reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A jakbyś jakiegos prywatnego lekarza gdzieś znalazla? Albo ja bym inaczej to rozegrala pojechala za dwie godziny i powiedziała że znów więcej krwi Ci się pojawiło i że nie wyjdziesz dopóki Ci niezbada bo do wtorku będziesz się na maxa stresować a to niesluzy Twojej dzidzi czasami trzeba być o tzw 2 kroki przed nimi a już jesteś jedna noga w drugim trymestrze także niech nie pieprzy że to pierwszy trymestr i co z tego który tydzień miesiąc czy trymestr przecież to dziecko
może nie za 2 godziny, bo skoro na duphaston itd nie ma szans, to dla maleństwa lepsze będzie teraz leżenie niż jeżdżenie do szpitala... Ale jutro rano dobry pomysł....

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
A jakbyś jakiegos prywatnego lekarza gdzieś znalazla? Albo ja bym inaczej to rozegrala pojechala za dwie godziny i powiedziała że znów więcej krwi Ci się pojawiło i że nie wyjdziesz dopóki Ci niezbada bo do wtorku będziesz się na maxa stresować a to niesluzy Twojej dzidzi czasami trzeba być o tzw 2 kroki przed nimi a już jesteś jedna noga w drugim trymestrze także niech nie pieprzy że to pierwszy trymestr i co z tego który tydzień miesiąc czy trymestr przecież to dziecko
Z lekarzem jest problem, bo oni nie prowadzą ciąży tylko położne. Można się zapisać tylko w sprawach ginekologicznych, niezwiązanych z ciążą. Na wizytę czeka się ok 2 tygodnie :-( Chyba, że coś się dzieje w ciąży złego to położna kieruje do ginekologa w szpitalu, ale muszę wejść w II trymestr (tak jest u mnie w mieście)

@kinga30 @Margana
Nic nie dostałam. Tutaj ciąża do skończenia 1 trymestru to nie ciąża. Teraz jest w miarę ok, tzn. nie krawię tylko plamię. :-(
Nospę już zażyłam (w pierwszej ciąży brałam, ale wtedy mieszkałam w Polsce więc lekarz mi przepisał) i czekam na rozwój sytuacji.
Nie zbadała mnie, bo powiedziała, że takie ma procedury. Mam przyjechać jak znowu się powtórzy. Zapytałam o USG, powiedziała, że nie trzeba robić i mam odpoczywać. Chyba dziś nie zasnę z tego wszystkiego. Mam nadzieję, że do wtorku się nie powtórzy. I na USG (prenatalne) nie usłyszę czegoś strasznego.
Jeju kochana trzymaj sie i odpoczywaj trzymam kciuki za ciebie i za dzidzie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Z lekarzem jest problem, bo oni nie prowadzą ciąży tylko położne. Można się zapisać tylko w sprawach ginekologicznych, niezwiązanych z ciążą. Na wizytę czeka się ok 2 tygodnie :-( Chyba, że coś się dzieje w ciąży złego to położna kieruje do ginekologa w szpitalu, ale muszę wejść w II trymestr (tak jest u mnie w mieście)
Kurczę nie wiem co Ci doradzić, jedynie leżenie

Jeju dziewczyny co dobre wiesci to zaraz cos sie dzieje. Kiedy to sie skonczy i wszystkie bedziemy cieszyc sie ciaza bez o obaw.

Z jednej strony mowilysmy o tyvh zachowaniach lekarzy na ip. A z drugiej ciesze sie ze u nas nie robia problemu z mloda ciaza bo klada nawet z bardzo mloda ciaza i podtrzymuja ile trzeba

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Na poprawę humoru [emoji16]

Wracam do domu od poloznej z wynikiem testu PAPPA z krwi. Mąż ( nie Polak) pyta co to za badanie , więc odpowiadam , że specjalne z krwi pokazujące ryzyko wystąpienia wad genetycznych ale do tego jeszcze potrzebne jest USG.
Patrzy na kartkę ... patrzy i pyta " a skąd mieli moja krew ? " Zbaranialam . Twoja ? No tak . Napisali Pappa [emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Leżę [emoji23][emoji23][emoji23] to jak rozmowy po polsku z moim M [emoji23][emoji23]

Któregoś razu Pytam: M ktory dzisiaj, czwarty?
M: nie, piątek
Ja: ale czwarty?
M (cisza):....... No nie, piątek.....
Ja (irytacja): ale dzień, który dzień, CZWARTY???
M (patrząc na mnie jak na wariatkę): przecież rozumiem ze pytasz jaki dzień, PIĄTEK!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Masakra jakaś....
Jak porównam to, co piszesz z moją historią... Jak dostałam dość silnego krwotoku w szpitalu w nocy, lekarz wziął mnie na usg, a potem mi powiedział, że wiedział, że tak będzie, ale że stres nie służy, więc jak już wiem, że jest ok, to mam zmykać do łóżka i nie wstawać poza wc...
Pod niektórymi względami naprawdę w pl nie jest tak źle.....

Ale ogólnie - przyczyn krwawienia naprawdę może być dużo, bądź dobrej myśli...
I leż!
Trzymam kciuki

0d1yrjjgtd95fou3.png

W ramach zastanawiania się, co zrobić poszłam zrobić rafaello... Na razie masa się studzi, jak już będą dobre, to zrobię fotkę (i ewentualnie wrzucę przepis dla chętnych ;))
Jedynie nie mam blanszowanych migdałów, mam w skórkach i chyba nie chce mi się bawić... Więc chyba będą rafaello z migdałami w skórkach albo z nerkowcami ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Tak czy inaczej bym ZJADŁA! Moja przyjaciółka podrzuciła nam dzisiaj cała blachę tarty- kruchy spod, szynka, śmietana ser.... mmmmmm, pyszna!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chore procedury... :/
Miałaś choć jedno usg w tej ciąży?
Leż, wstawanie tylko do wc, i trzymam kciuki...

Przyczyn może być dużo, i niekoniecznie wszystkie "niebezpieczne"
Spróbuj zasnąć, napij się melisy (jest bezpieczna w ciąży, a w formie herbaty do kupienia wszędzie) i spróbuj być dobrej myśli (wiem, jakie to trudne..)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Miałam jedno, ale w Polsce prywatnie (w 9tc, wszystko wyszło ok, bez cech oddzielania się kosmówki. Maluch miał ponad 2 cm. Serduszko pięknie biło)
Tu dostałam pierwsze właśnie na wtorek (prenatalne w skończonym 12 tc ze względu na wiek) Musiałam się o nie upomnieć, bo położna chciała mnie zapisać dopiero na USG w 18-20 tc (połówkowe)

@Onaszczesliwa2018 @_agnieszka_
tak właśnie planuję nie wstawać i aż do wtorku odpoczywać. Mąż się wszystkim zajmie, więc o dom się nie martwię. Przy synu ściemniam, że się przeziębiłam i boli mnie głowa, więc muszę leżeć. On ma 10 lat i nie chcę żeby się zamartwiał z nami. Mam nadzieję, że nie będę musiała tam wracać przed wtorkiem (prenatalne mam w tym samym szpitalu)

reklama
Dziewczyny, doczytałam o smutnych informacjach :( strasznie mi przykro... ściskam telepatyczne i Sabina, mam nadzieje ze dzidziuś jest silny i walczy [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry