reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A jakbyś jakiegos prywatnego lekarza gdzieś znalazla? Albo ja bym inaczej to rozegrala pojechala za dwie godziny i powiedziała że znów więcej krwi Ci się pojawiło i że nie wyjdziesz dopóki Ci niezbada bo do wtorku będziesz się na maxa stresować a to niesluzy Twojej dzidzi czasami trzeba być o tzw 2 kroki przed nimi a już jesteś jedna noga w drugim trymestrze także niech nie pieprzy że to pierwszy trymestr i co z tego który tydzień miesiąc czy trymestr przecież to dziecko
może nie za 2 godziny, bo skoro na duphaston itd nie ma szans, to dla maleństwa lepsze będzie teraz leżenie niż jeżdżenie do szpitala... Ale jutro rano dobry pomysł....

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
A jakbyś jakiegos prywatnego lekarza gdzieś znalazla? Albo ja bym inaczej to rozegrala pojechala za dwie godziny i powiedziała że znów więcej krwi Ci się pojawiło i że nie wyjdziesz dopóki Ci niezbada bo do wtorku będziesz się na maxa stresować a to niesluzy Twojej dzidzi czasami trzeba być o tzw 2 kroki przed nimi a już jesteś jedna noga w drugim trymestrze także niech nie pieprzy że to pierwszy trymestr i co z tego który tydzień miesiąc czy trymestr przecież to dziecko
Z lekarzem jest problem, bo oni nie prowadzą ciąży tylko położne. Można się zapisać tylko w sprawach ginekologicznych, niezwiązanych z ciążą. Na wizytę czeka się ok 2 tygodnie :-( Chyba, że coś się dzieje w ciąży złego to położna kieruje do ginekologa w szpitalu, ale muszę wejść w II trymestr (tak jest u mnie w mieście)

@kinga30 @Margana
Nic nie dostałam. Tutaj ciąża do skończenia 1 trymestru to nie ciąża. Teraz jest w miarę ok, tzn. nie krawię tylko plamię. :-(
Nospę już zażyłam (w pierwszej ciąży brałam, ale wtedy mieszkałam w Polsce więc lekarz mi przepisał) i czekam na rozwój sytuacji.
Nie zbadała mnie, bo powiedziała, że takie ma procedury. Mam przyjechać jak znowu się powtórzy. Zapytałam o USG, powiedziała, że nie trzeba robić i mam odpoczywać. Chyba dziś nie zasnę z tego wszystkiego. Mam nadzieję, że do wtorku się nie powtórzy. I na USG (prenatalne) nie usłyszę czegoś strasznego.
Jeju kochana trzymaj sie i odpoczywaj trzymam kciuki za ciebie i za dzidzie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Z lekarzem jest problem, bo oni nie prowadzą ciąży tylko położne. Można się zapisać tylko w sprawach ginekologicznych, niezwiązanych z ciążą. Na wizytę czeka się ok 2 tygodnie :-( Chyba, że coś się dzieje w ciąży złego to położna kieruje do ginekologa w szpitalu, ale muszę wejść w II trymestr (tak jest u mnie w mieście)
Kurczę nie wiem co Ci doradzić, jedynie leżenie

Jeju dziewczyny co dobre wiesci to zaraz cos sie dzieje. Kiedy to sie skonczy i wszystkie bedziemy cieszyc sie ciaza bez o obaw.

Z jednej strony mowilysmy o tyvh zachowaniach lekarzy na ip. A z drugiej ciesze sie ze u nas nie robia problemu z mloda ciaza bo klada nawet z bardzo mloda ciaza i podtrzymuja ile trzeba

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Na poprawę humoru [emoji16]

Wracam do domu od poloznej z wynikiem testu PAPPA z krwi. Mąż ( nie Polak) pyta co to za badanie , więc odpowiadam , że specjalne z krwi pokazujące ryzyko wystąpienia wad genetycznych ale do tego jeszcze potrzebne jest USG.
Patrzy na kartkę ... patrzy i pyta " a skąd mieli moja krew ? " Zbaranialam . Twoja ? No tak . Napisali Pappa [emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Leżę [emoji23][emoji23][emoji23] to jak rozmowy po polsku z moim M [emoji23][emoji23]

Któregoś razu Pytam: M ktory dzisiaj, czwarty?
M: nie, piątek
Ja: ale czwarty?
M (cisza):....... No nie, piątek.....
Ja (irytacja): ale dzień, który dzień, CZWARTY???
M (patrząc na mnie jak na wariatkę): przecież rozumiem ze pytasz jaki dzień, PIĄTEK!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Masakra jakaś....
Jak porównam to, co piszesz z moją historią... Jak dostałam dość silnego krwotoku w szpitalu w nocy, lekarz wziął mnie na usg, a potem mi powiedział, że wiedział, że tak będzie, ale że stres nie służy, więc jak już wiem, że jest ok, to mam zmykać do łóżka i nie wstawać poza wc...
Pod niektórymi względami naprawdę w pl nie jest tak źle.....

Ale ogólnie - przyczyn krwawienia naprawdę może być dużo, bądź dobrej myśli...
I leż!
Trzymam kciuki

0d1yrjjgtd95fou3.png

W ramach zastanawiania się, co zrobić poszłam zrobić rafaello... Na razie masa się studzi, jak już będą dobre, to zrobię fotkę (i ewentualnie wrzucę przepis dla chętnych ;))
Jedynie nie mam blanszowanych migdałów, mam w skórkach i chyba nie chce mi się bawić... Więc chyba będą rafaello z migdałami w skórkach albo z nerkowcami ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Tak czy inaczej bym ZJADŁA! Moja przyjaciółka podrzuciła nam dzisiaj cała blachę tarty- kruchy spod, szynka, śmietana ser.... mmmmmm, pyszna!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chore procedury... :/
Miałaś choć jedno usg w tej ciąży?
Leż, wstawanie tylko do wc, i trzymam kciuki...

Przyczyn może być dużo, i niekoniecznie wszystkie "niebezpieczne"
Spróbuj zasnąć, napij się melisy (jest bezpieczna w ciąży, a w formie herbaty do kupienia wszędzie) i spróbuj być dobrej myśli (wiem, jakie to trudne..)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Miałam jedno, ale w Polsce prywatnie (w 9tc, wszystko wyszło ok, bez cech oddzielania się kosmówki. Maluch miał ponad 2 cm. Serduszko pięknie biło)
Tu dostałam pierwsze właśnie na wtorek (prenatalne w skończonym 12 tc ze względu na wiek) Musiałam się o nie upomnieć, bo położna chciała mnie zapisać dopiero na USG w 18-20 tc (połówkowe)

@Onaszczesliwa2018 @_agnieszka_
tak właśnie planuję nie wstawać i aż do wtorku odpoczywać. Mąż się wszystkim zajmie, więc o dom się nie martwię. Przy synu ściemniam, że się przeziębiłam i boli mnie głowa, więc muszę leżeć. On ma 10 lat i nie chcę żeby się zamartwiał z nami. Mam nadzieję, że nie będę musiała tam wracać przed wtorkiem (prenatalne mam w tym samym szpitalu)

reklama
Dziewczyny, doczytałam o smutnych informacjach :( strasznie mi przykro... ściskam telepatyczne i Sabina, mam nadzieje ze dzidziuś jest silny i walczy [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry