie wolno go u dzieci, zwlaszcza noworodkow. Niestety jeszcze wiele osob go poleca[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ale wlasnie tormentiol bardzo piecze na rany [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Tego nie wiem kochana bo nie sprawdzalam na sobie. Z tym ze smarowalan i na drugi dzien poprawa. A miala tak bo okazalo sie ze ma alergir na gluten i na mleko. A byla na mieszance dla wczesniakow gdzie tego bialka jest duzo.

Co do podawania oxy to przy 1 porodzie dostalam i na mnie nie dzialala nic a nic...... Rozwarcie nie szlo skorcze slabe. Jak mlodej spadlo tetno a mi skoczylo cisnienie to na cito na cc. @kinga30 a jakie mialas znieczulenie przy cc? Ja mialam 1 z tym z kregoslup. A 2 nastepne ogolne ze wzgledu na leki i nie wiem czy teraz znow ogolne.

2 razy w kręgosłup ale ogólnie znieczulenie e kręgosłup miałam już 4 razy bo jestem po 2 operacjach na nogę. Także to będzie moje 5 znieczulenie

reklama
Ahh ja mojemu daje wolną rękę jak będzie czuł się na siłach to będzie a jak nie to tylko przy bólach a później wyjdzie na korytarz myślę , że i tak będę na pół przytomna więc nie zrobi mi to wielkiej różnicy już przy ostatniej fazie porodu a nie będę go zmuszać do niczego :) A czemu się rozstaliscie? Może jest to jeszcze do odratowania? Nasze hormony na pewno niepomagają w tym wszystkim no chyba że coś przeskrobal to popieram i podziwiam za tak odważny krok :)

Wszystko zaczelo sie od poczatku ciazy, zrobil sie z niego straszny gowniarz. Zrobil sie zazdrosny o dziecko, ze za duzo mowie o dziecku a za malo poswiecam uwagi jemu. Przyjezdza raz w miesiacu, na 3dni/tydzien. Moze to tez nas troche oddaliło, ale zrobil sie okropny, najlepiej jak bym od niego z lozka nie wychodzila :/. Zaczelo mi przeszkadzac jego picie, piwa, dwoch lub killu dziennie. Byl teraz trzy tygodnie, i nie bylo dnia bez alkoholu. Zaczelam mu zwracac uwage, zaczely sie klotnie. Wyzwiska, ponizanie, kiedys po alkoholu powiedzial ze zabierze mi prawa do dziecka, co mu sie przeciez nie uda. Zarabia bardzo duzo za granica, a ja jestem bez pracy. Mieszkamy tymczasowo z moja mama, remontujemy mieszkanie, ale watpie ze sie wyprowadze. Raczej to wszystko skonczone.

Do góry