reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

To tak jak ja :) Nie umiem przejść obojętnie jak widzę to wszystkie ciuszki :) Wczoraj nawet zapytałam M dlaczego ja jeszcze nie kupiłam żadnej butelki czy smoczka (mimo tego, że nie planujemy dziecku dawać smoczka to tak na wszelki wypadek jeden myślę, że warto mieć) [emoji14]
Jakie polecacie smoczki i butelki?
Ja dopoki karmilam to dokarmialam calma z medeli, potem tomme tippe. Bylam bardzo zadowolona, smoczki maja fajny ksztalt przypominajacy piers.
A co do smoczka uspokajacza to juz dziecko samo musi wybrac[emoji3] Moja tt nie chciala, tylko aventa.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
A może korzystając z google doc zrobić tabelkę? Udostępnianie po linku, czyli najpierw każdemu na PW z linkiem umożliwiającym edycję, i każdy sam mógłby potem uzupełniać co chce.
A do wątku co kilka dni tylko jakoś kopiować podstawowe informacje, jak nick, data porodu, płeć czy imię, a pozostałe byłyby "dla wtajemniczonych" (można by wtedy dopisać też dane, które możemy ujawnić węższemu gronu, ale na publicznym forum już nie chcemy, np ktoś z małej miejscowości może nie chcieć napisać jej nazwy, bo od razu będzie wiadomo kim jest, itd...)
jak myślicie?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jak tylko sie tak da to super [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A jak u Was z ciśnieniem? Bo u mnie się okazało, że mam syndrom białego fartucha:/ Muszę mierzyć 3 x dziennie w domu (wtedy jest spoko) - u lekarza mega wysokie. Zostałam wysłana do kardiologa, założył mi holter ciśnienia i potwierdziło się, że to tylko w gabinecie mi skacze. Ciekawa jestem jak na to spojrzą przy porodzie, bo w karcie ciąży mi wpisują "gabinetowe", a w moim zeszycie ciśnień jest w normie.
No sa takie osoby, ktore tak maja. Musisz chyba pogadac z lekarzem co on na to.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

U mnie stwierdzil, że wszystko mamy zrobione więc mogą być 4tygodnie ... Z jednej strony fajnie bo oszczędność, ale z drugiej nie będę się mogła doczekać [emoji39] ale będzie już duuze za 4 tygodnie

f2w39n7303c24ozn.png
No wlasnie. Jaka byla roznica po dwoch tygodniach to co bedzie po czterech [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
kusi mnie zeby zamowic te polspiochy ale nie wiem w jakim kolorze bo plci nie znamy jeszcze :)

Ja zamówiłam te 3 pary z szarym, narazie płci nie znam, ale myślę że jak będzie dziewczynka to do tego jakiś różowy bodziak, czy jak chłopiec zielony czy żółty i tez będzie ok, do szarego dużo kolorów pasuje :-) ale jak kto lubi :-)

Do góry