reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Teraz wyczekujemy a pozniej bedziemy blagac malucha zeby tak bardzo nie szalal. Ja pamietam ze corka tak mnie kopala ze w nocy plakalam. Taka malpka mala byla ze po zebrach mnie kopala. A jak spalam to D sie budzil bo na plecach czul jak szaleje. Chlopaki jakos spokojniejsi byli.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się nie mogę doczekać bo moja córka już brzuszka dotyka i pyta kiedy poczuje dzidziusia;) mam zamiar zabrać ją ze sobą po połówkowych na te 3d

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png

reklama
Ja miałam w 8 , 10, teraz w 13 i potem 19 tc .
Sami od siebie bo bliźnięta . Szwecja jest specyficzna. Ja na badania poleciałam do PL by zrobić wszystko prywatnie , tutaj nikt nie chciał mi badań zlecić. Mieszkam w Szwecji, tutaj prowadzą moja ciążę ale tylko dzięki polskiemu lekarzowi ( dr Krzysztof Pogoda) , jestem w ciąży. 7 razy poronilam i w Szwecji oni stwierdzili , że taka natura [emoji85] leki wysyła mi rodzina z Pl. Mam zapas wszystkiego więc w razie czego pisz [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
To trzymam kciuki za Ciebie! :-* Mam nadzieję, ze wszystko skończy się szczęśliwie. Czy w związku z bliźniakami masz również kontrole u lekarza, czy tylko u położnej?
Ja dziś miałam wizytę u położnej 12 tc i kolejną będę miała dopiero w 25 tc. :-|
W między czasie 2 x USG (za tydzień w 13 tc CUB oraz w 18-20 połówkowe) Do tego wizyty u lekarza (duże ryzyko zakrzepicy) oraz terapia przygotowująca do porodu (jestem po traumatycznym porodzie SN 32 godz. zakończonym CC na ostro z powiłaniami)

To są akurat takie zabobony :) właśnie na internecie nie mogę znaleźć norm tetna bo w każdym tygodniu jest inna norma [emoji39][emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png
Dokladnie tez tak mysle . norm nie ma ale widzisz jak ost.bylam w ciazy to mowili ze wlasnie takie sa a teraz patrze i o prosze

Serce maluszka bije bardzo szybko, zdecydowanie szybciej niż u dorosłych. Prawidłowe tętno płodu waha się w przedziale od 110 do 150uderzeń na minutę, podczas gdy u dorosłych norma wynosi 60-90uderzeń na minutę. Szybka akcja sercamaluszka świadczy o tym, że płód prawidłowo się rozwija i ma się dobrze.

Z tym ze ponad 150 to wedlug mnie to tez prawidlowe takie do 170. No coz pozostaje wypytac gina.

Ja myślę, że dowiem się dopiero na polowkowym/drugim prenatalnym, czyli pod koniec lutego..
Ale - najważniejsze, żeby maleństwo było zdrowe, a znajomość płci przyda się do niektórych przygotowań ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Oczywiście, że najważniejsze żeby było zdrowe :) My też pewność będziemy mieli dopiero na drugich prenatalnych 12.02 :)

Ja się nie mogę doczekać bo moja córka już brzuszka dotyka i pyta kiedy poczuje dzidziusia;) mam zamiar zabrać ją ze sobą po połówkowych na te 3d

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png
Dopiero zauwazylam ze ty jestes dwa dni do przodu ode mnie. [emoji3] ja w pierwszej polowie lutego wlasnie tez chce corke wziazc na 3d.

Dokladnie tez tak mysle . norm nie ma ale widzisz jak ost.bylam w ciazy to mowili ze wlasnie takie sa a teraz patrze i o prosze

Serce maluszka bije bardzo szybko, zdecydowanie szybciej niż u dorosłych. Prawidłowe tętno płodu waha się w przedziale od 110 do 150uderzeń na minutę, podczas gdy u dorosłych norma wynosi 60-90uderzeń na minutę. Szybka akcja sercamaluszka świadczy o tym, że płód prawidłowo się rozwija i ma się dobrze.

Z tym ze ponad 150 to wedlug mnie to tez prawidlowe takie do 170. No coz pozostaje wypytac gina.

Moje tętno płodu też jest w normie bo oprócz tego, że tak powiedział lekarz to jeszcze na tych wynikach badań tak jest napisane :) z tego co ja czytałam to norma jest nawet do 170, ale chyba już nie w naszym tygodniu bo już zaczyna podobno zwalniac

f2w39n7303c24ozn.png

Kurcze nie dość, że zebrało mnie na spanie to jeszcze czuje mulenie głowy, ciekawie zaczyna się ten 15sty tydzień.

To samo sobie pomyślałam , ja od wczoraj wieczora walczę ... I dziś po wizycie znow sie zaczelo i tak samo walka z mdlosciami i tym żeby niezwymiotowac bo wczoraj myślałam że wypadną mi gałki i ogluchne aż mi w uszach piszczalo przy przytulanku...

reklama
A sa takie koty co nie niszczą mieszkania?? Nie slyszalam o takich

Tak, jest kilka ras. Np.brytyjczyki (takiego chcemy) bardzo szanuja przestrzen wokol siebie. Moja kolezanka ma takiego i mowi, ze nic kompletnie jej nie zniszczyl, nawet jak chodzi po meblach to tak ostroznie zeby nic nie zrzucic, a jest duzym kotem [emoji5]
Mysle, ze duze znaczenie tez ma wychowanie w hodowli i od malego uczenie co wolno a czego nie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry