reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Tyle jeśli chodzi o teorię :) Ja mam cykle 28 dniowe regularne i owulację 14dc. W 1 ciążę zaszlam 9dc, kiedy myślałam, że powinien być dzień nieplodny. I w dodatku okazało się, że to Y a nie X. Tak naprawdę to na każdą płeć mamy rowne 50% szans :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Jasne, ze tak. To tylko teoria. Praktyka zawsze odbiega od teorii [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Co wiem to pomoge nie jedna tutaj jest juz mama ;))
Niektore tez myja od razu po porodzie a potem alergie dzidzia
Moja nic nie ma ani razu kataru czy co innego a wczesniak jest z 35 tc ( Mialam lozysko przodujace) narazie ma 1o mscy za tydzien zacznie i niech nie choruje[emoji2]
Ja kapalam od razu, codziennie. Mloda do 3 lat nie miala nawet kataru [emoji5] W przedszkolu oczywiscie zaczely sie ciagle katary, ale jaki wiekszych chorob brak [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

ja pracuje w firmie budowlanej jestem jedyna kobieta na dodatek jestem ich kieorwnikiem :D powiem wam tak facetowi mozesz powiedziec co myslisz zryczec go opieprzyc on wezmie to na klate i za 10 min pijecie razem kawe ale tez sa plotkarzami czasem jak ch slucham to sie smieje ze są gorsi od kobiet ale fakt lepiej sie pracuje z facetami niz z kobietami ktore sa bardziej emoconalne

Odnosnie aktywnosci to cwiczycie cos?? Wiem ze w 1 tr. Lepiej nie ćwiczyć ale ze wchodzimy w 2 tr. Myslalam zeby ruszyć tylek.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sobie ściągnęłam filmy z chomika dla ciężarnych :) jest też na fb kobitka, która stworzyła płyty z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży z pidzialem na każdy trymestr i w pologu... Chyba się Piórko nazywa

f2w39n7303c24ozn.png

Ja za zwyczaj pracowałam w męskich lub prawie męskich zespołach. Jak było za dużo kobiet to od razu atmosfera siadala. Choć faceci to też straszne plotkary[emoji6] Tak jakoś wynikało z moich obserwacji, ale to pewnie nie reguła.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
No ja z samymi babami pracuje i jest to tragedia [emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Wpadam do Was raz na jakis czas. Mam towrzystwo w domu i brak czasu na internety ;) dzisiaj mam wizyte, bo w poniedzialek przed wypisem ze szpitala nie zrobili mi usg i martwie czy Mlodemu bije serduszko. Takze wieczorem mam nadzieje, ze sie uspokoimy wszyscy.
Trzymam kciuki! Na pewno dzidzi fika koziolki [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

1515680305-4720d1dd7799d139-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny zobaczcie na swoich wymianach z pappa normy chciałabym porównać chyba jest Ok bo powiedzieli ze jak wyjdzie ryzyko będą dzwonic jak nie to wyślą wyniki na maila i dziś dostalalm

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
1515680305-4720d1dd7799d139-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny zobaczcie na swoich wymianach z pappa normy chciałabym porównać chyba jest Ok bo powiedzieli ze jak wyjdzie ryzyko będą dzwonic jak nie to wyślą wyniki na maila i dziś dostalalm

16udyx8di9hvrs5t.png
Mnie ginekolog mówił że samo PAPPA nic nie powie, że liczą się wszystkie badania łącznie z USG i wtedy komputer to sobie oblicza i podaje wyniki ryzyka wad wrodzonych więc myślę że musisz poczekać na całościowy wynik czy nie wiem jak to tam u Ciebie wygląda :)

A ja byłam na godzinnym spacerku, o tak to u mnie wygląda o tej porze roku :

20180111_135715.jpg

Załączniki

• 20180111_135715.jpg
    20180111_135715.jpg
    67,9 KB · Wyświetleń: 2 180
Do góry