reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny, przepraszam ze tak wbijam nie na tematy i w ogole...ale możecie powiedziec mi co tutaj widzicie? Bylam tak zaskoczona zaznaczona fasolka na zdjeciu ze nie zauwazylam reszty plamek i tak dalej...dzis znow spojrzalam na zdjecie i troche zdziwilo mnie to co obok fasoli. Co to moze być?
1515510682-a4dbcbec7721538a-aaaaaa.jpeg
1515510689-613337977a7ada7e-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, przepraszam ze tak wbijam nie na tematy i w ogole...ale możecie powiedziec mi co tutaj widzicie? Bylam tak zaskoczona zaznaczona fasolka na zdjeciu ze nie zauwazylam reszty plamek i tak dalej...dzis znow spojrzalam na zdjecie i troche zdziwilo mnie to co obok fasoli. Co to moze być?
1515510682-a4dbcbec7721538a-aaaaaa.jpeg
1515510689-613337977a7ada7e-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ciałko żółte

Zadzwoniła do mnie przychodnia w której przyjmuje moja gin. Powiedzieli że jeśli mam jak to zapraszają mnie na 18:30 bo jedna Pani nie potwierdziła wizyty a ja się pewnie stresuje i będe wolała wejść 2h wczesniej :) Także proszę o trzymanie kciuków :*
Kciuki są :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny jestem po prenatalnym. Wszystko ok. Według USG dziś 13+0. Maleństwo ma 6,8 cm i ma się dobrze.

Finalnie dałam rade mała uśpić i śpiącą ją wprowadziłam w wózku na badanie. W międzyczasie pojawił się tez M trochę spóźniony ale był.

To co mnie zdziwiło to to że pierwszą cześć badania lekarz robił dopochwowo.

A moj lekarz akurat tego nie wymaga, ale ja sama dla siebie robie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Najlepszy lekarz od serduszek w Szczecinie ( najlepszy robiący prenatalne) twierdzi, że chory ząb u matki może być powodem problemów z sercem u dziecka... Że może spowodować jakieś wady... A mój lekarz wymaga właśnie wyleczenia... Więc coś w tym musi być... No a oprócz tego jeśli kobieta ma pruchnice to dziecko może też mieć

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny jestem po prenatalnym. Wszystko ok. Według USG dziś 13+0. Maleństwo ma 6,8 cm i ma się dobrze.

Finalnie dałam rade mała uśpić i śpiącą ją wprowadziłam w wózku na badanie. W międzyczasie pojawił się tez M trochę spóźniony ale był.

To co mnie zdziwiło to to że pierwszą cześć badania lekarz robił dopochwowo.
U nas też była pierwsza część dopochwowo. Ja mam np. macicę w tyłozgięciu i troszke tłuszczyku na brzuchu więc obraz z dopochwowego był dużo bardziej wyraźny, a wiadomo, podczas prenatalnego trzeba być bardzo uważnym :)

Najlepszy lekarz od serduszek w Szczecinie ( najlepszy robiący prenatalne) twierdzi, że chory ząb u matki może być powodem problemów z sercem u dziecka... Że może spowodować jakieś wady... A mój lekarz wymaga właśnie wyleczenia... Więc coś w tym musi być... No a oprócz tego jeśli kobieta ma pruchnice to dziecko może też mieć

f2w39n7303c24ozn.png
Dokładnie tak jest! Nawet nie koniecznie wpływ na serduszko, ale stan zapalny zęba może spowodować ogromne szkody w łożysku a finalnie u dzieciątka. Zęby w ciaży trzeba szczególnie badać! :)

reklama
A nie ma mozliwosci zeby gdzies w konciku posiedzial podczas badania?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Kochana damy rady :) ja to za bardzo panikuje, a dopiero potem sobie przemysle i sobie wytłumaczę ;) dam mu telefon i włączę bajkę jak juz będzie trzeba ginekologicznie. Tragedii nie będzie :)

Do góry