reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Mój też miał być, ale własnie kilka dni temu postanowiłam się z nim rozstać. więc czeka mnie samotny poród

Nic się nie martw ja pierwszy poród 4 godz fakt ból jest ale nawet nie kontrolujesz ile godz to trwa
Przykro mi z powodu partnera i podziwiam za odwagę rozstania się w ciazy

16udyx8di9hvrs5t.png

też sobie tego nie umiem wyobrazić, dlatego zrobię wszystko żeby rodzić ze znieczuleniem :D

Znieczulenie powoduje mocniejsze skurcze i bardziej bolesne moja ciconia miesiąc przedemna rodziła i miała znieczulenie a 3 lata temu bez i od razu mówiła ze jest różnica
ja zrezygnowałam z znieczulenia i nie żałuje bo czułam skurcze naturalnie i wystarczy dobrze współpracować z położna słuchać co mówi i robić tak jak każe

16udyx8di9hvrs5t.png

Właśnie boję się mega bo u niej często katar infekowal ucho. I masakra gotowa. W szkole mają 1/5 klasy chorą i co chwila jedno łapię od drugiego.
Weszłam dziś na wagę i mam +5 kg. I pytam się skąd. Zero słodyczy, cukru, posiadania jakiegoś. Chyba mam to w genach
E tam, zadna tragedia. Duzo dziewczyn ma podobnie z waga:) Ja jutro stane i dla ciekawosci sprawdze w ksiazeczce ile mialam w poprzedniej ciazy na tym etapie.
Co do choroby nie zazdroszcze i wiem jakie to paskudne. Tymbardziej u dziecka, ktore nie umie sobie z niczym poradzic samo.
Ja tez jak juz lapie to na calego. Angina, ucho. I tak w kolko. Mialam isc z wynikami do laryngologa i wycinac migdaly. Ale ze w ciaze zaszlam, to odpuszczam. Mam nadzieje ze na wiosne bedzie mniej tego dziadostwa w powietrzu... Albo jakis mroz pezyjdzie i wymrozi wszystko co niepotrzebne.

xrotgov3q3o4y33i.png

Spokojnie. Ja pierwszego porodu nie wspominam najgorzej. Szło pomału, do czasu aż położna nie kazała mi wstać. Z pomocą męża troszkę pochodziłam, posiedziałam na piłce, i z 4cm rozwarcia zrobiło się 8cm.

Podobno tak jest gorzej, bo nie czujesz kiedy lapie cie skurcz i nie wiesz kiedy przec. Jesli sie myle to poprawcie :)
Jeśli anestezjolog jest beznadziejny i spierniczy sprawę to tak może być, prawidłowo podane znieczulenie powoduje że czujesz skurcze ale nie czujesz bólu i normalnie możesz chodzić i masz czucie w nogach

Znieczulenie powoduje mocniejsze skurcze i bardziej bolesne ja zrezygnowałam z znieczulenia i nie żałuje bo czułam skurcze naturalnie i wystarczy dobrze współpracować z położna słuchać co mówi i robić tak jak każe

16udyx8di9hvrs5t.png
A nie pomyliło Ci się znieczulenie z oksytocyną? To raczej ona powoduje mocne i szybkie skurcze? Nie wiem w jaki sposób miało by to powodować ZZO ?

reklama
Do góry