reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To tak jak ja :) Nie umiem przejść obojętnie jak widzę to wszystkie ciuszki :) Wczoraj nawet zapytałam M dlaczego ja jeszcze nie kupiłam żadnej butelki czy smoczka (mimo tego, że nie planujemy dziecku dawać smoczka to tak na wszelki wypadek jeden myślę, że warto mieć) [emoji14]
Jakie polecacie smoczki i butelki?
Ja dopoki karmilam to dokarmialam calma z medeli, potem tomme tippe. Bylam bardzo zadowolona, smoczki maja fajny ksztalt przypominajacy piers.
A co do smoczka uspokajacza to juz dziecko samo musi wybrac[emoji3] Moja tt nie chciala, tylko aventa.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
A może korzystając z google doc zrobić tabelkę? Udostępnianie po linku, czyli najpierw każdemu na PW z linkiem umożliwiającym edycję, i każdy sam mógłby potem uzupełniać co chce.
A do wątku co kilka dni tylko jakoś kopiować podstawowe informacje, jak nick, data porodu, płeć czy imię, a pozostałe byłyby "dla wtajemniczonych" (można by wtedy dopisać też dane, które możemy ujawnić węższemu gronu, ale na publicznym forum już nie chcemy, np ktoś z małej miejscowości może nie chcieć napisać jej nazwy, bo od razu będzie wiadomo kim jest, itd...)
jak myślicie?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jak tylko sie tak da to super [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A jak u Was z ciśnieniem? Bo u mnie się okazało, że mam syndrom białego fartucha:/ Muszę mierzyć 3 x dziennie w domu (wtedy jest spoko) - u lekarza mega wysokie. Zostałam wysłana do kardiologa, założył mi holter ciśnienia i potwierdziło się, że to tylko w gabinecie mi skacze. Ciekawa jestem jak na to spojrzą przy porodzie, bo w karcie ciąży mi wpisują "gabinetowe", a w moim zeszycie ciśnień jest w normie.
No sa takie osoby, ktore tak maja. Musisz chyba pogadac z lekarzem co on na to.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

U mnie stwierdzil, że wszystko mamy zrobione więc mogą być 4tygodnie ... Z jednej strony fajnie bo oszczędność, ale z drugiej nie będę się mogła doczekać [emoji39] ale będzie już duuze za 4 tygodnie

f2w39n7303c24ozn.png
No wlasnie. Jaka byla roznica po dwoch tygodniach to co bedzie po czterech [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
kusi mnie zeby zamowic te polspiochy ale nie wiem w jakim kolorze bo plci nie znamy jeszcze :)

Ja zamówiłam te 3 pary z szarym, narazie płci nie znam, ale myślę że jak będzie dziewczynka to do tego jakiś różowy bodziak, czy jak chłopiec zielony czy żółty i tez będzie ok, do szarego dużo kolorów pasuje :-) ale jak kto lubi :-)

Do góry