reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Miałam jedno, ale w Polsce prywatnie (w 9tc, wszystko wyszło ok, bez cech oddzielania się kosmówki. Maluch miał ponad 2 cm. Serduszko pięknie biło)
Tu dostałam pierwsze właśnie na wtorek (prenatalne w skończonym 12 tc ze względu na wiek) Musiałam się o nie upomnieć, bo położna chciała mnie zapisać dopiero na USG w 18-20 tc (połówkowe)

@Onaszczesliwa2018 @_agnieszka_
tak właśnie planuję nie wstawać i aż do wtorku odpoczywać. Mąż się wszystkim zajmie, więc o dom się nie martwię. Przy synu ściemniam, że się przeziębiłam i boli mnie głowa, więc muszę leżeć. On ma 10 lat i nie chcę żeby się zamartwiał z nami. Mam nadzieję, że nie będę musiała tam wracać przed wtorkiem (prenatalne mam w tym samym szpitalu)

Trzymam kciuki za ciebie i dzidziusia!
Moge zapytac gdzie mieszkasz w jakim kraju?

reklama
Zegnam sie z wami I z moim wymarzonym drugim dzieckiem. Diagnoza bezmizgowie bezczaszkowe. Tego w zyciu bym sie nie spodziewala, nie wiedzialam ze cos takiego moze sie zdarzyc. 13tydz. Pierwszy dzidzius zdrowt lata mi po domku. Dlaczego tak bym kochala mocno. Obyscie szczesliwie donosily I urodzily
Bardzo mi przykro :( dobrze, że masz drugiego Szkraba w domu... Pomoże Ci się nie załamać

f2w39n7303c24ozn.png

A jakbyś jakiegos prywatnego lekarza gdzieś znalazla? Albo ja bym inaczej to rozegrala pojechala za dwie godziny i powiedziała że znów więcej krwi Ci się pojawiło i że nie wyjdziesz dopóki Ci niezbada bo do wtorku będziesz się na maxa stresować a to niesluzy Twojej dzidzi czasami trzeba być o tzw 2 kroki przed nimi a już jesteś jedna noga w drugim trymestrze także niech nie pieprzy że to pierwszy trymestr i co z tego który tydzień miesiąc czy trymestr przecież to dziecko
Widziała, że jestem zdenerwowana, bo w pewnej chwili nie wytrzymałam i zaczęłam płakać. Powiedziała żebym się nie stresowała i odpoczywała w domu a jak zacznie bardzo lecieć ta mam wrócić. Mąż zapytał, czy możemy zostać w takim razie w szpitalu jeszcze trochę. Powiedziała, to nie ma sensu i w razie potrzeby mamy przyjechać ponownie.

Z lekarzem jest problem, bo oni nie prowadzą ciąży tylko położne. Można się zapisać tylko w sprawach ginekologicznych, niezwiązanych z ciążą. Na wizytę czeka się ok 2 tygodnie :-( Chyba, że coś się dzieje w ciąży złego to położna kieruje do ginekologa w szpitalu, ale muszę wejść w II trymestr (tak jest u mnie w mieście)

Ahh bo Ty w tej Szwecji jesteś nie :( kurde przecież Ci brakuje dni tak na prawdę do tego żeby być w 2 trymestrze i tak jak koleżanka napisała staraj się chociaż to niemożliwe jak najmniej stresować nie zawsze plamienia czy krwawienia znaczą o najgorszym może zrobił Ci się jakiś krwiaczek , torbiel i się oczyszcza a dzidzia się ma całkiem dobrze . Trzymam kciuki kochana i duuuzo lez. Wc i łóżeczko a na pewno będzie dobrze :*

Trzymam kciuki za ciebie i dzidziusia!
Moge zapytac gdzie mieszkasz w jakim kraju?

Szwecja

Jeju kochana trzymaj sie i odpoczywaj trzymam kciuki za ciebie i za dzidzie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, tylko to niewiedza dobija. Gdybym chociaż zobaczyła malucha na USG, że jest ok, albo usłyszała, że serduszko bije byłoby łatwiej.

Widziała, że jestem zdenerwowana, bo w pewnej chwili nie wytrzymałam i zaczęłam płakać. Powiedziała żebym się nie stresowała i odpoczywała w domu a jak zacznie bardzo lecieć ta mam wrócić. Mąż zapytał, czy możemy zostać w takim razie w szpitalu jeszcze trochę. Powiedziała, to nie ma sensu i w razie potrzeby mamy przyjechać ponownie.

No oby już się niepowtorzylo i uspokojilo, ale jak psychicznie nie będziesz umiała już wytrzymać to mówię Ci jak nie dziś to tak jak Aga mówi jutro poprostu pojedź i myślę , że wtedy już Cię zbadaja a Ty się uspokojisz :*

Szwecja

Dziękuję dziewczyny. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, tylko to niewiedza dobija. Gdybym chociaż zobaczyła malucha na USG, że jest ok, albo usłyszała, że serduszko bije byłoby łatwiej.

No oczywiscie jestem w szoku że nawet w przypadkach krwawien nie mają odstępstw od ich " procedur " szkoda że niemieszkasz blizrj bo by się zoorganizowalo jakąś luteine albo duphostan choć jak to jakiś krwiaczek to On musi się oczyścić. Trzymam kciuki najbardziej jak potrafię kochana

reklama
Do góry