reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem po wizycie u diabetologa. Alez jestem szczesliwa, babka super, zyciowa, mila. Wyjasnila co i jak. Balam sie tej diety itd, ale teraz czuje ze dam rade :)
Mowila ze to nie ma byc katowanie sie, ze tylko pierwsze dni beda ciezkie a pozniej juz sama bede wiedziala po czym mi cukier skacze. Naprawde ulga. I mam sprawdzac jakies ketony w moczu rano, jak beda obecne to mam jesc duzo poznym wieczorem [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png

reklama
No mam nadzieje ze nic groźnego z tej infekcji nie wyniknie :(

p19u3e3kpm6yp9kv.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Myślę , że jakby było to coś bardzo złego to zapisała by leki wiesz , że Twoja lekarka jest dokładna i kompetentna i na pewno ani Ciebie ani synusia nienarazila na żadne niebezpieczenstwo :****

Jestem po wizycie dziewczyny iiii będzie synuś nawet na USG pokazał co nieco aż lekarka się śmiała że aż tak się rozlozyl :) wracam do domu a tak mnie mdli mamnadzieje że niezwymiotuje w aucie już się rozpielam i uchyliłam okno czyżby nawrót mdłości i wymiotow :szok:
Wow super! Gratuluje synka[emoji3]
Ale Wam fajnie, ze juz wiecie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Jestem po wizycie u diabetologa. Alez jestem szczesliwa, babka super, zyciowa, mila. Wyjasnila co i jak. Balam sie tej diety itd, ale teraz czuje ze dam rade :)
Mowila ze to nie ma byc katowanie sie, ze tylko pierwsze dni beda ciezkie a pozniej juz sama bede wiedziala po czym mi cukier skacze. Naprawde ulga. I mam sprawdzac jakies ketony w moczu rano, jak beda obecne to mam jesc duzo poznym wieczorem [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png

No proszę czyli nie ma złego co by na dobre niewyszlo:)

Fajnie by było może dopisać do wątku z naszymi datami porodów płeć maluszków jak już będzie pewna, co myślicie?
No wlasnie tak myslalam o takiej tabelce zeby tam jeszcze inne dane wpisac, typu wiek, miejscowosc, dzieci i plec maluszka. Ale ja nie dam rady tego zrobic[emoji53] Moze ktos by byl chetny?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Oj bidulka[emoji20] Mnie tez strasznie boli glowa od wczoraj, az mnie w nocy ten bol budzil. Nie biore paracetamolu, bo nigdy na mbie nie dzialal i boje sie, ze tylko niepotrzebnie wezme.
A ile czasu minelo od zazycia tabletki do rzygniecia?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
około 20 min, więc nie zdążył :( Na razie poleżałam z mokrym ręcznikiem na czole, chłodny pokój pod kocem i jest lepiej. Nadal boli ale lżej więc już nie będę nic brać :)

Ja już po wizycie u położnej. W skrócie:
Nie założyła mi jeszcze książeczki ciąży, podstawowe badania krwi zrobiłam. Kolejna wizyta u niej w 25 tc :-/ czyli za 13 tygodni!
W między czasie mam prenatalne za tydzień i potem połówkowe w okolicach 18-20 tc. Dostałam też skierowanie go grupy położnych zajmujących się kobietami po traumatycznych porodach. Będę chodziła na spotkania i zdecydujemy razem po kilku tygodniach czy próbuję znowu SN czy będzie CC.
Dostałam też skierowanie do szpitala na badania w kierunku zakrzepicy, od wyniku zależy, czy będę na zastrzykach w brzuch z heparyną do porodu i potem po porodzie jeszcze ok. 6-12 tyg (jeśli będzie CC).
Najfajniejsze było pobieranie wymazu do badań. Dostałam instrukcję, patyczek, fiolkę i musiałam sama pobrać wymaz z pochwy w toalecie. Dla mnie nowość, bo w Pl robił to lekarz. Człowiek uczy się całe życie ;-D
Ojej kochana wspolczuje tak rzadkich wizyt. Dobrze, ze chociaz te prenatalne masz dodatkowo.
A mozesz przypomniec co sie dzialo przy pietwszym porodzie?
Z tym wymazem to dobre[emoji23] Szkoda, ze krwi sobie sama nie pobieralas[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry