reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie ginekolog mówił że samo PAPPA nic nie powie, że liczą się wszystkie badania łącznie z USG i wtedy komputer to sobie oblicza i podaje wyniki ryzyka wad wrodzonych więc myślę że musisz poczekać na całościowy wynik czy nie wiem jak to tam u Ciebie wygląda :)

A ja byłam na godzinnym spacerku, o tak to u mnie wygląda o tej porze roku :

Zobacz załącznik 835038
Piękny widok :D
Lubie takie morze, właśnie jesienne, bez turystów itd ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Mnie ginekolog mówił że samo PAPPA nic nie powie, że liczą się wszystkie badania łącznie z USG i wtedy komputer to sobie oblicza i podaje wyniki ryzyka wad wrodzonych więc myślę że musisz poczekać na całościowy wynik czy nie wiem jak to tam u Ciebie wygląda :)

A ja byłam na godzinnym spacerku, o tak to u mnie wygląda o tej porze roku :

Zobacz załącznik 835038

ja mialam usg prenatalne 4.01 wg usg wsystko ok dzis przyszedl wynik pappa

ja mialam usg prenatalne 4.01 wg usg wsystko ok dzis przyszedl wynik pappa
A to masz podane że u Ciebie ryzyko wystąpienia wady genetyczne trisomi 21 wynosi np. 1:20 000 ? No nie wiem jak to jest u Ciebie bo ja krew pobierałam przed wizytą i lekarz na USG miał już wyniki więc od razu wszystko zrobił, ale jeśli Ciebie to uspokoi to u mnie jest tak:
Wolne beta-HCG: 30,110 IU/I co odpowiada 0,7230 MoM
PAPP-A : 2,260 IU/I co odpowiada 0,7703 MoM

Czasami jak patrze na inne ciezarne to mi rece opadaja... Dzisiaj mijalam ciazarna ktora siedziala z menelami na lawce z fajka w buzi... A brzuch wielki widac ze juz 8-9 miesiąc...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Czasami jak patrze na inne ciezarne to mi rece opadaja... Dzisiaj mijalam ciazarna ktora siedziala z menelami na lawce z fajka w buzi... A brzuch wielki widac ze juz 8-9 miesiąc...

Niestety wszystkich nie zmienisz.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ;) co dziś miałyście na obiad? szukam jakiegoś pomysłu na jutro ;) dwa dni nie jadłam normalnie i źle się czułam a dziś powraca do mnie energia ;) dziś siedząc i jedząc lody naszło mnie na kwaśną pomidorówkę, i tak właśnie skończyłam przed chwilą jeść drugą dokładkę, i myślę że to jeszcze nie koniec dziś :D a Wy co najbardziej lubicie jeść w tych błogosławionych miesiącach ? :)

reklama
Dziewczyny ;) co dziś miałyście na obiad? szukam jakiegoś pomysłu na jutro ;) dwa dni nie jadłam normalnie i źle się czułam a dziś powraca do mnie energia ;) dziś siedząc i jedząc lody naszło mnie na kwaśną pomidorówkę, i tak właśnie skończyłam przed chwilą jeść drugą dokładkę, i myślę że to jeszcze nie koniec dziś :D a Wy co najbardziej lubicie jeść w tych błogosławionych miesiącach ? :)
U mnie dzisiaj wpadla wymarzona zupka chińska [emoji1][emoji1] jestem zaspokojona [emoji13]

Do góry