reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@Jola92 poważne zakupy! Nie przepadam za smykiem w kwestii ubranek szczerze mówiąc, ale patrząc na Twoje zakupy jednak zajrzę :D No i myślę że 8 z długim wystarczy, jednak mam nadzieję że nie będzie za zimno :) I pewnie najlpiej będzie ubeirać dzieci na cebulkę.

A! Dziewczyny kupujące ciuszki po raz pierwszy- zwracajcie uwagę żeby nie miały zapieć na plecach. Często są śliczne bodziaki a napy na pleckach. Plus pamiętajcie że jak kupujecie coś z kapturem, to dziecko będzie na tym leżało, albo ļędzie musiało mieć ten kaptur na główce- więc za dużo takich rzeczy się nie przyda....

Ojej to to zacmienie ciazowe [emoji6] Ale mialas szczescie, ze sie miejsce zwolnilo [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Głupi ma szczęście czasami :D wizyta kontrolna, wszystko ok :) więcej za tydz na genetycznych się dowiem .

Poszłam sobie zrobić kanapki z mascarpone, musztardą pomidorem/ogórkiem (jedna taka druga taka) i cebulą, a jak wróciłam, to znowu miałam tyle do nadrobienia.. Dobrze że jem w łóżku, bo jakbym jeszcze na spokojnie zjadła to pewnie byliby parę stron więcej ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Poczekaj.. mascarpone i musztarda..?:szok: Mascarpone jest słodkie....

Już nadrobiłam :p Moje odmóżdżenie mnie szokuje, wstawiłam fotkę brzucha w wątku ze zdjęciami usg i zastanawiałam się dlaczego tak mało jest waszych zdjęć :p masakra :p

Hahahahaahh :-D I w dodatku wszystkie fotki czarno białe, bez sensu, nie? :-D:-D:-D
pocieszasz mnie że nie tylko mnie nachodzi zaćmienie..

Ja mam niskie jakbym umarła [emoji14]

p19u3e3kuuostlcz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja też! Dokładnie! I w dodatku (tzn zapewne przez ciśnienie) ciągle mi też zimno... też tak masz?

Bierzecie jakieś suplementy lub witaminki czy tylko kwas foliowy?? Mozecie cos polecic? Do tej pory bralam femibion przy 1 trymestrze ale nigdzie nie moge znalezc na 2 trymestr. Nie maja w hurtowniach

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biorę folian, kwasy OMEGA też solgara i tardyfenol bo mam słabą morfologię. A i vit D. Jak czytałam skład tabletek dla ciężarnych to nic innego tam specjalnie nie ma

Czy moglybyscie "zarzucic" mi pomysl na jakis obiad lekkostrawny? Tzn byle by bez maki i nie smazone. Najlepiej z miesem (bo moj maz inaczej sobie nie poje [emoji23]). Bede bardzo wdzieczna, bo nie mam zielonego pojecia co przyrzadzic. Dzis zrobilam zupe jarzynowa, a teraz sie glowie nad drugim daniem na jutro i inne dni.

xrotgov3q3o4y33i.png

Jakieś pulpety mięsne? Ja ostatnio piekłam pulpety zamiast obsmażać, bo M. nie może teraz smażonego. Zapieklam z sosem pomidorowym. Wyszły super dobre.

reklama
@justme - mascarpone jest neutralny, tak jak twaróg, może być i na słodko i na wytrawnie ;) (a w składzie nie ma absolutnie nic słodkiego ;))
Jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało - to całkiem nieźle razem pasuje, mężowi też zasmakowało ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

@Jola92 poważne zakupy! Nie przepadam za smykiem w kwestii ubranek szczerze mówiąc, ale patrząc na Twoje zakupy jednak zajrzę :D No i myślę że 8 z długim wystarczy, jednak mam nadzieję że nie będzie za zimno :) I pewnie najlpiej będzie ubeirać dzieci na cebulkę.

A! Dziewczyny kupujące ciuszki po raz pierwszy- zwracajcie uwagę żeby nie miały zapieć na plecach. Często są śliczne bodziaki a napy na pleckach. Plus pamiętajcie że jak kupujecie coś z kapturem, to dziecko będzie na tym leżało, albo ļędzie musiało mieć ten kaptur na główce- więc za dużo takich rzeczy się nie przyda....

Głupi ma szczęście czasami :D wizyta kontrolna, wszystko ok :) więcej za tydz na genetycznych się dowiem .

Poczekaj.. mascarpone i musztarda..?:szok: Mascarpone jest słodkie....

Hahahahaahh :-D I w dodatku wszystkie fotki czarno białe, bez sensu, nie? :-D:-D:-D
pocieszasz mnie że nie tylko mnie nachodzi zaćmienie..

Ja też! Dokładnie! I w dodatku (tzn zapewne przez ciśnienie) ciągle mi też zimno... też tak masz?

Ja biorę folian, kwasy OMEGA też solgara i tardyfenol bo mam słabą morfologię. A i vit D. Jak czytałam skład tabletek dla ciężarnych to nic innego tam specjalnie nie ma

Jakieś pulpety mięsne? Ja ostatnio piekłam pulpety zamiast obsmażać, bo M. nie może teraz smażonego. Zapieklam z sosem pomidorowym. Wyszły super dobre.
Super, ze wszystko dobrze!

Pownie, ze w suplementach dla ciezarnych nic spexjalnego nie ma. Po prostu kw.foliowy, vit.D i jod w jednej tabletce [emoji5] Czasem cos tam jeszcze.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja od dzis na l4 to moze będzie ciut więcej czasu na forum. Mnie dalej trzyma przeziębienie i co myślę że już lepiej i przechodzi to zaś się pogarsza. Na szczęście ucho przestalo boleć więc krople z antybiotykiem pomogły. Dziś przyszli też nowe łóżko dla mojego dwulatka. Niestety jak skrecalismy nowe to dzieciaki urządziły sobie trampolinę z łóżeczka i połamały podłogę w łóżeczku. I teraz albo gdzieś dokupie nowa albo całe nowe łóżeczko będę musiała kupić [emoji52]

@justme - mascarpone jest neutralny, tak jak twaróg, może być i na słodko i na wytrawnie ;) (a w składzie nie ma absolutnie nic słodkiego ;))
Jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało - to całkiem nieźle razem pasuje, mężowi też zasmakowało ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

To ja tak jem ricotte- i na słodko i na słono

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, orientuje się która jak to jest z przechodzeniem z wychowawczego na l4? Szef musi coś zgłosić w ZUSie, czy od razu mam zawieźć zwolnienie tam? Pytam, bo szefem jest mój brat, a on jest tak zagoniony, że na nic nie ma czasu. Podjechałabym do księgowej, ale z chorym synem mi nie na rękę :/
Jak ja przechodziłam z wychowawczego na l4 to najpierw składałam wniosek u pracodawcy że wracam z wychowawczego od dnia.... I jak był już ten dzień co miałam wrócić do pracy to przyszłam z L4. I wtedy pracodawca to wysyłał do zusu.

Do góry